Ú s t í n/L. - Slovan vyjel na další ligové utkání do hlavního města Prahy, kde se střetl se Slavií. Branky napadaly pouze v prostřední třetině a domácí celek dokázal těsně zvítězit, a tak zůstávají tři body červenobílému celku. Další utkání čeká Slovan na jeho ledě v sobotu 29.9. od 16 hodin proti HC ZUBR Přerov.
st 26. 9. 2018, ZS Eden
HC Slavia Praha
Ústecký Slovan s.r.o.
2:1 0:0, 2:1, 0:0

Branky a nahrávky: 21. Šmerha (J. Drtina), 26. M. Ondráček (L. Krejčík) – 39. Chlouba (L. Volf, Jeřábek). Rozhodčí: Jechoutek, Zubzanda – Coubal, Maštalíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 488. Střely na branku: 27:24. Zblokované střely: 14:14. Vhazování: 33:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Slavia Praha: Honzík – Valík, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Hrdinka, Saňa, Duda – Heldák, Šagát, Kubica – J. Doležal, J. Veselý, Šmerha – M. Ondráček, Šteiner, L. Krejčík – Tejral, Furch, Matějka.

Ústecký Slovan s.r.o.: Groh - Zukal, Jeřábek, M. Vágner, M. Zdvořáček, Březák, M. Jandus, Mert – L. Volf, Vrdlovec, Chlouba – Melka, Roubík, Tůma – T. Jandus, Krliš, Jícha – Chrpa, Pšenička.

Komentář

Jakoby se nehrálo od šesti večer, ale déle. V úvodní třetině si totiž ani jeden z týmů nevypracoval větší gólovou šanci a do kabiny odcházely oba celky za vyrovnaného stavu 0:0. Hned na startu prostřední periody se ale na rozdíl od předchozí části hry začalo zostra.

V čase 20:12 si Vrdlovec prohodil soupeře a hnal se na Honzíka v samostatném úniku. Strázce sešívané svatyně však ústeckého hráče skvěle vychytal a udržel bezbrankové skóre. To ale moc dlouho nevydrželo. Už o necelou minutu později se přihlížející fanoušky dočkali první branky duelu.

Drtina poslal přesný pas na pravou stranu brankoviště, kde číhal Tomáš Šmerha, který rychlou ranou k tyči pohodlně zavěsil. Následně mohl zvýraznit náskok Kubica, z pozice mezi kruhy ale na Groha nevyzrál.

Zkraje 26. minuty bylo v Edenu znovu veselo. Domácí se dostali do velkého tlaku před ústeckou brankou a jejich snahy vyvrcholy druhou brankou. O tu se postaral Martin Ondráček, jenž dostal nabito na vrchol pravého kruhu a krásnou dělovkou napálil pravý horní růžek Grohovy klece.

V závěr druhého dějství dostali hosté za Honzíkův faul výhodu přesilové a dokázali ji beze zbytku využít. Při vlastní početní výhodě se na modré čáře dostal k puku bývalý slávista Roman Chlouba a parádně zacílil pod horní tyčku.

Ústí se tak dostalo na dostřel a Slavii rozhodně nechtělo přenechat vítězství až příliš snadno. Honzík se musel v brance hodně ohánět, aby odrazil všechny hostující pokusy o vyrovnání. Proti tečované střele Zdvořáčka dobře scvakl betony, po Krlišové pokusu zase vytáhl zákrok lapačkou.

Na druhé straně chtěl slávistům dodat klid na hokejky Šmerha, po rychlé ofenzivní akci zamířil na Hronovu branku z okraje brankoviště. Do vzdálenějšího rohu se ale netrefil. V samotném závěru se Slavia musela ubránit několika hostujícím nájezdům, při oslabení po faulu Krejčíka opět pálil Chlouba. Jeho střela si však tentokrát cestu za Honzíkova záda nenašla.

Na konci to hosté zkusili bez brankáře, docílili jen další trefy ve své kleci. Vítězství Slavie zpečetil Jiří Doležal. Protože už časomíra ukazovala čas 00:00, branka neplatila. I tak sešívaní vyhráli 2:1.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme rádi za tři body. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon podpořený gólmanem. Samozřejmě se párkrát během utkání utkání stalo, že nás soupeř dostal pod tlak. Ale to bylo v době, kdy prohrávali a víceméně otevřeli hru. Byly tam momenty, kdy nás podržel gólman, ale jinak se klukům nedá nic vytknout. Možná nám ještě trošku chybí lepší rozhodování v zakončení, abychom z vytvořených šancí dali nějaký gól.“

Vladimír Machulda (Hokej Ústí nad Labem s.r.o.): „Už od začátku jsme nehráli dobře. Kluci nebruslili a bez bruslení se bohužel nedá hrát hokej. Držel nás brankář. Třetí třetinu jsme tlačili, ale bez nějaké větší šance, takže se nám ten kýžený gól se nepovedlo dát a prohráli jsme. Třetí třetina byla dobrá, ale v prvních dvou jsme tahali za kratší konec.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže