Ú s t í n/L. - Předposlední domácí utkání s Jindřichovým Hradcem nedopadlo pro Ústecké Lvy nejlépe a možnost reparátu měli proti Berounu. Medvědi to na Lvy dlouhodobě umí a prokázali to i v tomto duelu, ve kterém již vedli po hattricku Martina Tvrzníka 0:3. Ústečtí Lvi však dokázali utéci hrobníkovi z lopaty a v prodloužení vybojovali díky brance Milana Antoše dva body.
V posledních dvou kolech se Lvi utkali s týmy, které na tom nejsou zrovna dvakrát dobře. S Jindřichovým Hradcem podlehli 1:2, Beroun padl až v prodloužení 4:3. ”Pro nás je v tuhle chvíli před Vánocema každý soupeř těžký, protože ten náskok, který máme, ať chceme nebo nechceme, tak v tom mužstvu je zakořeněný. Blíží se Vánoce, je tam dlouhá přestávka. Přeci jen se spíš chystáme na ty Vánoce i když vím, že to bychom neměli, ale v těch hlavách to máme,” prozrazuje kapitán Lvů Milan Antoš.
Právě výkon proti Jindřichovu Hradci vzedmul vlnu emocí. Spekulacemi nešetřila ve svém pondělním článku ani severočeská příloha Mladé fronty DNES. ”Dneska jsem četl v Mladé frontě článek pana Geberta a musím říct, že mě to udivilo. To jsou články, které do tohoto kraje ani nepatří. Je zajímavé, že se to tahá vždycky tady ve druhé lize. Já jsem odehrál spoustu sezón a nikdy jsem žádný zápas neovlivnil a myslím, že to všichni vědí. Ani nesázím. Dneska jsem si zjistil, že se vůbec nedá vsadit na jeden zápas tak, jak to tam píše, protože jsem si zavolal do Tipsportu, abych věděl, jak se tady to vůbec dělá. Vůbec se nedá vsadit na jedno utkání. Je to úplně zcestné. To, co napsal, akorát podráždí diváky a otráví všechny fanoušky hokeje. Tady se divíme, že my prohrajeme s posledním a Slavia, která má devět bodů náskok a prohraje s Litvínovem, tak se tomu nikdo nediví. Zdá se mi, že je to vyloženě proti nám. Nechci dělat závěry, ale s tím pánem si chci promluvit o tom, že každý novinář má právo napsat co chce, ale musí napsat celou pravdu,” nazlobeně ze sebe chrlil slova.

Vstup do utkání měl Slovan téměř totožný, jako proti Jindřichovu Hradci. V desáté minutě se hostující Medvědi těšili již z dvoubrankového náskoku. ”S Jindřichovým Hradcem jsme hráli špatně a tenhle zápas jsme začali také špatně. Byli jsme ve velké křeči a mužstvo nehrálo tak, jak jsme zvyklí. Trvalo nám dlouho, než jsme se do toho dostali. Pak jsme začali hrát tvrdší hokej a tak jsme to nalomili a v prodloužení jsme je dolomili. Bylo to opravdu těžké utkání,” oddechla si bývalá dlouholetá opora extraligové Slavie.
Brzy po začátku druhé třetiny přidal berounský Tvrzník třetí branku a zdálo se být rozhodnuto. Ústečtí však byli proti a postupně se dostávali i díky využitým přesilovkám zpět do zápasu. ”Vrátili jsme se ke hře, kterou jsme hráli předtím, hráli jsme tvrdě. Využili jsme pak dvě přesilovky, v prodloužení jsme pak využili přesilovku čtyři na tři a to rozhodlo. Mužstvo bylo trpělivé, všichni chtěli hrát, snaží se a jdou do toho na sto procent. Je pro mě zadostiučiněním, že jsme šli až do konce naplno. Jestli jsem dal góla já nebo někdo jiný není podstatný, ale to, že mužstvo šlape do poslední minuty. Pro mě je satisfakce, že jsme to nevzdali,” emotivně líčil zlomové momenty Antoš.

Berounští Medvědi přijeli do Ústí s vědomím, že zopakovat jindřichohradecký husarský kousek nebude zrovna snadné. ”Minulé kolo prohrálo Ústí doma s Jindřichovým Hradcem, tak jsme si říkali, že budou chtít doma vyhrát a že to bude těžký. Takže bod je zlatej,” spokojil se s porážkou v prodloužení berounský hrdina Martin Tvrzník.
Ten si v Ústí otevřel střelnici. Až do tohoto kola se trefil mladší z Tvrzníků pouze třikrát, po zápase se Lvy svůj gólový účet zdvojnásobil. ”První se ke mně odrazil, byla to náhoda. Druhý se ke mně také vrátil a třetí gól mi Šinágl připravil do prázdný. Bylo to super. Dneska mi skoro všechno sedlo. Měl jsem tam i šance na jeden dva další góly, možná ještě větší šance než předtím, ale už to tam nespadlo. To bylo rozhodující. Kdyby to Ziki na konci druhé třetiny, kdy to vytáhl ramenem, pustil, tak to mohlo být jiné. Bylo by to na čtyři dva a asi by to bylo o něčem jiném,” litoval neproměněných šancí. Přes nadějný vývoj skóre tak nakonec Beroun vítězství nedobyl. ”Je to škoda. Ústí proměnilo dvě přesilovky a začalo hrát, začalo mít tlak a pak bylo lepší. Začali hlavně bruslit. První třetinu moc nebruslili, pak dali góla, zvedli se a dostávali nás pod tlak. Bylo to zasloužený, góly jsme dát mohli, ale také jsme mohli hodně dostat. ”
Medvědy čeká v dalším kole nefalšovaný záchranářský duel s jindřichohradeckým Vajgarem. ”Je to pro nás pomalu existenční zápas. Letos se motáme hodně dole, takže to bude na ostří nože,” přemýšlí již o důležitém zápasu Martin Tvrzník.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže