Ú s t í n/L. - Základní část je minulostí a ke slovu jsme si pozvali jednatele klubu Jana Čalouna, který je se sezonou spokojený. Velice si pochvaluje trio trenérů, kteří na lavičce odvedli skvělou práci, ale nejen trenéři, ale i hráči a realizační tým se zasloužil o to, že můžeme v letošním ročníku pokračovat dále.

Na začátku sezóny jste popřál v mediálním průvodci, aby byla sezóna pro Slovan po všech stránkách úspěšná. Splnilo se Vaše očekávání?

Určitě ano. Toto mužstvo nás přesvědčilo, že i v našich skromných podmínkách může být konkurenceschopné i proti těm nejlepším týmům Chance ligy. Obzvlášť mi dělala radost předváděná hra, bojovnost, nasazení, obětavost hlavně v domácím prostředí, kde se bohužel hrálo bez divácké kulisy.

Po dubnovém odstoupení tajemného sponzora to určitě nebyla jednoduchá situace.

Určitě ano, vždyť klubu hrozil i sestup do druhé ligy. Slovan byl před sezónou v obrovské nejistotě odchodem tajemného sponzora a byl krátký časový horizont na přípravu celé sezóny, ať už se bavíme o sportovní a ekonomické stránce. Velkou zásluhu na tom, že bude první liga v Ústí nad Labem pokračovat, nese majoritní vlastník, kterým je mládež HC Slovan. Právě vedení mládeže má zásluhu na tom, že dnes se mnou můžete dělat rozhovor. Zároveň musíme také poděkovat všem našim partnerům, kteří nás v této nelehké době podpořili a nadále podporují.

Co si myslíte, že bylo základním stavebním kamenem k postupu do předkola play-off?

Jsem přesvědčen o tom, že už složením trenérského tria Miroslav Mach, Jaroslav Roubík a Jiří Merta bylo správné rozhodnutí vedení klubu. Již teď jim patří velké díky za odvedenou práci a nejen trenérům, ale i celému týmu včetně realizačního.

Jak hodnotíte spolupráci s extraligovou Mladou Boleslaví?

Pro Slovan je určitě důležitá spolupráce s extraligovým klubem. Už dnes víme, že spolupráce s Mladou Boleslaví s dlouhodobější vizí bude pokračovat i v příští sezóně. Ze spolupráce s extraligou již byla v první lize vychována řada špičkových hokejistů nejen pro náš klub, ale i pro celý český hokej, zdůrazňuje Jan Čaloun. Tato spolupráce je oboustranná a je to určitě i výzva pro všechny hráče našeho klubu, aby svými výkony přesvědčili našeho partnera z Mladé Boleslavi o svých kvalitách, což by je mohlo posunout v jejich hokejové kariéře a nejen v seniorské kategorii.

Co popřát Slovanu do play-off?

Už i tak v úspěšné sezóně přeji Slovanu úspěch v play-off. Zároveň děkuji fanouškům za podporu i přesto, že nemohou fandit Slovanu na tribunách. Dále bych si přál, aby se i mládežnické kategorie Slovanu mohli vrátit do tréninkového procesu zpátky na zimní stadión.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže