Ú s t í n/L. – V rámci jedenadvacátého kola Chance ligy zajíždí ústecký celek do Třebíče. Slovan má Třebíči co vracet, je to jediný tým, který v letošní sezóně obral žlutomodrý mančaft o všechny body v domácím utkání. Navíc se budou ústečtí hokejisté snažit prolomit sérii pěti vítezství v řadě Horácké Slávie ve vzájemných utkáních a posunout se tak výš v ligové tabulce. Utkání startuje v sobotu 16. ledna v 15:30.

Momentální forma

SK Horácká Slavia Třebíč

Třebíč bude do utkání určitě vstupovat povzbuzena svými posledními výsledky. Předminulé utkání vyhrála na ledě trápícího se Havířova, v tom minulém zaznamenala obrat v utkání s Benátkami nad Jizerou, které zakončila výhrou v prodloužení. Celkově tak Slavii patří sedmé místo ligové tabulky se ziskem jedenatřiceti bodů. Doma se ovšem týmu z Vysočinu moc nedaří. V osmi zápasech na domácím ledě získal pouze šestnáct bodů, toto srovnání ho řadí na třináctou příčku. Čím, respektive kým, se ale třebíčští mohou chlubit je Ladislav Bittner, ten má na svém kontě již dvacet tři kanadských bodů a s patnácti trefami vévodí celé Chance lize.

HC Slovan Ústí nad Labem

Ústečtí se na příčkách zajišťujících předkolo playoff dlouho neohřáli, po posledním utkání s Jihlavou, kde získali nakonec pouze bod, o čemž rozhodla až dvanáctá série samostatných nájezdů, je opět na třináctou příčku odsunuli rivalové z Litoměřic. Vstup do nového roku ovšem může celek ze severu Čech hodnotit kladně, z pěti utkání získal devět bodů, což ho řadí na šesté místo aktuální formy. Nejlepším střelcem je s devíti góly kapitán Michal Trávníček. Ten ještě osmkrát asistoval u branky svých spoluhráčů, a to mu zajišťuje vedení i v kanadském bodování týmu. Devět asistencí má na svém kontě Jiří Severa.

Statistické okénko

Poslední odehrané utkání Třebíče

HC Benátky nad Jizerou vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 3:4pp (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Šafařovský (Jansa, Wiencek), 23. A. Dlouhý (Šír, Najman), 33. Čederle (Hujer, Pabiška) – 27. Bittner (Psota, Krliš), 45. Bittner (Šťovíček, Psota), 54. Psota (Bittner, Šťovíček), 62. Šťovíček (Ferda). Rozhodčí: Souček, Zavřel – Hnát, Podrazil. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 17:25. Diváci: 0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kunst, Cibulka, Aubrecht, Böhm, Kovář, Kollert, Hampl – A. Dlouhý, Najman, Šír – Pabiška, Čederle, Hujer – Šafařovský, Jansa, Wiencek – Křepelka, Strnad, Vomáčka.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Furch, Kowalczyk, Stehlík, L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Vodička – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Hrubec, Michálek, Ferda – Oščádal, Křehlík, Kořenek.

Poslední odehrané utkání Slovanu

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Dukla Jihlava - 2:3sn (1:2, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Grim (Protasenja), 35. Trávníček – 10. Illéš J. (Krenželok D., Zadražil M.), 18. Fronk J. (Skořepa J., Krenželok D.), rozh. náj. Čachotský. Rozhodčí: Wagner, Čáp – Horažďovský, Dědek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Vl. Brož, Vala, J. Drtina, Š. Havránek, M. Voženílek, Pika, Zich – Tůma, Pšenička, D. Sklenář – Trávníček, Matějček, Severa – O. Bláha, Protasenja, Grim – M. Bláha, Furch.

HC Dukla Jihlava: Jan Brož – D. Krenželok, Eliáš, T. Černý, Strejček, Bilčík, A. Dvořák, Březák – Čachotský, Skořepa, Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.

Poslední vzájemná utkání

01.12.2020 – Slovan vs. Třebíč - 0:4
22.02.2020 – Třebíč vs. Slovan - 6:2
27.01.2020 – Slovan vs. Třebíč - 2:4
08.01.2020 – Třebíč vs. Slovan - 4:3
19.12.2019 - Slovan vs. Třebíč - 2:3sn

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže