Na šňůru domácích utkání navlékl Slovan devátý vítězný korálek v řadě. Ruku ke společnému dílu Ústeckých Lvů však nemohl od prostředního dějství přidat Robert Kysela. Jeden z matadorů ústeckého mužstva zaplatil nucenou pazou za špatné střídání. “První třetinu jsme nezvládli, navíc v jejím závěru jsem nás špatným střídáním poslal do oslabení. Něco se s tím muselo dělat, kouč tedy stáhl útoky na tři lajny a já jsem šel na bidlo, protože koncentrace z mé strany nebyla jednoduše v pořádku,“ sype si popel na hlavu zkušený forvard.

Hosté z Brna se předvedli ve Lví aréně velmi brzy, Barus již ve 4. minutě poslal kotouč za Zikmundova záda. Kometa navíc minimálně do poloviny druhé části seděla na režisérské stoličce utkání velmi jistě. Víru mistra světa z Vídně 1996 ve vítězný zápas to ale nijak nepodlomilo. “První třetinu jsme neodehráli dobře, ale i přes rychlý gól Brna jsem cítil, že ten zápas dotáhneme do vítězného konce. Mužstvo šlapalo, postupně jsme drželi kotouč čím dál tím víc ve své moci a řekl bych, že to bylo jen otázkou času, kdy to otočíme,“ nechává se slyšet kladenská posila. Jedním dechem ovšem nezapomene smeknout před výkonem hostí. “Kometa se nesnažila betonovat, jednoznačně chtěla hrát útočný hokej, ale my jsme ji i tak přehráli,“ uzávíra kapitolu “Kometa“ Kysela.

Vzápětí se řeč stočila na minulé soutěžní kolo, kdy Lvi sehráli náročné utkání na poli Hradce Králové. Ústečtí bez úhony přečkali první třetinu, za jejíž pomyslný delší konec tahali Energetici. V úvodu té druhé však udeřili hosté Kuchlerem. V půli zápasu se ale dvakrát předvedl v přesilovce hradecký kapitán Roubík a šest minut před koncem řádné hrací doby zaskočil Sáblíka nepříjmně Pavel Suchý. Naštěstí pro Lvy smazali dvoubrankové manko bleskově Pazourek právě s Kyselou, kteří zajistili svému celku prodloužení. “V Hradci to bylo o něco težší utkání. Do toho střetnutí šli Energetici s novým trenérem, navíc byli doma a hráli opravdu velmi dobře. Zápas byl ovšem vyrovnaný a řekl bych, že poslední třetinu jsme měli navrch my. Domácí jsme k ničemu příliš nepouštěli, tam byla smůla, kdy Pavel Suchý překvapil našeho gólmana z rohu, ale i to se bohužel v hokeji stává,“ glosuje litvínovský odchovanec a pokračuje: “To nás ale nezlomilo. Posledních dvacet minut jsme opravdu hráli výborně, i když ještě v 55. minutě to skutečně hořelo, ale naštěstí jsme dokázali alespoň vyrovnat,“ je spokojený s importem bodu z horkého ledu Hradeckých bývalý reprezentant.

Zmiňovaný zápas v Hradci byl pro Roberta Kyselu v jednom směru velmi důležitý. Přesně po sedmi týdnech okusil znovu chuť gólového úspěchu. V 56. minutě si v početní výhodě počkal na Sýkorův pas a zkušeně zavěsil. “Tak poslední dobou se mi nedařilo, jak by si představovali trenéři a vedení, ale myslím, že s Tomášem Sýkorou jsme našli společnou řeč. Poslední tři zápasy jsme spolu zvládli dobře a věřím, že kdybych to dneska dohrál, že bychom podali dobrý výkon. S Tomášem o sobě víme, rozumíme si a dohromady jsme schopni vytvořit údernou lajnu, ať už s Jirkou Kuchlerem nebo s Jirkou Kudrnou,“ chválí své ofenzivní parťáky Kysela, doufajíce, že po jejich boku půjde jeho výkonnost nahoru.

Díky dlouhotrvající střelecké indispozici, jíž mazák s číslem 27 prolomil až na východě Čech, je Kyselova současná forma častým námětem diskuzí skalních fandů Slovanu. Sám Kysela si je vědom, že do herní pohody mu přeci jen pár kroků chybí, ale na případný trejd příliš nemyslí. “Já jsem do Ústí přišel s tím, že kariéru tu chci zakončit, stěhovat bych se odtud nechtěl. “ Členovi Klubu ligových kanonýrů stěžovaly jeho práci i drobné zdravotní peripetie. “V poslední době jsem měl určité zdravotní problémy, ale z těch jsem se už snad dostal. Teď jen doufám, že se nevrátí,“ věří v lepší zítřky Kysela.

Ostříleného útočníka drží v Ústí bezpochyby i fakt, že letos pomýšlí Slovan na mety nejvyšší. Dosavadní průběh sezóny také nasvědčuje tomu, že by se letošní rok mohl zapsat do historie ústeckého hokeje zlatým písmem. “Věřím, že máme na postup. Od začátku jsem vybízel, aby byli fanoušci trpěliví, že je to opět otázkou času, kdy ta ostatní mužstva přehrajeme. Herní kvalita tu na to rozhodně je. Někdy se to samozřejmě nepovede, protože žádné mužstvo prostě nedokáže své soupeře porážet celou sezónu. Dneska je hokej po všech stránkách, ať jde o bruslení, tvrdost či nasazení, vyrovnaný. Ono když se pak jednou dvakrát nešťastně inkasuje, tak se to těžko obrací, soupeř to zabetonuje a pak je to hodně složité,“ hodnotí současnou pozici Lvů sedmatřicetiletý borec.

Po vítězství nad Kometou se hokejisté Ústeckých Lvů představí na nepříjemném ledu Kadaně. Sousedé ze severu Čech se sice prozatím schovávají až na desátém místě prvoligové tabulky, ale s podporou domácích příznivců zvládají zápasy s předními mužstvy soutěže výtečně. “Čeká nás rozhodně těžké utkání. Kadaň každým domácím zápasem dokazuje, že je na vlastním stadionu velmi silná. Dokázala tam porazit Havířov, Chomutov i Ostravu. Ale věřím, že to utkání zvládnem a že vyhrajeme,“ lakonicky shrnuje vyhlídky na příští měření sil nejzkušenější Lev.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže