popisuje Sýkora svou trefu. 4:1. Takovým rozdílem už Slovan porazil šest soků a stejný příděl cestuje i na sever Moravy. "Věřil jsem, že je porazíme větším rozdílem, ale na druhou stranu byli sympatičtí v tom, že s námi chtěli hrát hokej a nebylo to žádné držení, hákování a sumo po rozích hřiště," chváli soupeře Sýkora. ">
Ú s t í n/L. - Druhý gól si připsal na své konto ve 22. kole Tomáš Sýkora, když pečetil výhru svého týmu nad Havířovem. Byl jsem už minutu na ledě, tak tak jsem tam dojel a jediné, co mě napadlo, bylo do toho plácnout, spadlo to tam šťastně," popisuje Sýkora svou trefu. 4:1. Takovým rozdílem už Slovan porazil šest soků a stejný příděl cestuje i na sever Moravy. "Věřil jsem, že je porazíme větším rozdílem, ale na druhou stranu byli sympatičtí v tom, že s námi chtěli hrát hokej a nebylo to žádné držení, hákování a sumo po rozích hřiště," chváli soupeře Sýkora.
V devátém kole porazili havíři ústecký tým 2:1 a právě díky těmto třem bodům se vyhoupli do čela první ligy se čtyřbodovým náskokem na Ústecké Lvy. Po 22. kole je situace opačná, Slovan si s reprezentanty nejmladšího města České republiky poradil v poměru 4:1 a upevnil si tak pozici lídra, právě s rezervou čtyř bodů před Pantery. Jak hodně se obávali ústečtí střelci největšího překvapení první ligy v letošní sezoně? „Já osobně jsem se nebál, protože my jsme měli už v Havířově vyhrát tak 6:1. Oni tam nebyli o dvě třídy lepší, akorát takoví dřeváci, jako třeba já, nedávali branky,“ vzpomíná s velkou nadsázkou, ale skoro až s nuceným úsměvem Tomáš Sýkora. „Tenkrát jsme nešťastně prohráli, takže jsem věřil, že je dnes porazíme a to možná i větším rozdílem. Na druhou stranu musím říct, že nehráli špatně a je vidět, že když si věří a jsou psychicky v pohodě, tak jim to jde. Byli sympatičtí v tom, že s námi chtěli hrát hokej a nebylo to žádné držení, hákování a sumo po rozích hřiště,“ pochválil soupeře autor pečetící branky na 4:1.

V 58. minutě, nedlouho po soupeřově snížení, Sýkora na modré přijal přihrávku od Slížka a s hokejkou bráníciho hráče pod pasem se doslova probil ke svému teprve druhému střeleckému úspěchu v ročníku. Ani ten nejpozornější divák nemohl sledovat žádné bujaré oslavy, Sýkora zkopíroval mantinel a skromně si poblahopřál se spoluhráči. Oproti 34 bodům v základní části loňského roku je pro něj nynějších 9 pravděpodobně zklamáním. „Určitě to tam spadlo šťastně, protože už jsem byl minutu na ledě, tak tak jsem tam dojel a jediné, co mě napadlo, bylo do toho plácnout. Bylo to štěstí, že to tam padlo, samozřejmě to potřebuju,“ přikyvuje na důležitost osobního úspěchu pro herní pohodu, i když na tu samotnou si nestěžuje. „Mně se sice teď hraje dobře, na pravém křídle jsem sice nikdy nehrál, a proto se tam občas trochu motám, ale se Slížou je to dobrý,“ hodnotí nového kolegu v útoku, kam byl přesunut. Pro dva centry v jedné formaci místo nebylo, proto se Sýkora v bezmála sedmadvaceti přeučuje na pravého křídelního forwarda. „Pořád si zvykám, asi dvakrát v životě jsem hrál nalevo, jinak jsem celý život hrál centra. Ale jsem vděčný za to, že můžu hrát v první lajně, že můžu zase chodit na přesilovky. Musím si zvyknout,“ dodává s upřímnou vděčností.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže