Ú s t í n/L. - Třicet kol základní části je již minulostí a Slovan čeká již ve středu první souboj v tabulce o předkolo play-off s Frýdkem Místkem. Slovan do této části soutěže vstupuje se ztrátou čtrnácti bodů na Frýdek-Místek, jenž aktuálně okupuje poslední pozici zajišťující předkolo play-off. Jak zhodnotil základní část, jak vidí cíle v druhé části soutěže trenér a od nedávna i sportovní manažer Tomáš Mareš se může dočíst v našem rozhovoru.

Jak byste zhodnotil z Vašeho pohledu základní část Chance ligy?
O nějaké spokojenosti nemůže být vůbec řeč. Skončili jsme na 14. místě a to je málo. V žádném případě se nechci na nic vymlouvat nebo se za něco schovávat, ale pouze v prvním kole na Slávii jsme hráli v kompletním složení. Od 2. - 30. kola jsme se potýkali s velkými počty zranění nebo nemocemi. V jednu chvíli jsme měli mimo hru devět hráčů. V tomto období se po vyléčení vždy někdo vrátil do hry, ale ihned se zranil další hráč. Bohužel se jednalo o těžká zranění a hlavně se jednalo o ty hráče, kteří měli to mužstvo táhnout.

Jak jste byl spokojen, co se týče předvedené hry, a jak moc jste spokojen s bodovým ziskem?
Myslím si, že v silách mužstva bylo získat více bodů, to beze slov. Mužstvo odehrálo vyloženě špatná utkání, ať to byly oba výprasky s Českými Budějovicemi, doma s Přerovem nebo v Sokolově. Na druhou stranu jsme sehráli dobré zápasy v Jihlavě, Frýdku Místku nebo v Havířově, i když se prohrálo. Zde se jasně ukázalo, jak je mužstvo mladé, nezkušené. Trochu mě mrzí, že se pořád někde vypráví, píše, jak to dělají výborně s mladými hráči v Litoměřicích, Benátkách, Frýdku-Místku, ale naše mužstvo mělo věkový průměr v některých kolech nižší než zmiňované týmy.

V závěru základní části jste dokázali bodovat celkem pětkrát v řadě, v čem jste viděl největší pokrok u týmu?
V posledních pěti utkáních jsme získali 13 bodů z 15 ti možných, a to si myslím, že jsme s Prostějovem měli udržet třígólový náskok a to utkání dovést do vítězného konce. Po utkání v Sokolově jsme se celý realizační tým s hráči zavřeli na hodinu v kabině, kde jsme si museli dost nahlas vyříkat hodně věcí, jasně nastavit pravidla do další naší práce.

Na co jste se nejvíce soustředili v tréninku při reprezentační pauze?
V reprezentační pauze jsme se zaměřili na kondici, hodně jsme bruslili, ale nejvíc jsme se věnovali zakončení, protože s tím máme největší problémy od začátku sezony.

Jaké jsou týmové cíle pro souboje o předkolo play-off?
Chceme navázat na posledních 5 zápasů, chceme předvádět aspoň stejné výkony, to znamená hlavně bojovat, každý hrát pro mužstvo, ne na sebe a tím pádem přivést na zápasy větší počet diváků, než tomu bylo doposud.

Vy jste se v nedávné době stal sportovním manažerem a zároveň jste zůstal u týmu jako trenér, jak se zatím daří tyto dvě funkce skloubit?
Myslím si, že se nic převratného nezměnilo, jenom více držím telefon v ruce a vyřizuji věci okolo hráčského kádru.

Na co byste nalákal fanoušky před již zmíněnými boji o předkolo play-off?
Na zlepšené výkony z poslední doby.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže