Ú s t í n/L. - Brankostroj Lvů už se zase rozběhl naplno, ve třech posledních zápasech rozvlnili Ústečtí síť soupeřů celkem čtrnáctkrát. Nutno dodat, že svou nespornou roli v potenci Slovanu sehrávají úspěšné přesilovky, ale kdo umí, umí. Naopak Jindřichův Hradec se potácí na samém chvostu prvoligové smečky a nejblíže na dostřel má patnáctibodovou Třebíč. V sobotu 5. listopadu od 18:00 hod by tak měli být Jindřichohradečtí pro Lvy poměrně snadnou kořistí.
Porovnání týmů

2-0-4-1-12 celková bilance 13-0-3-0-3
0-0-1-0-9 zápasy venku 5-0-1-0-3
2-0-3-1-3 zápasy doma 8-0-2-0-0
14. postavení v tabulce 1.
11 získané body 42
22:53 skóre 66:33
4 utkání bez vstřelené branky 0
0 utkání se shut-outem 1
4:2 (Třebíč) nejvyšší výhra 5:0 (J. Hradec)
0:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 3:4 (Olomouc,Ostrava)
P. Valčák; 6b (2+4) nejproduktivnější hráč D. Pazourek; 21b (8+13)
V. Mrkvička; 4 nejlepší střelec D. Pazourek; 8
P. Valčák; 4 nejvíce asistencí D. Pazourek; 13
M. Horák; 31 nejtrestanější hráč D. Mazanec; 49
J. Kučera - 89,76% úspěšnost brankáře L. Sáblík - 91,88%
J. Kučera - 2,33 průměr inkas. branek L. Sáblík - 1,73
8 góly v přesilovkách 21
8,7% využití přesilovek 21,43%
1 góly v oslabení 3
4,02% střelecká úspěšnost 9,42%

Dosavadní průběh sezony

Již úvodní tři zápasy naznačily Jihočechům, jakým že směrem se budou v tabulce ubírat. Porážka v samém začátku sezóny na Dukle 1:4, domácí ztráta 1:2 s Kometou a výprask 0:6 v Chomutově usadily Hradecké velmi rychle na samotné dno ligového pelotonu.
Řada nepřesvědčivých výsledků se drží Vajgaru velmi pevně až do dnešních dnů. Příchuť výhry byla dosud Hradci dopřána pouze dvakrát a poprvé se tak stalo až v 8. kole! Tehdy se před vlastními příznivci Jihočeši vyhecovali proti Třebíči a potěšili domácí tribuny vítězstvím 4:2. Druhý a zatím poslední tříbodový zářez Hradce se datuje k 16. kolu, kdy dvěma góly spasil Vajgar Tomáš Měrtl, jenž v podstatě sám oplatil Chomutovu alespoň částečně potupnou prohru z úvodu ligy. Zbylých pět bodů přibylo na konto Jihočechů hlavně díky podpoře domácích fandů - s remízou 1:1 se na jihu Čech musely spokojit Olomouc, Kadaň či Boleslav. Sareza dotáhla střetnutí v Hradci do šťastného konce až v prodloužení.
Velikou bolestí Hradeckých jsou pak utkání mimo brány svého stadionu. Hrůzostrašná bilance jedné remízy a devíti porážek mluví jasnou řečí. Jediní Hanáci byli k týmu z jihu shovívaví, to když mu v 5. kole dopřáli radost z "plichty" 1:1. Naopak vůbec se s Jihočechy nepárali například Ústečtí Lvi (5:0), Medvědi z Berouna (3:0), Prostějov (5:1) a již zmiňovaná Jihlava, respektive Chomutov.

Kádr a opory týmu

Špatné výsledky Jindřichova Hradce nesou bezpochyby podpis rozsáhlé marodky. Povážlivé trhliny zejí především v útočných formacích. Velezkušený Zdeněk Šperger, ve své době výtečný druholigový střelec David Kupec a také odchovanci Vajgaru Petr Sakrajda s Jaroslavem Kocarem - ti všichni kratší či delší dobu laborují se zraněním. Hradecké pak musí především mrzet absence ex-budějovického Vojtěcha Mrkvičky, který se do této chvíle postaral takřka o pětinu gólů Jihočechů.
Z nejhorší obranny ligy vychází s nejčistším štítem ze sousedních Budějovic extraligou otřískaný Josef Jindra (momentálně taktéž zraněný), jehož statistiky +/- se jako jediné, narozdíl od ostatních kolegů z defenzivy, nepohybují v záporných číslech. Kdysi pardubický junior Jiří Vašíček naopak splácí svou pozici nejproduktivnějšího beka Hradce (0+3) sedmi zápornými body.
Vedle zmiňovaného Mrkvičky si pak v útoku na hradecké poměry vede výborně Patrik Valčák, jenž mimo jiné okusil atmosféru zámořské WHL v barvách Kelowna Rockets potažmo Lethbridge Hurricanes. S velkými očekáváními si před sezónou oblékal dres Vajgaru ostřílený forvard Luboš Rob, toho však už pátým zápasem můžeme vídat na střídačce extraligového Vsetína.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Jindřichův Hradec 5:0 report

Předpokládané sestavy

Jindřichův Hradec: Kučera (Chábera) - Horák, Klimeš, Kolář, Kolda, Spitzer, Ulman, Vašíček, Vomela - Ficek, Starý, Valčák - Škoda, Kašpárek, Kupec - Bílek, Mucha, Fiala - Schejbal.

Ústí n./L.: Sáblík - Mazanec, Jelínek, Kudrna Jan, Grof, Vála, Zápotočný - Lopuski, Slížek, Kuchler - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Kysela, Sýkora, Kudrna Jiří - Kloz.

Ostatní zápasy 20. kola

Třebíč - Prostějov
Kometa Brno - Ostrava
Olomouc - Beroun
Chomutov - Havířov
Jihlava - Hradce Králové
Mladá Boleslav - Kadaň

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže