Ú s t í n/L. - Dát gól. To je hlavní cíl ústeckých hokejistů v zápase proti Kadani. Sedm třetin se Slovan nedokázal gólově prosadit. S Kadaní půjde vzhledem k tabulkovému postavení o velmi důležité body. Přijďte ústecke podpořit, utkání začíná v 16:00 hodin.

Tváří v tvář Ústí - Kadaň

SK Kadaň

Hokejistům Kadaně se v této sezóně příliš nedaří. 24 odehraných zápasů a 19 bodů znamená v současné době předposlední místo v tabulce. Kadaň je o bod nad posledním Ústím, takže v tomto zápase půjde o důležité body.

Z posledních pěti zápasů vyhráli Trhači jediný zápas. Vyhráli poněkud nečekaně nad Kladnem. Rytíři vedli 1:0, trefil se Hořava. Druhá třetina byla ve znamení Kadaně, která vstřelila čtyři branky (Šťovíček, Wagner, Chlouba 2). V závěru pak domácí Kladno dokázalo snížit na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat se nepodařilo, a tak body brala Kadaň.

Hokejisté Kadaně mají nejhorší skóre. Vstřelili nejméně branek v lize (55) a nejvíce inkasovali (115). Z toho vychází i počet střel. V rámci ligy dovolí obrana nejvíce střel na branku (41,04) a kadaňský útok vyprodukuje nejméně střel na branku soupeře (23,96).

Hokej je sice kolektivní sport, nicméně výkony Kadaně stoupají a klesají podle (ne)přítomnosti Romana Chlouby.

Kadaň bez Chlouby – 9 zápasů, 0 výher, 1 bod.

Kadaň s Chloubou – 15 zápasů, 6 výher a 18 bodů.

Vzájemné zápasy

V novodobé historii odehrálo Ústí s Kadaní 65 utkání a bilance je výrazně kladnější pro Ústí. 44 výher, tři výhry v prodloužení či nájezdech, šestnáct proher a dvě prohry v prodloužení či na nájezdy. Ústeckým hokejistům se dařilo vyhrávat nad Kadaní zejména v minulosti. Mezi zářím 2009 a únorem 2012 vyhrál Slovan celkem třináct vzájemných zápasů v řadě. V poslední době se ale raduje ze zisku bodů Kadaň. Ta vyhrála poslední čtyři zápasy.

Poslední výhra Ústí byla 11. října 2017. Slovan vyhrál 9:2 (Vrdlovec 2, Roubík 2, Vágner, Melka, Husák, Dufek a Sladkovský).

Poslední zápasy obou klubů

Prostějov - Ústí 2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Dvořáček (L. Luňák, Venkrbec), 45. Žálčík (L. Luňák, Račuk)

Sestava Ústí: Stezka – M. Jandus, Látal, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert – Jánský, T. Jandus, Melka – Severa, L. Volf, Chrpa – Planý, Davídek, Jícha – Tůma, Kropáček, Krliš.

Kadaň - Havířov 4:7
(2:1, 2:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 9. Chlouba (Novák, Kůs), 11. Tupý (Chlouba, Grebenyuk), 31. Maršoun (Kůs), 38. Klíma (Kůs, Trefný) – 16. Gřeš (Dudek, Rutar), 25. Seman (Bořuta, Rehuš), 27. Procházka (Seman, Kotala), 49. Gřeš (Procházka, Bořuta), 50. Veselý (Kotala, Bořuta), 56. Maruna (Haas, Bořuta), 60. Maruna (Bednář).

Sestava Kadaně: Kuchař – Novák, Trefný, Seemann, Holý, Grebeňuk, Popela – Maršoun, Kůs, Klíma – Chlouba, Šťovíček, Rezek – Šulek, Rindoš, Wágner – Homer, Tupý, Svoboda.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže