Ú s t í n/L. - Slovan vyráží letos poprvé k severočeskému derby do Kadaně, které patří poslední místo v tabulce Chance ligy. Loňské vzájemné zápasy však hovoří pro Trhače. Utkání startuje v Kadani ve středu 10.10.2018 od 18 hodin.

Tváří v tvář: SK Trhači Kadaň vs Slovan

SK Trhači Kadaň

Loni poslední tým soutěže měl před sezónou dlouhé období nejistoty, kdy Trhači vůbec nevěděli, zda se do letošního ročníku Chance ligy přihlásí. Nakonec se však klub přihlásil, když došlo k dohodě mezi Františkem Wágnerem za zapsaný spolek, který provozuje v Kadani mládež a Jaromírem Šindelem za akciovou společnost, která v Kadani prvoligový hokej vedla.

Trhači zahájili Chance ligu, dle předpokladů velmi špatně, nejprve přišla domácí prohra s nováčkem soutěže, Porubou v poměru 3:5. Ve druhém kole odjela Kadaň dokonce ze vsetínského Lapače s výpraskem 11:0. Kolo na to sice Kadaň získala první bod, když doma po přestřelce padla s Benátkami 6:7 v prodloužení. Následovalo však poté šest proher v řadě. Série proher se zastavila až v předešlém jedenáctém kole, kdy Kadaň velmi překvapivě připsala poprvé v sezoně všechny tři body na ledě Havířova po vítězství 5:3. Velkou zásluhu na vítězství měly dvě posily ze sousedního Chomutova, Martin Šťovíček (1+0), a letos hráč oblékající i ústecký dres Roman Chlouba (2+1).

Kadaň má i vzhledem ke svému poslednímu postavení v tabulce logicky nejhorší obranu soutěže. V jedenácti zápasech se rozsvítilo červené světlo za brankou Trhačů celkem šedesátkrát. Zároveň mají Severočeši i nejhorší útok soutěže, kdy naopak rozvlnili síť pouze v jednadvaceti případech.

Nejvíce prostoru na ledové ploše dostává zatím obránce Šimon Szhathmáry, který má v průměru na zápas čas na ledě 23 minut a 31 vteřin. Z ofensivních hráčů dostává nejvíce prostoru Jaroslav Kůs, který strávil na ledě v průměru na zápas 20 minut a 42 vteřin. V brance se o čas poměrně rovnoměrně děli oba brankáři, Ondřej Kuchař, který má procentuální průměr zásahů v šesti odchytaných zápasech 88,26%. A Petr Hamalčík, jenž má procentuální průměr zásahů v pěti odchytaných zápasech 83,33%.

Sestava z minulého kola:

Kuchař (Hamalčík) – Trefný (C), Szathmáry, Novák, Kadeřávek, Popela, Grebeňuk – Klíma, Kůs (A), Wágner – Chlouba, Šťovíček, J. Svoboda – J. Müller (A), Rindoš, Jánský – Maršoun, Helt, Šulek.

Poslední odehrané utkání:

AZ RESIDOMO Havířov - SK Trhači Kadaň 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky 22. Chroboček (Jergl, Matai), 50. Bořuta (Jergl, Gřeš), 55. Pořízek (Jergl, Maruna) – 12. Šťovíček (J. Svoboda, Grebeňuk), 15. Szathmáry (Kůs, Chlouba), 36. Chlouba (Kůs), 41. Klíma (Trefný, Szathmáry), 58. Chlouba (Jánský).

HC Slovan Ústí nad Labem

Slovanu patří v tabulce aktuálně až 13. místo. Severočeši prohráli posledních pět utkání v řadě a čekají na plný bodový zisk od zápasu v Benátkách, které se datuje na 22.9.2018

V brance letos dostává zatím více prostoru odchovanec Slovanu Jan Dlouhý, ten má úspěšnost zásahů v sedmi odchytaných zápasech 90,48 %. Poslední dvě utkání, jak v Českých Budějovicích, tak doma s Prostějovem odchytal však Dominik Groh, ten má celkovou úspěšnost zásahů 87,76% . Z hráčů v poli dostává nejvíce prostoru kapitán Martin Vágner, s průměrem času na ledě na zápas 22 minut a 22 vteřin. Z útočníků této statistice vládne Daniel Vrdlovec, s průměrem na zápas 20 minut a 58 vteřin. Kdo do utkání v Kadani s největší pravděpodobností nenastoupí jsou hráči, kteří jsou aktuálně na marodce, Jan Látal, Jaroslav Roubík a Lukáš Zukal.

Sestava z minulého kola:

Groh (J. Dlouhý) – M. Vágner (C), Zukal, Březák, M. Jandus, Hes, M. Zdvořáček, Mert – Melka (A), Vrdlovec (A), Chrpa – T. Jandus, Pšenička, Jícha – Severa, L. Volf, P. Kousal – Krliš, Planý.

Poslední odehrané utkání:

HC Slovan Ústí nad Labem – LHK Jestřábi Prostějov 4:5 (1:2, 2:2, 1:1).

Branky a nahrávky: 20. M. Vágner (Vrdlovec, Melka), 28. Melka (Vrdlovec), 36. Vrdlovec (Chrpa), 51. T. Jandus (Pšenička, Jícha) – 7. Foltýn (Račuk), 16. Karpov (L. Luňák, Bažant), 21. Nouza (Mikliš, Karpov), 23. Venkrbec (Prokeš), 50. Nouza (Žálčík, Divíšek).

Vzájemné zápasy

V ročníku 2017/2018 se oba týmy střetly v základní části celkem čtyřikrát, a ačkoli Kadaň zůstala daleko za celým prvoligovým pelotonem, tak se Slovanem si Trhači ve třech případech věděli rady. Na ledě Kadaně Slovan padl po výsledcích 4:2 a 6:4. Na domácím ledě Slovan připsal jedinou, vysokou výhru 9:2. Druhý zápas na ledě Slovanu ale opět ovládla Kadaň, a to 3:1.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže