Ústí n/L. - Jediným úspěšným střelcem posledního utkání Slovanu proti Frýdku-Místku byl Lukáš Volf. V rozhovoru promluvil o jednobrankové prohře, přesilových hrách, sobotním utkání v Benátkách nad Jizerou nebo o příštím domácím soupeři.

Odehráli jste druhé utkání ve dvou dnech, tentokrát však bez bodového zisku. Co rozhodovalo o těsné porážce s Frýdkem-Místkem?
Měli jsme třetí utkání ve čtyřech dnech, samozřejmě to bylo fyzicky náročné, ale myslím si, že jsme si i ze zápasu s Frýdkem mohli nějaké body odnést. Rozhodlo samozřejmě to, že dali o gól víc než my. Nevím, jestli nám chybělo štěstí, umění síly nebo něco jiného, ale něco málo to zkrátka bylo.

Do druhého utkání jste vstoupili se třemi centry a osmi křídly. Vyhovovalo vám to, nebo naopak rychleji ubývaly síly?
Abych pravdu řekl, mně to vyhovuje, nevím jak ostatním, ale já jsem rád, když na led chodím častěji a jsem více ve hře. Je ale možné, že třeba ke konci nám chyběly síly, i když si to úplně nemyslím.

Všechny branky v utkání padly v přesilových hrách. Vy jste využili během dvou dnů celkem čtyři. Máte nacvičené nějaké signály?
Něco málo nacvičeného máme, ale budeme se muset na přesilovky více zaměřit. Je vidět, že rozhodují zápasy, a kdybychom proti Frýdku ještě nějakou proměnili, například tu 5 na 3, mohl mít zápas jiný vývoj.

V utkání jste vstřelil jedinou branku. Můžete nám popsat celou akci, jak vznikla?
Prohrávali jsme o dvě branky, chtěli jsme je napadat a donutit k chybám. Myslím si, že jsme u nich ve třetině dobře napadali, byly tam nějaké střely a Frýdek najednou měl v obraně zmatek. Vrdla (Daniel Vrdlovec pozn. redakce) vytáhl puk, vydali se na něj dva jejich beci a tak jsem zkusil zůstat před bránou, kde jsem byl sám. Vrdla to tam skvěle prohodil a já klasicky nejdřív trefil brankáře, protože poslední dobou bych nedal gól ani do fotbalový brány, ale puk z brankáře vypadl, tak jsem ho zkusil dorazit a naštěstí to tam padlo.

Ke konci zápasu jste uzamkli svého soupeře v obranném pásmu. Co chybělo k vyrovnávající brance?
Tam si myslím, že nám nechybělo mnoho. Chyběl nějaký odražený puk nebo trošku více klidu a šikovnosti. Možná až moc hráčů se cpalo do brány a tím jsme si ten prostor zavřeli, jak říkám, nevím, ale zkrátka něco tomu chybělo. Hlavně k této situaci nemuselo dojít. Jako třetí třetinu jsme měli hrát celý zápas.

V sobotu jedete do Benátek nad Jizerou, kde jste taky nějaký čas strávil. Těšíte se na utkání?
Ano, do Benátek se těším, pro mě je to zvláštní utkání, vždy hodně vypjaté. S některými kluky z Benátek jsem stále v kontaktu, takže se těším a věřím, že tam vyhrajeme.

Jakou hrou se chcete v Benátkách prezentovat, aby jste uspěli?
Myslím si, že poslední dvě utkání byla z našeho pohledu dobrá. A takhle nějak se budeme určitě chtít prezentovat i v Benátkách, hrát aktivně, tlačit se do brány, ... Jen doufám, že budeme mít víc štěstí a klidu na hokejkách. Dáme více gólů a vyhrajeme.

V pondělí přivítáte na svém ledě ještě minulou sezónu extraligovou Jihlavu. Na co se mohou fanoušci těšit?
Myslím si, že se můžou těšit na bojovné utkání plné soubojů a věřím, že bude mít utkání pro nás vítěznou tečku. Zároveň doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit v hojném počtu a poženou nás za vítězstvím! Ještě bych chtěl fanouškům poděkovat za dosavadní podporu!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže