V rámci projektu společnosti Glencore Agriculture Czech s.r.o "Make Ústí Great Again", který odkazuje na snahu propojit sportovní odvětví ve městě a zlepšit jejich komunitu proběhla autogramiáda fotbalistů FK Ústí nad Labem a basketbalistů Sluneta Ústí nad Labem. Co říká na tento projekt zástupce společnosti Glencore Aneta Martišková a jednotliví sportovci?

„Akce se konala za účelem propojení všech sportů v Ústí nad Labem. Nejedná se pouze o sportovní kluby, ale i občany v tomto městě, protože si myslíme, že se o Ústí mluví většinou jen v negativním slova smyslu. Proto chceme vyzdvihovat to pozitivní, a to prostřednictvím sportu, který reprezentuje hodnoty, které podporujeme: Fair play a také týmovost“, sdělila redakci Aneta Martišková z firmy Glencore.

Co říkáte na dnešní akci a také na celý projekt, že se podporují sportovní kluby navzájem?

Jan Peterka - FK Ústí nad Labem:
„Všechny takové akce jsou dobré, protože sporty by se měly podporovat mezi sebou a sportovci by měli držet při sobě. My se rádi půjdeme podívat na kluky, jak na hokej, ale také na basket. Abych pravdu řekl, tak spíše chodím na basketbal než na hokej, ale chtěl bych chodit častěji.“

Filip Šmíd - Sluneta Ústí nad Labem:
„Myslím si, že je to super, že se ta sportovní komunita propojuje a my se můžeme navzájem podporovat. Taky se rádi jdeme podívat na zápasy. Jsem rád, že sporty jsou tady na takové úrovni, že je možnost se jít podívat. Mám radši hokej, protože je pro mě atraktivnější. Takže na hokej se chodím podívat častěji než na fotbal. Výsledky sleduji u obou sportů a doufám, že se fotbalisti udrží na čele.“ (smích)

Martin Vágner - HC Slovan Ústí nad Labem:
„Jsem rád, že sport se snaží spojit všechny dohromady a doufám, že to bude jenom a jenom pozitivní. Fotbalistům se teď daří asi nejvíc, takže to musejí udržet. (úsměv) My máme program nabitý, ale v minulosti jsme měli s kluky pár společných akcí, byli jsme se podívat na fotbale, taky teď rádi zavítáme na basketbal. Já nemám vyloženě nějaký oblíbený sport, takže se rád podívám na obojí, když bude možnost.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže