Ú s t í n/L. - V posledním zápase se Slovanu příliš nedařilo. Pražské Slavii podlehli 1:7. V sobotu 10. října 2015 čeká na svěřence trenéra Macha další utkání. Tentokrát přivítají na ústeckém zimním stadionu celek SK Kadaň. Duel startuje v 17:00 hodin. V ročníku 2014/2015 se v rámci základní části dařilo více Kadani, když třikrát porazila Ústecké a jen jednou jim podlehla. Předkolo play-off naopak vyšlo lépe žlutomodrým, kteří třikrát přehráli soupeře a utrpěli jen jednu prohru.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. SK Kadaň

Údaje před
12. kolem

Porovnání
v 1. - 11. kole
4-0-3-4
celková bilance
5-1-1-4
9.
postavení v tabulce
5.
36:43
skóre
28:25
15
získané body
18
Jaroslav Roubík (6+8) – 14 b.
nejproduktivnější hráč
Jakub Chrpa (7+2) – 9 b.
Jaroslav Roubík;
David Tůma – oba po 6
nejlepší střelec
Jakub Chrpa - 7
197 trestné minuty 222
Matěj Hes – 27 TM
nejtrestanější hráč
Petr Koblasa – 31 TM
Jakub Soukup – 90,53 %;
Vladislav Habal – 82,93 %
úspěšnost brankářů Tadeáš Dvořák – 96,77 %;
Miroslav Hanuljak – 94,97 %;
Jan Strmeň – 93,69 %
Jakub Soukup – 3,43;
Vladislav Habal - 7,00
průměr inkasovaných branek Tadeáš Dvořák – 1,00;
Miroslav Hanuljak – 1,78;
Jan Strmeň – 2,56
10 góly v přesilovkách 8
0 góly v oslabení 3

Kadaň pod lupou

Žlutočerní odehráli jedenáct zápasů. V nich získali celkem osmnáct bodů. Krušnohorci pětkrát zvítězili v základní hrací době a jedenkrát vyhráli po samostatných nájezdech. Sportovní klub čtyřikrát podlehl soupeřům po šedesáti minutách hry a jedenkrát prohrál po penaltách. Nejvíce se Kadani dařilo proti Prostějovu, který v domácím prostředí přestříleli vysoko 7:2. Naopak nejméně úspěšní byli černožlutí na ledě Benátek nad Jizerou, kterým podlehli 2:5.

Nejlepší hráči

SK Kadaň

  • Rok založení: 1947
  • Klubové barvy: bílá, černá a žlutá
  • Předseda představenstva:
    Ing. Jaroslav Veverka
  • Výkonný ředitel:
    Stanislav Mikšovic
  • Trenér: Jaroslav Beck
  • Asistent trenéra: Josef Dušek

Nejproduktivnějším hráčem Severočechů je útočník Jakub Chrpa (7+2), jenž získal devět kanadských bodů. Tento hokejista je současně nejlepším střelcem klubu. Mezi asistenty se nejvíce daří Kamilu Charouskovi, který sedmkrát úspěšně nahrál na gól.

Na brankářském postu se střídá trojice gólmanů. Nejvytíženějšími jsou Miroslav Hanuljak a Jan Strmeň. Oba strážci svatyně odchytali pět klání. Úspěšnost Miroslava Hanuljaka je 94,97% a průměrně za svá záda pustí 1,78 gólů. Jan Strmeň průměrně dostane 2,56 gólů v zápase a jeho úspěšnost se pohybuje na hranici 93,69%. Třetím maskovaným mužem je Tadeáš Dvořák, který odchytal jedno utkání. Průměrně obdrží jeden gól a jeho úspěšnost činí 96,77%.

Vzájemná střetnutí Slovanu a Kadaně v loňské sezóně

Oba celky se spolu utkaly celkem osmkrát. Čtyři duely byly odehrány v základní části a čtyři v předkole play-off. První utkání základní části vyhráli žlutomodří, když porazili Kadaňské rozdílem jednoho gólu 5:4.

V dalších třech vzájemných kláních už vítězili pouze hráči Sportovního klubu. Ve druhém vzájemném zápase přehráli Slovan 3:1. Tím samým výsledkem skončil i třetí souboj. Čtvrté měření sil bylo velmi vyrovnané a duel dospěl do prodloužení. V tom se více dařilo černožlutým, kteří nakonec brali dva body za výhru 6:5.

Předkolo vyřazovacích bojů se hrálo na tři vítězná utkání. První zápas vyhrál Slovan nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Ve druhém klání zvítězila Kadaň 3:2. Třetí a čtvrtý duel ovládli Ústečané, když nejprve porazili soupeře 4:0 a poté 2:0. Do čtvrtfinále nakonec postoupili hokejisté z krajského města.

Poslední utkání z pohledu obou celků

  • SK Kadaň – HC Stadion Litoměřice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 2. Chrpa (Szathmáry, Charousek), 7. Martin Rohan (Tomáš Rohan, Tomáš Dvořák) – 37. Martin Procházka (Rousek, Málek).
    Sestava SK Kadaň: Tadeáš Dvořák – Mrázek, Tejnor, Charousek, Szathmáry, Martin Rohan, Tomáš Dvořák, Trefný, Černý – Kůs, Kverka, Račuk, Hlava, Hejcman, Chrpa, Tomáš Rohan, Vrána, Vaněk, Wágner, Šťovíček, Veselý.
  • HC Slavia Praha – HC Slovan Ústí nad Labem 7:1 (5:0,1:1,1:0)
    Branky a nahrávky: 1. Pavlin (Čermák, Robinson), 5. Micka, 7. Šafránek (Markovič, Robinson), 14. Micka (Jiránek), 17. Čermák (Robinson, Markovič), 24. Čermák (M. Hruška, Markovič), 50. Micka – 37. Roubík (Brož).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Habal – Smetana, Pohl, Vl. Brož, Bernad, Kurka, Hes, Macek, Skočovský - D. Tůma, Roubík, Rys - Melka, J. Kloz, Kubica - Baránek, Gengel, Kuchler - D. Novák, O. Kopta II, Navarra.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže