Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi ulovili první posilu nejen pro sezonu 2005/2006, ale i pro tu následující. Žlutomodrý dres přichází oblékat letos sedmý nejproduktivnější útočník první ligy, Ladislav Slížek. V barvách Berouna patřil v posledních dvou sezonách po zahraničních zkušenostech z Dánska a Švédska k nejlepším, právě proto přichází mezi Ústecké Lvy na dva roky s jednoroční opcí.
Ladislav Slížek začínal s hokejem kategorie mužů v barvách Slavie, když ještě působila v první lize. V sedmnácti letech nastřádal sedm bodů, a tak si ho vedení nechalo i po postupu do extraligy, kde už si ale vedl o něco hůř. Ve čtyřiadvaceti zápasech se gólově prosadil dvakrát a přidal jedinou asistenci. Jeho další pokus v sešívaném dresu, tentokráte ob další sezónu, skončil sice o něco lépe. Ani tak to ale nestačilo. Osm bodů v šestatřiceti utkáních poslalo Slížka na další ročník do Berouna, který působil v první lize.

Začala tak dlouhá historie spojující osudy tohoto klubu a Ladislava Slížka. Ten odehrál za Beroun jen 18 zápasů s 11 nastřádanými bodíky, lépe se mu už vedlo v sezoně 98/99. V 51 zápasech na své konto připsal úctyhodných 52 bodů (18+34). Jeho výkony ocenila i Plzeň a na jedno utkání si ho vypůjčila do extraligy. I přesto začal Slížek další rok znovu v Berouně. To ale své zisky zvyšoval spíše v kolonce trestů, beztak byl pořád mezi nejproduktivnějšími hráči týmu, který se probojoval do čtvrtfinále play-off. Tuto sezonu nejenže znovu okusil nejvyšší soutěž v barvách Slavie, zahrál si dokonce v druhé lize, které vypomohl v jednom utkání (1+1).

Následující dva roky pak okusil chuť zahraničního hokeje, v dánském Esbjergu se mu dařilo náramně. Svých 52 bodů vyrovnal dokonce ve 44 zápasech, když nastřílel 32 branek. Možná i proto si ho všimli zástupci švédského Nyköpingsu, v jehož dresu nastoupil celkem k 43 utkáním a připsal si 33 bodů (15+18).

A pak se opět vrátil do Čech a kam jinam, než do Berouna. V sezoně 02/03 si v 37 zápasech připsal 19 bodů. V následujícím ročníku to bylo ve 32 utkáních už 25 bodů a za Eiseltem se stal druhým nejproduktivnějším medvědem. V play-off se pak spolu se spoluhráči zasadili o vyřazení Lvů a dostali se do finále, kde výrazně potrápili postupující Duklu Jihlava, která je nakonec udolala 3:2 na zápasy. V letošním ročníku už Slížek z trůnu nejlepšího útočníka Eiselta sesadil a sám na něj s 43 body (14+29) v 51 zápasech usedl. V play-off pak už přichystal Berounu jen jedinou trefu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže