7. 11. odpoledne čeká Ústí zápas s Českými Budějovicemi. První zápas s nimi prohrál Slovan 0:2 a v tomto kole jim bude chtít prohru oplatit. Jak probíhá tento den z pohledu Štěpána Kuchynky a je odlišný od jiných zápasových dnů? Na to jsme se ho zeptali po dopoledním tréninku.

Brzké vstávání

Den pro něj začal v osm hodin. V jiné dny si raději přispí, ale aby nedorazil pozdě na trénink, musel vstávat dříve. Připravil se a ve tři čtvrtě na devět vyrazil na zimní stadion, kde si dal snídani a šel na rozbruslení. Společný trénink začal v deset hodin. V den utkání jsou hokejisté na ledě zhruba 20-30 minut a poté může každý z hráčů zůstat, jak dlouho chce.

Krátký trénink

Kluci si nasadili barvu dresů podle toho, s kým hrají a vrhli se na rozchytání brankářů. Poté následovaly kombinace a nácvik přesilových her, které trenéři dávají téměř do každého tréninku. To proto, že góly velmi často padají při nevyrovnaném stavu hráčů a rozhodují utkání. Na odlehčení si zahráli bago, několik hráčů si ještě zastřílelo na prázdnou bránu a zamířili do šaten.

Rvačka s Martinem Baránkem

Déle se na ledě zdržel Štěpán s Martinem Baránkem, kteří odhodili rukavice, helmu a vyzkoušeli si malou bitku. Když jsem se zeptala, zda se jedná o trénink na večer, dozvěděla jsem se, že to není nic výjimečného, že je to jejich obvyklá zábava. Dres přes hlavu měl na konci Štěpán.

Po obídku trochu klídku a hurá na zápas!

Po tréninku se každý sám protáhne, připraví se na večer a později se celý tým sejde na společném obědě. Po doplnění živin se přesune Štěpán domu, kde si na hodinu zdřímne, nasvačí se a vyrazí zpátky do haly, kde musí být pokaždé dvě hodiny před začátkem. Každý se podle sebe rozcvičí a následuje porada s trenérem. Rozbruslení a v 18:00 bude vhozeno úvodní buly.

Lekce od trenéra a vítězný pokřik

Po zápase přijde shrnutí zápasu od trenérů a v případě výhry případný pokřik. Žádná speciální příprava na tým ani na žádného hráče neproběhla. Vše bylo tak, jako před každým zápasem. První utkání Slovan na ledě Budějovic prohrál, tak uvidíme, zda si dnes budou moct kluci zakřičet!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže