Ústí nad Labem - Mladší dorost Ústí nad Labem zajížděl k poslednímu přípravnému střetnutí do nedalekého Děčína. Derby vyznělo lépe pro žlutomodré, kteří se prosadili až ve druhé polovině zápasu. Ústečtí gólmani Ondřej Paťha a Jakub Volke nepustili za svá záda v pátek jediný kotouč.

29. 8. 2014, 15:10 hod., přípravné utkání mladšího dorostu

MDO HC Děčín - MDO HC Slovan Ústí nad Labem 0:6
(0:0, 0:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 31. Čermák (Stuchlý, Gottfried), 40. Herák (Tipán), 42. Batryn (Gottfried), 48. Čermák (Batryn), 50. Zich (Dörner), 59. Zich (Dörner). Rozhodčí: Luczków – Vilikus, Pořádek. Vyloučení: 2:4, navíc Kouřil (DEC) 5+OK [KOL]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 66. Střely na branku: 39:70 (12:14, 10:32, 7:24). Průběh utkání: 0:6.

HC Děčín: Brňák (31. Fejl) – Hipius, Ineman, Forejtová, Tošnar, Kouba, Pecha, P. Štěpánek, Holá – Chňapko, Váňa, Horák – Černohorský, Tenkrát, Ryšavý – V. Dvořák, Arnold, Taran – Kouřil. Trenér: Aleš Havlík.

HC Slovan Ústí nad Labem: Paťha (31. J. Volke) – Štochl, E. Mareš, M. Štěpánek ml., Stuchlý – Dörner, K. Zich, Harkabus – Batryn, T. Čermák, Gottfried – Tipán, Herák, Vidlička. Trenéři: Jan Čaloun, Jiří Sochor.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka gól šedesáti šesti divákům nenabídla. Děčín měl k dispozici osmdesát jednu sekundu dlouhou dvojnásobnou početní výhodu při absenci dvou nejproduktivnějších hráčů Slovanu. Nejprve byl za hákování potrestán v patnácté minutě menším trestem Sebastian Dörner, v minutě následující si na trestnou lavici přisedl Karel Zich, jenž inkasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Přesto zůstali domácí bezzubí.

Ve druhém dějství byly k vidění dvě branky. Nejprve v jednatřicáté minutě otevřel skóre Tomáš Čermák - 0:1, za necelých devět minut navýšil vedení žlutomodrých gólem do šatny Jakub Herák - 0:2.

S dvoubrankovým mankem vstupoval Děčín do třetí dvacetiminutovky. Hosté z Ústí nad Labem ale udeřili znovu. V minutě čtyřicáté druhé se prezentoval přesným zásahem Dmytro Batryn - 0:3, přibližně o šest minut později skóroval podruhé v zápase Tomáš Čermák - 0:4. Nabídnutou přesilovou hru zužitkoval v padesáté minutě Karel Zich - 0:5, sto jednu vteřinu před koncem řádné hrací doby upravil skóre v oslabení na 0:6 z pohledu domácích znovu Karel Zich.

I díky shut-outu ústeckých gólmanů Slovan přelstil v posledním střetnutí přípravy Děčín 6:0. Sezóna startuje v neděli 7. září 2014, kdy ve Zlatopramen Areně hostí svěřenci Jana Čalouna a Jiřího Sochora Piráti Chomutov "C".

Ohlasy trenérů:


Aleš Havlík (HC Děčín): „Vzhledem k tomu, že máme za sebou dvoufázové tréninky, chtěli jsme vidět kluky v utkání po zátěži. Čeká nás v sobotu 30. srpna 2014 celodenní turnaj, kluci toho budou mít plné zuby. Nicméně do poloviny utkání jsme drželi krok, poté jsme po našich chybách obdrželi tři góly. Mančaft polevil v koncentrovanosti a nám ubývaly síly v osobních soubojích, z čehož pramenily chyby. Na derby s Ústím nad Labem jsme se nějak nepřipravovali.“

Jiří Sochor (HC Slovan Ústí nad Labem): „Utkání bych rozdělil na dvě části. V první jsme si ze začátku vytvořili pár šancí, které jsme nevyužili. Následně jsme vypadli ze hry a udělali tři nesmyslné fauly, protože jsme byli bez pohybu. Děčín se dostal do hry a první třetina vyzněla dost vyrovnaně, přestože ve hře pět na pět jsme měli vše pod kontrolou. Od druhé části jsme si dali záležet, zvýšili jsme tempo a soupeře nepustili do pásma. Kotouč nás v pátek příliš neposlouchal, kombinačně se nám vůbec nedařilo. Nedokázali jsme proměnit šance, nakonec jsme naštěstí dva góly vstřelili. To nás uklidnilo a ve třetí třetině jsme výkon postupně vystupňovali a i jsme se dokázali střelecky prosadit. Za druhou polovinu utkání si kluci vysloužili poděkování. Vždy nám trvá, než se rozjedeme. Pracujeme s dost úzkým kádrem, moc variant kombinovat sestavu nemáme. Vše bude o trénincích, kde bude třeba zkvalitnit jednotlivé činnosti hráčů, ať už je to přihrávka, zpracovaní, ale i koncovka. Náš úkol do celé sezóny je, aby hráči šli výkonnostně nahoru. Uvidíme, na co to bude stačit. Celkově bych řekl, že kluci k přípravě přistoupili zodpovědně. To nás těšilo. Myslím, že v ní určitě udělali krok dopředu, protože utkání s Kladnem bylo výsledkově vyrovnané a byly v utkání i pasáže, kdy jsme byli vyrovnaným soupeřem. Dává nám to optimismus do sezóny a můžeme si jedině přát, abychom tým udrželi pohromadě.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže