Ústí nad Labem - Po úspěšném utkání v Kadani čeká Slovan v nové sezóně první zápas na domácím ledě. Ústečtí hokejisté změří síly s Chomutovem, se kterým se střetli naposledy ve finále I. hokejové ligy ČR v pondělí 9. 4. 2012. Atraktivní duel dvou bývalých extraligových klubů startuje ve čtvrtek 7. 8. 2014 od 18:00 hod.

Tváří v tvář: Ústí nad Labem vs. Piráti Chomutov

Údaje před zápasem

Porovnání v přípravě
1-0-0
celková bilance
2-0-0
3:1
skóre
6:4
Jakub Pořický (1+1) - 2 b.
nejproduktivnější hráč
Karel Ton (1+1),
Jaroslav Koma,
Lukáš Květoň (oba 0+2) -
- všichni 2 b.
30 trestné minuty 14
Michael Petrásek - 100 %;
Martin Volke - 96,67 %
úspěšnost brankářů Miroslav Kopřiva - 93,10 %
26
průměr střel na branku
36
1 góly v přesilovkách 2
0 góly v oslabení 0

Loňský ročník a letošní příprava Pirátů

Příprava 2014

  • CHM - Stadion Litoměřice
    3:2
  • CHM - Energie Karlovy Vary 3:2

Na sezónu 2013/2014 nebude Chomutov nikdy vzpomínat v dobrém. Severočeši byli nuceni po dvouletém setrvání v extralize českou nejvyšší hokejovou soutěž opustit. Piráti se nezachránili ani v následné širší baráži, kdy sestoupili společně s kladenskými Rytíři. Naopak mezi elitu postoupil Bruslařský klub Mladá Boleslav s Olomoucí.

Co se týká úvodu letošní přípravy, Chomutov odstartoval nový ročník na výbornou, když zdolal nejprve před vlastními příznivci Stadion Litoměřice 3:2, stejným poměrem uspěl doma také proti extraligové Energii Karlovy Vary.

Kádr Chomutova - příchody, odchody

Piráti Chomutov

  • Rok založení: 1945
  • Klubové barvy: modrá, bílá
    a červená
  • Předseda: Jaroslav Veverka st.
  • Trenér: Břetislav Kopřiva
  • Asistent: Aleš Totter

PŘIŠLI: Novými přírůstky v sestavě Pirátů jsou oproti minulému ročníku Jiří Drtina, Marek Hovorka (oba HC Energie Karlovy Vary), Martin Rýgl (návrat z hostování v HC Energie Karlovy Vary), Jaroslav Koma (HC ´05 Banská Bystrica), Mario Scalzo (Moser Medical Graz 99ers), Miroslav Kopřiva (HC Slovan Bratislava), Antonín Dušek (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Květoň (MOUNTFIELD Hradec Králové), Greg Moore (Grizzly Adams Wolfsburg), Bryan McGregor (SAPA Fehérvár AV19).

ODEŠLI: Po loňské sezóně klub opustili Lukáš Pulpán, Josef Straka, Martin Lojek, David Hruška, Jozef Balej, Matúš Kostúr, Martin Růžička, Maris Jass, Angel Krstev, Tomáš Malec, Ľuboš Bartečko, Mark Bomersback, Karel Hromas, Vojtěch Kubinčák, Jaroslav Svoboda.

Poslední vzájemné duely Ústí nad Labem a Chomutova

Slovan a Piráti se utkali naposledy v sezóně 2011/2012, v základní části I. hokejové ligy ČR zaznamenaly oba týmy po dvou výhrách (1:3, 3:2 sn, 4:6, 3:2; všechny výsledky z pohledu Ústí nad Labem).

Lámat chléb se ale začal až v samotném finále téže soutěže, kam se oba favoriti probojovali. Po šesti kláních byl stav série 3:3 na zápasy (7:3, 3:4 po prodloužení, 6:7 po prodloužení, 4:1, 3:1, 1:4; všechny výsledky z pohledu Slovanu), a tak muselo v pondělí 9. 4. 2012 nastat ve Zlatopramen Areně rozuzlení. Tehdejší svěřenci Petra Rosola a Milana Skrbka v klíčovém střetnutí dvakrát vedli, tři góly vypracované českým reprezentantem a exústeckým Janem Kovářem však Lvy pohřbily. Žlutomodří tak podlehli Pirátům 2:3 po prodloužení a se sezónou se mohli rozloučit.

Očima Tomáše Mareše a Václava Meidla

Tomáš Mareš - trenér HC Slovan Ústí nad Labem: „Zápas bereme jako další přípravu na sezónu. Budeme opět hrát na čtyři kompletní pětky. Oproti minulému utkání nastoupí Jaroslav Roubík, Tomáš Rod, Petr Přeučil, Vít Budínský. Gólmani se znovu v polovině vystřídají. Chceme uspět, přestože budeme hrát proti favoritovi soutěže.“


Václav Meidl (příprava 2014/2015: 1 zápas; 0+0; +/-: -1; 10 TM); HC Slovan Ústí nad Labem: „Zatím se nijak zvlášť na zápasy nepřipravujeme, pouze si malujeme, jak by to mělo vypadat a jak bychom měli hrát. Cíle se snažíme plnit. Vliv mají také nová pravidla, časem se naše hra bude krystalizovat, jak po nás trenéři budou chtít. My do toho dáme všechno, je to naše letošní premiéra doma. Chomutov je hodně kvalitní, dokonce porazil v úterý i extraligové Karlovy Vary. Myslím si, že utkání bude stát za to a těšíme se na něj. Bude to rozhodně něco jiného než duel s Kadaní. Sportovní klub má většinou mladé kluky, proto se spíše létalo ze strany na stranu. S Piráty by to mohlo být hokejovější.“ (celý rozhovor naleznete zde)

Poslední střetnutí z pohledu obou celků

  • SK Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 41. Jíra (Opalek, J. Charousek) – 14. Markulinec, 29. Pořický (Baránek, M. Zdvořáček), 60. Gengel (Pořický).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek (30. Volke) - Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek, M. Zdvořáček, M. Vágner, K. Černý, Markulinec - V. Meidl,
    J. Kloz, D. Tůma - Gengel, Vávra, Bačák - Baránek, Pořický, Kuchynka - Faigl, Suchan, Merta.
  • Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 14. Havel (Ton, Koma), 32. Ton (Rýgl, Drtina), 49. Rutta (Květoň, Račuk) – 3. V. Tomeček (J. Tomeček, Vachovec), 21. Štals (Duda).
    Sestava Piráti Chomutov: M. Kopřiva – J. Drtina, Rýgl, Scalzo, Rutta, R. Havel, Koma, J. Stehlík, Bartejs – Květoň, Dušek, Hovorka – McGregor, Gajovský, Moore – D. Kaše, Sikora, K. Ton – Veselý, Račuk, N. Hlava.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže