Ústí nad Labem – Starší dorostenci hrají skupinu „O baráž“. Před sezónou si dali jasný cíl – udržet nejvyšší soutěž. Zda se jim to povede, nebo budou muset bojovat ještě v baráži, to ukážou následující zápasy. Po úvodních dvou zápasech druhé části sezóny se k celé situaci vyjádřil kouč Vít Borůvka.
Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Jak hodnotíte uplynulou část extraligové sezóny?

Po posledních dvou zápasech jsme se dostali na poslední místo v tabulce, to nás netěší. Na druhou stranu musím uznat, že síla soupeřů je velká. V první polovině soutěže jsme na většinu soupeřů herně neměli. Pozitivně hodnotím to, že během tří měsíců jsme se jako tým výkonnostně zvedli. Čím více odehraných zápasů máme, tím lépe hrajeme. Výkon kluků se zvedá.

Kdo bude váš největší soupeř ve skupině „O baráž“?

Tabulkově to vypadá na Letňany (s těmi už hrát nebudeme), Písek a Vsetín. Ostatní týmy mají podle mého názoru dostatek bodů, aby se vyhnuly boji o sestup.

Mužstvo vstřelilo ve 30 zápasech 54 branek. Chybí kvalitní střelec?

Dá se to tak říct. Takového hráče, který když vystřelí, tak dá většinou gól, my v mužstvu nemáme. S tím se musíme vyrovnat. Máme tady kluky, kteří hrají dobře v poli, dovedou číst hru. Myslím, že naše hra je i dobře organizovaná. Naše výhoda v zápasech musí být jinde než v tom, že vstřelíme hodně branek.

V brance se celkem pravidelně střídají Zvědělík s Kosinou. Jste spokojeni s jejich výkony?

Oba jsou kvalitní gólmani. Hlavně ze začátku sezóny nám hodně pomohli a podrželi tým. Body jsme získali hlavně díky nim. V poslední době šla jejich výkonnost malinko dolů. Teď, když se zvedli herně hráči a hrajeme vyrovnané zápasy, tak bychom potřebovali, aby se gólmani dostali do formy z počátku sezóny.

Proč jste před sezónou nezvolili brankářskou jedničku?

Protože si myslíme, že oba brankáři jsou kvalitní. Jsou přibližně na stejné úrovni. Proto jsme nezvolili vyloženou jedničku. Snažíme se je pravidelně střídat.

Nejproduktivnějším útočníkem je Roman Navarra, naposledy hrající za Litvínov. Jaké s ním máte plány?

Žádné plány s ním nemáme. Roman šel do Litvínova na hostování do konce sezóny, pro náš tým už k dispozici není.

Které hráče byste chtěl vyzdvihnout?

Každý hráč má v týmu určenou roli. Někdo hraje dobře přesilovky, jiný hraje dobře oslabení. Maximálně chceme využít schopností všech hráčů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže