Michal a Roman Pšurní působili společně ve Slovanu v sezoně 2009/2010. Poté Roman odešel na dvě sezony do týmu HC Mountfield a nakonec skončil v nedalekém Litvínově. Michal po působení v Ústí přesídlil taktéž do Mountifieldu. Tam ale odehrál pouze pár utkání a zbytek sezony dohrál v Písku. Pak se rozhodl zkusit zahraniční angažmá a nyní hájí barvy anglického klubu Manchester Phoenix. Jak sourozenci vzpomínají na dobu, kdy oblékali žlutomodrý dres? A jak trávili Vánoce?

Jak vzpomínáte na své působení v Ústí nad Labem?
Michal: Na Ústí vzpomínám jedině v dobrém, protože jsme sezonou prokráčeli snad jen se třemi porážkami. Škoda, že to o kousek uteklo s Chomutovem. I parta byla v Ústí výborná.
Roman: Jen v tom nejlepším. Byla dobrá parta. Tým hrál špici 1.ligy, což mi nakonec pomohlo k angažmá v Českých Budějovicích.

Co všechno se u vás od té doby změnilo?
Michal: Od té doby se asi změnil věk (smích).
Roman: Jsem o několik pátků starší (smích). Oženil jsem se a máme se ženou šestnáctiměsíčního syna, takže jsem zřejmě i zmoudřel (smích).

Sledujete ještě dění v ústeckém klubu?
Michal: Dění nějak tak z povzdálí sleduji. Navíc teď ještě hraji s Robinem Kovářem, takže nějaké informace mám. Snad se kluci zvednou a půjdou nahoru.
Roman Protože nepůsobím zase tak daleko, tak se ke mně občas nějaká informace dostane. Hokejová doba v Ústí není momentálně nejrůžovější.

Jak jste trávili Vánoce?
Michal: Nijak zvláštně jsem je neslavil. Pustil jsem si nějaké pohádky, udělali jsme si s klukama večeři a šli jsme spát.
Roman: Díky fantastickému rozslování extraligy jsem musel na Štědrý den večer sednout za volant a jet 400 km ze Zlína do Litvínova. Co víc si přát? (smích)

Co jste dostali od Ježíška?
Michal: Od Ježíška jsem dostal hlavně ponožky, ty jsou vždy potřeba, jinak žádné speciální dárky. Byl jsem především rád, že jsem se na začátku prosince podíval na týden domů.
Roman: Ježíšek byl letos ke mně obzvláště štědrý, protože jsem byl celý rok obzvláště hodný (smích). Myslím, že Vánoce patří hlavně dětem.

Budete si dávat nějaká novoroční předsevzetí?
Michal: Na novoroční předsevzetí jsem nikdy nehrál.
Roman: Ne, já sekám latinu celý rok.

Sledujete MS do 20 let?
Michal: Sleduji výsledky, takže mám přehled.
Roman: Moc ne. Tipoval jsem to na čtvrtfinále.

Jak vidíte šance českých reprezentantů na olympiádě v Soči?
Michal: Na olympiádě v Soči se určitě umístíme mezi 10 nejlepších (smích). Klukům věřím. Tak tohle je těžká otázka. Medaile bude každopádně velký úspěch při vyrovnanosti všech týmů.
Roman: Neodhadnu tipovat. Zřejmě mezi favority patřit nebudeme. Ale to jsem nepatřili ani v Naganu…

Je něco, co byste vzkázali ústeckým fanouškům?
Michal: Ať jsou i nadále věrní svým barvám i v těžkých časech, chodí na hokej v hojném počtu a fandí.
Roman: Ať vydrží. Klobouk určitě něco vymyslí (smích).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže