Ústí nad Labem – Na starší dorostence čeká hodně náročná část sezóny. Hrají skupinu „O baráž“ a jsou v ní na posledním místě. Do prolínací soutěže sestupují dva nejhorší týmy. Tým vedený Vítem Borůvkou a Miroslavem Machem se na zbývající zápasy musí kvalitně připravit. V některých ohledech mají hráči totiž nedostatky.

Týmové statistiky a tabulka

Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Ústečtí hokejisté odehráli třicet zápasů, v nichž inkasovali 147 branek a vstřelili 54. Lvíčata vstřelila nejméně branek ve své skupině, v oblasti obdržených gólů jsou třetí od konce. V celkové tabulce mužstvo zaujímá poslední místo se ztrátou dvou bodů na předposlední Letňany. Na desáté, tedy nesestupové, místo Ústí momentálně chybí tři body. Do baráže o setrvání v RAKO extralize staršího dorostu postupují poslední dva celky. Je tedy patrné, že následující zápasy budou skutečně klíčové, každý bod může rozhodnout. Soupeř na branku Ústí vyšle průměrně třicet osm ran, Ústí na jeho branku dvacet tři. Mužstvo odehrálo 127 přesilových her, využilo 16, to znamená, že úspěšnost využití přesilovek je 12,50 %. V oslabení se Severočeši ocitli celkem ve 109 případech, inkasovali 33 branek. Úspěšnost ubránění oslabení je přesně 69,73 %.

Tabulka RAKO extraligy staršího dorostu sk. "B"

Mužstvo bez brankářské jedničky

Před sezónou se trenéři nechali slyšet, že Slovan nebude mít vyloženou brankářskou jedničku a oba gólmani se budou pravidelně střídat. Výhoda je, že v případě zranění či nemoci může zaskočit druhý brankář, který je také v zápasovém tempu a neměl by pro něho být problém čelit soupeřovým hráčům. Robin Zvědělík nastoupil do dvaceti zápasů, odchytal celkem 953 minut. Šlo na něj 576 střel a inkasoval osmdesát branek, úspěšnost zásahů má tady 85, 76 %. Průměr inkasovaných branek na zápas činí 5, 04. Do statistik si připsal čtyři trestné minuty a na čisté konto zatím čeká. Statistiky asi nemá takové, jaké by chtěl, nicméně se jedná o odraz hry celého týmu.
Martin Kosina se do branky postavil v sedmnácti zápasech, na ledě strávil 828 minut. Čelil 538 ránám soupeře a dostal šedesát branek. Úspěšnost zákroků má na hranici 88,85 %. Průměr inkasovaných branek na zápas má 4,34. Pravděpodobně ani méně vytěžovaný brankář není se svými statistikami spokojen, ale když brankáře nepodrží hráči před ním, tak s tím nic moc neudělá. To platí v případě obou maskovaných mladíků.

Obranná hra

Statisticky nejlepším obráncem podle +/- bodů je Jiří Kába, na svém kontě má jeden záporný bod, ale odehrál v letošní sezóně jen dva zápasy. Na druhém místě je Jaroslav Benda, nastoupil do osmi zápasů a má sedm záporných bodů. Trio uzavírá Martin Kvaček nastoupivší do deseti zápasů, získal osm záporných bodů. Čtvrtým nejlepším obráncem je Jakub Loukota, ten nastoupil do jednadvaceti zápasů a má minus dvacet tři bodů.

Útočná hra

Nejproduktivnějším útočníkem týmu je Ondřej Kopta, který nastoupil do 29 zápasů a vstřelil šestnáct branek a na jedenáct přihrál. Druhá pozice patří Martinu Tůmovi, ve statistikách má osm gólů a jedenáct asistencí. Roman Navarra odehrál 19 zápasů a v nich šestkrát skóroval a na devět branek přihrál. Čtvrté místo náleží Marku Mackovi, startoval v 15 utkáních a připsal si šest gólů a pět asistencí. Páté místo zaujímá Famil Amirov, ten zaznamenal čtyři góly a na šest přihrál. Úspěšnost střelby mají starší dorostenci 7,82 %.

Autorka fotografií: Michaela Odložilová.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže