Jan Ordoš je odchovancem ústeckého Slovanu. V něm působil od čtyř let do osmé třídy. Od deváté třídy hraje za BT Liberec. V současné době působí v české reprezentaci do 18 let, díky čemuž se zúčastnil i Turnaje pěti zemí ve švýcarském Zuchwilu. Česká reprezentace do 18 let skončila na turnaji na třetí příčce.

V pátek 26. 12. sehrála reprezentace do 18 let na úvod Turnaje pěti zemí utkání se sousedním Slovenskem. Češi nejdříve vedli 1:0, ale ještě v téže třetině Slováci vyrovnali. Pak už se ovšem trefovali pouze naši reprezentanti, kteří tak zdolali soupeře 3:1 a mohli se radovat z první výhry na turnaji.

O den později nastoupili Češi do zápasu s domácími Švýcary. Právě v tomto klání se ústecký rodák Jan Ordoš blýskl gólem a asistencí ve třetí třetině, a pomohl tak svému týmu k vítězství nad pořadatelskou zemí 4:1.

V sobotu 28. 12. čekalo na českou osmnáctku utkání s Finy. Ve 26. minutě naši vedli 2:0, přičemž právě Ordoš přihrál na první branku. Finská reprezentace ovšem dokázala utkání otočit na 3:2. Červenobílí ještě zápas zdramatizovali, když v 56. minutě vyrovnali. To ovšem na severskou zemi nestačilo, neboť čtyřicet vteřin před závěrečnou sirénou Finové díky trefě na 4:3 rozhodli zápas.

V neděli se Česká republika nakonec ještě střetla s Německem, kterému podlehla 1:3. Na jediný gól českého mužstva přihrál Jan Ordoš, a stal se tak nejproduktivnějším českým reprezentantem na Turnaji pěti zemí, když získal ve čtyřech zápasech čtyři kanadské body (1+3).

Mladému českému reprezentantovi gratulujeme a přejeme spoustu úspěchů i v dalších letech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže