Ústí nad Labem - Mladší dorostenci odehráli 21 zápasů základní hrací části. V minulém článku o mladším dorostu jsme se připomněli, jak aktuální sezóna vypadá výsledkově. Do konce první části ročníku zbývá 15 zápasů. Podle statistik se dá říct, že ústecký tým je v některých činnostech nadprůměrný, v jiných má jisté nedostatky.

Týmové statistiky a tabulka

Partnerem mládeže HC Slovan je město Ústí nad Labem

Ústečtí hokejisté vstřelili 59 branek a inkasovali 106. V celkové tabulce zaujímají osmé místo z deseti, ale podle vstřelených branek patří na místo předposlední. Tým odehrál 80 přesilových her, z nich využil 18. Procentuální využití přesilových her je 22,50. Obecně v hokeji by se jednalo o výrazně nadprůměrnou činnost, ale v ELIOD extralize mladšího dorostu jsou v tomto ohledu Lvíčata šestí. Horší už je to s bráněním v oslabení. 79 oslabení zažili žlutomodří a inkasovali 23 branek, úspěšnost oslabení je 70,89 % (osmé místo). V jedné početní nevýhodě se dokonce mužstvo prosadilo. Ústí je druhým nejtrestanějším mužstvem ve „své“ skupině, celkem má 317 trestných minut. Nejvíce trestných minut (352) posbíral Litvínov.

Tabulka ELIOD EMD Západ

Jistota v brankovišti

Pokud mají mladší dorostenci na něco spoléhat, tak pak právě na jistotu v brankovišti. Šimon Havlík zaujímá třetí místo podle procentuální úspěšnosti zákroků. Za někdy až příliš snadno prostupnou ústeckou obranou podává častokrát heroické výkony. Soupeři na jeho branku vystřelí průměrně padesát (!) ran za zápas, což je o hodně víc, než by měli. Maskovaný mladík přivádí protivníky k šílenství. Průměr inkasovaných branek na zápas má sice 5,16. Ústecký brankář si do svých statistik připsal dvě trestné minuty a zatím nevychytal čisté konto.

Záda mu kryje Daniel Dobiáš. Nastoupil do devíti zápasů, inkasoval třicet sedm branek, úspěšnost zákroků má nad hranicí 88 procent. Dobiáš je náhradník, který se poctivě připravuje na trénincích a přispívá k týmové pohodě. Když dostane příležitost, tak tým dokáže podržet. I na něj se může mužstvo spolehnout. Statistiky nemá asi takové, jaké by chtěl, to je ale způsobeno tím, že více prostoru v brankovišti dostává jeho kolega. Ústí je v tabulce na osmé pozici a oba gólmani jsou podle statistiky úspěšnosti zákroků v elitní sedmičce. Problém v brankářích tým rozhodně nemá.

Nejistá obrana

Obranná činnost skřípe v ústeckém týmu asi nejvíce. Průměrně nechají soupeře za zápas vystřelit padesát jedna ran, to je vysoké číslo. Lvíčata mají problém v tom, že v defenzivní činnosti dělají individuální chyby, které překrývají povedené momenty. V dosavadních zápasech se obranné řady pohybují na sinusoidě, jednou se jim zápas povede, podruhé už ne. Trenéři sami přiznali, že někdy dělají chyby spíše ti, kteří jsou v mladším dorostu druhým rokem a naopak nováčci hrají spolehlivě. Kvalita obránců se určuje podle statistiky plus minus bodů. Tedy rozdílem pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Nejlepším obráncem je Dominik Havlík, který odehrál 16 zápasů a má tři kladné body. Na druhém místě je Tomáš Holý. Ten nastoupil do 12 zápasů a má jen o bod méně. Na třetím místě je Petr Spálenka, který za Ústí odehrál 4 zápasy (značnou část sezóny odehrál v dresu Děčína) a má na svém kontě jeden záporný bod.

Dalším hráčem je Jaroslav Vandas. Odehrál všech 21 zápasů a má dva záporné body. Vandas je příklad ofenzivně laděného obránce, protože jeho velkou předností jsou dobré střely od modré čáry. Trenéři jeho schopností využívají i při hře v nestandardním počtu hráčů na ledě - při přesilových hrách oslabeních.




Produktivní útočníci a úspěšná střelba

V hokeji obecně platí, že každá jedenáctá střela by měla být gólová. Mladší dorostenci potřebují na gól průměrně lehce přes devět střel, úspěšnost střelby mají skoro 11 procent. Nejproduktivnějším hráčem je Petr Magasanik, který vstřelil patnáct branek a na deset přihrál. Na druhém místě je Marek Leitner, ten má na svém kontě jedenáct gólů a také deset asistencí. Trio uzavírá s pěti brankami a dvanácti přihrávkami Michal Vico. Nad deset kanadských bodů se také dostal Kryštof Vaněk, který zaznamenal pět branek a sedm asistencí.

Autorka Fotografií: Michaela Odložilová.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže