Ústí nad Labem - Po vydařené odvetě s Litoměřicemi míří hokejisté Slovanu
do Benátek nad Jizerou. Středočechům se v letošní přípravě zatím daří, z pěti zápasů prohráli pouze jednou. Úvodní vhazování je na programu v úterý
20. srpna 2013
v 18:00 hod.

Tváří v tvář: Benátky nad Jizerou vs. Ústečtí Lvi

Údaje před přátelským zápasem

Porovnání v přípravě
5
počet odehraných zápasů
6
3-1-0-1
celková bilance
1-0-0-5
18:13
skóre
10:22
1
utkání bez vstřelené branky
0
0
utkání se shut-outem
0
Dalibor Bortňák - 6 b. (2+4)
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík - 7 b. (3+4)
Dalibor Bortňák,
Adam Chlapík,
Daniel Skalický - všichni po 2
nejlepší střelec
Petr Přeučil - 4
Dalibor Bortňák - 4
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík - 4
3,60 průměr vstřel. branek 1,67
6 góly v přesilovkách 7
0 góly v oslabení 0

Loňský ročník Benátek nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou

  • Rok založení: 1934
  • Klubové barvy: modrá a bílá
  • Předseda klubu: Karel Krinwald
  • Trenér: Mgr. Filip Pešán
  • Asistent: Vladimír Čermák
  • Asistent: Antonín Nečas

Uplynulá sezóna se nedá z pohledu Benátek nad Jizerou charakterizovat jako úspěšná. Vyřazovací boje unikly Středočechům v posledním kole základní části, a tak byli nuceni hrát skupinu play-out. Ve skupině o umístění skončily Benátky nad Jizerou na deváté pozici, v nadcházející sezóně se pokusí o reparát.







Letošní příprava

Zápasy Středočechů

  • BNJ - Kazzinc-Torpedo Usť-Kamenogorsk 0:4
  • BNJ - Kazzinc-Torpedo Usť-Kamenogorsk 3:1
  • BNJ - HC Stadion Litoměřice 4:3
  • HC Rebel Havlíčkův Brod - BNJ 4:5 sn
  • BNJ - EC Red Bull Salzburg 2 6:1

Svěřenci Filipa Pešána stihli během letošní přípravy odehrát pět přátelských klání. Modrobílým se zatím daří, hořkost porážky okusili pouze jednou, a to v prvním zápase přípravy proti celku Kazzinc-Torpedo Usť-Kamenogorsk. V odvetě, která se konala o dva dny později si Benátečtí chuť spravili, když svému soupeři porážku oplatili. Nejvyšší výhru si Benátky nad Jizerou připsaly proti mužstvu EC Red Bull Salzburg 2 (6:1).

Očima Tomáše Mareše

Tomáš Mareš - HC Slovan Ústečtí Lvi: „V utkání v Benátkách nad Jizerou budeme určitě chtít navázat na první a třetí třetinu posledního domácího utkání s Litoměřicemi, kdy jsme měli pohyb, dobře jsme kombinovali a tlačili se do předbrankového prostoru. Mužstvo Benátek nad Jizerou je složeno z 90 procent z mladých hráčů, kteří budou velice bojovní, půjdou po nás. Musíme hrát chytře, to znamená podržet kotouč a dobře kombinovat. Do sestavy se s největší pravděpodobností vrátí útočníci David Tůma a Vít Budínský, Jan Alinč by měl nastoupit až ve čtvrtek v domácím zápase proti Litvínovu. V brance dostane tentokrát příležitost Michael Petrásek.“

Vzájemná utkání Benátek nad Jizerou a Lvů v sezóně 2012/2013

Přehled loňských duelů
z pohledu Slovanu

  • Počet odehraných zápasů: 4.
  • Bilance: 1-2-0-1.
  • Skóre: 11:9.
  • Diváci celkem: 4 062.
  • Výsledky: 4:3 sn, 3:2, 0:1, 4:3 sn.

V uplynulé sezóně dokázal Slovan na libereckou farmu vyzrát třikrát, ale pouze jednou v základní hrací době. Ve dvou případech se Lvi radovali z vítězství až po samostatných nájezdech. Benátky nad Jizerou dokázaly porazit ústecké hokejisty loni jen jednou, když Zlatopramen Arenu dobyli fotbalovým skóre 0:1.

Poslední utkání obou celků

  • HC Benátky nad Jizerou - EC Red Bull Salzburg 2 6:1 (1:0, 0:0, 5:1)
    Branky a nahrávky: 16. Liška (Jánošík), 46. Chlapík (Bittner), 50. Maďar
    (A. Dlouhý), 53. Skalický (Miškovský), 58. Chlapík (Liška), 59. A. Dlouhý (Bortňák) – 52. Logar.
  • HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Stadion Litoměřice 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 14. Roubík (Grin, Sklenička), 16. P. Přeučil (Roubík, Grin),
    44. V. Meidl (Vávra) – 51. Z. Doležal (Racek, M. Tvrzník).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže