Ústí n/L. – Pražská Slavie přijela porovnat síly s Ústeckými Lvy v již tradičním letním duelu. A byli to hosté, kdo se v závěru utkání radoval. Na konečném výsledku má svůj podíl i červenobílý útočník Tomáš Micka: „V první třetině jsme měli se Slovanem dost práce.“

Lvi odmítali dát extraligovému soupeři vítězství zadarmo. I přes jejich bojovnost a počáteční převahu, pak však Slavia dokázala zúročit své zkušenosti a nejvyšší ligou prověřenou taktiku. „Slovan byl určitě houževnatým soupeřem. V první třetině jsme s nimi měli dost práce, dokonce bych řekl, že nás v některých situacích přehrávali. Ve druhé třetině nám opravdu pomohl ten gól do šatny. Pak se nám podařilo dát další dva, dostali jsme jeden hloupý gól v oslabení, ale vítězství jsme si pohlídali,“ popsal průběh zápasu bývalý ústecký útočník Tomáš Micka.

Před šesti sezónami oblékal žlutomodrý dres, nyní v dresu soupeře vstřelil důležitý gól právě do ústecké branky. „Tam to dobře sehráli kluci Žejdl s Poletínem, hodili mi to vlastně přímo před prázdnou bránu, já jen nastavil hůl a doklepl jsem to tam,“popsal gólovou situaci téměř dvoumetrový Tomáš.

Oba celky mají za sebou tímto už čtvrtý přípravný zápas. Přátelská utkání jsou důležitou součástí příprav na novou sezónu. Právě v tomhle období se zkouší nová, případně piluje stará taktika a podobně. Jak si zatím letos stojí Slavie? „Tak my jsme hráli zatím tři zápasy, nebo dokonce čtyři už vlastně. Se Slovanem Bratislava jsme prohráli. Dvakrát jsme hráli s Litvínovem, jednou jsme vyhráli a podruhé uhráli remízu. A teď jsme tedy porazili Ústí. První zápas byl asi nejtěžší, protože člověk není rozehraný a všude se to odráží. Pak už se dostane do herního tempa a je to v pohodě. Pořád jde jen o přípravu, ale my máme nastolenou taktiku z minulé sezóny a zatím se nám daří, “ smál se mírně zaskočený útočník s 61 jedničkou na zádech.

Jak už se přesvědčil nejeden hráč, ústečtí fanoušci nezapomínají. Při duelu se Slavií se arenou několikrát rozléhalo jméno Tomáš Micka. Ani on však na ústecké angažmá nezapomněl. „Byl jsem tady od listopadu, takže to byl půl rok kariéry tady v Ústí nad Labem a byl opravdu nádhernej, protože se postoupilo do extraligy, všechno tu klapalo a pak se to krásně oslavilo. Takže samé hezké vzpomínky. Je to vždycky krásný pocit, já se sem moc rád vracím. Jsem prostě rád, že i po těch letech, co už tady nejsem, tak fanoušci stejně nezapomněli. A já jim za to děkuji, doufám, že se ještě uvidíme,“ vyslal vzkaz usměvavý útočník pražské Slavie Tomáš Micka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže