Ústí n/L. – Ústí čelilo dalšímu extraligovému soupeři. Tentokráte do Zlatopramen areny zavítal pražský klub HC Slavia Praha. První dvě třetiny utkání byly velmi vyrovnané i přesto Slovan hostům podlehl. Přímo v centru dění byl i Jakub Grin: „Slavie je rozhodně lepší v taktice.“

Že ani čtvrté utkání nebude procházkou růžovým sadem, bylo jasné už od počátku. Soupeřem nebyl nikdo jiný než extraligová Slavie. I přesto nedali Lvi hostům vítězství zadarmo. První dvě třetiny statečně drželi se soupeřem krok. „Zápas s extraligovým týmem je pro nás důležitá zkušenost. Myslím, že hra nevypadala moc špatně, ale oni nás vyškolili v produktivitě. Dávali góly a my ne. Slavie je rozhodně lepší v taktice, my jsme mladí a nezkušeni, oni tedy vyčkávali na naše chyby a využili je,“ zhodnotil jednadvacetiletý Jakub Grin.

Na jedné straně mohli diváci vidět zkušeného Furcha na straně druhé mladého Petráska. „Myslím si, že oba gólmani jsou výborní. Furch už má něco za sebou, ale Pety se do toho dobře dostal minulou sezónu a letos v tom pokračuje,“ chválil parťáka ze smečky Jakub.

Zatímco se hosté radovali hned čtyřikrát, Lvi skórovali pouze jednou. Svůj podíl na tom má i obránce Jakub Grin: „Tomáš Rod mi to dával z rohu na modrou, já to nastřelil Roubasovi před bránu a on to tečoval.

Slovanu se v přátelských utkáních zatím moc nedařilo. Na Lvy však čeká ještě několik soupeřů, hned tím příštím bude Wolfsburg. „Musím říct, že zatím jsme měli samé těžké soupeře. Teď musíme do večera zregenerovat, dát si dobrou večeři a jít si brzy lehnout. Nezbývá nám nic jiného, než abychom ty síly zítra měli. Budeme dělat všechno proto, abychom v příštích utkáních vyhráli,“ prozradil hráč s patnáctkou na zádech.

A teď směrem k tribunám: „Děkujeme Vám. Mějte s námi trpělivost, jsme mladí, musíme nabrat nějaké zkušenosti, ale ono to určitě půjde!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže