,,Někteří hráči přibrali a jiní byli zase překvapení, že váží málo“ posmíval se asistent trenéra Šindela Tomáš Mareš. Po několikatýdenním volnu totiž začala ústeckým hokejistům letní příprava. Ti se sešli v pondělí 29. dubna ve 14 hodin ve své kabině ve Zlatopramen Areně, aby mohli potrénovat na nadcházející sezonu.

Hráči se na zahájení letní přípravy začali trousit kolem třinácté hodiny. Někteří ale neměli vůbec na spěch a ke stadionu přijížděli až na poslední chvíli. Po půl třetí vyrazili ven první nadšenci – byli jimi Jan Kloz a David Tůma. Trénovat se šlo na umělý trávník, který se nachází jen pár metrů od stadionu. Tam postupně dorazili všichni hráči a čekalo se na trenéra. Dlouhou chvíli si hokejisté krátili kopáním na bránu a lehkým rozcvičováním. Pak se hráči stmelili do jednoho chumlu a poslouchali trenéra Mareše, který jim pro začátek naordinoval tři kolečka kolem hřiště. Následovala běžecká abeceda, při níž se měl každý cvik dvakrát opakovat. Poté se mužstvo rozdělilo na dvě poloviny - ,,mladší versus starší“ a hrál se fotbálek.

Co hráče čeká a nemine v letní přípravě, nastínil pan Mareš:
,,Na první trénink se nás sešlo třicet. Chybí pouze Honza Alinč, který dorazí zítra. Tento týden čeká hráče testování. Testy proběhnou zítra, ve čtvrtek a v pátek. Příští týden to bude takové individuální. Kluci od nás dostanou individuální plány. Společně se začne trénovat až v neděli 12. května. Oproti minulému roku nás čeká menší změna, která spočívá v tom, že trénovat se začne vždy v neděli a skončí se ve čtvrtek dopoledne, aby se po obědě mohli hráči rozjet domů.
Tato příprava by měla být hodně podobná té loňské, ale přece jen nastanou nějaké změny. Například nás čeká cvičení pilates a v neděli za námi bude dojíždět kondiční trenérka. Mimo jiné se zaměříme hodně na kolo a běhání. Docházet budeme i do posilovny tady na stadionu, do tělocvičny na UJEP a na tenisové kurty.“

Trenéři Jaromír Šindel a Tomáš Mareš přivítali na úvodním tréninku následující hráče:
Brankáři:
Michael Petrásek, Jan Dlouhý (odchovanec Slovanu, který hostuje z pražské Slavie), Zdeněk Orct (nově i trenér brankařů), Lukáš Mikulášík (na zkoušku, Tri City Icehawks - USA)

Obránci:
Ondřej Smetana, Tomáš Procházka (na zkoušku, naposledy Hodonín), Filip Pavlík, Jakub Grin, Zbyněk Sklenička, Vladimír Brož ml., Lukáš Špelda, Ondřej Holomek, Robin Číhal, Kamil Černý, Milan Vobořil.
Chyběli na tréninku: Martin Motejlek, Radomír Vaněk (odchovanec klubu – návrat z hostování v Karlových Varech), Ondřej Šmach, Lukáš Poživil (konec smlouvy).

Útočníci:
Vít Budínský (hostování z Hradce Králové), Marek Laš, Daniel Boháč, Miloslav Čermák, David Tůma, Tomáš Rod, Jakub Matai, Jan Kloz, Petr Přeučil, Tomáš Vávra (návrat z hostování v Děčíně), Jakub Pořický (návrat z hostování v Děčíně), Vlastimil Dostálek, Martin Hanzl, Štěpán Kuchynka (všichni z juniorky), Václav Meidl, Robin Kovář
Chyběli na tréninku: Jan Alinč, Jaroslav Roubík (rekonvalescence), Tomáš Sýkora (konec hostování ze Zlína), David Ludvík a Lukáš Handlovský (jejich další působení v klubu je v jednání).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže