Ústí nad Labem - Mladšímu dorostu začala nadstavbová část. Prvním soupeřem byly Litoměřice. Úvodní třetina přinesla mnoho zajímavých momentů. Největší šanci měli hosté díky situaci, kterou rozebereme v tomto článku, protože se jednalo o klíčový moment zápasu. "Kdyby to bývali proměnili, možná by to vypadalo jinak," dodal kouč Lvíčat Jan Čaloun.

Běžela patnáctá minuta a domácí útočníci zvesela dobývali hostující branku. Ústečtí hokejisté se zapomněli v útočném pásmu a nastal problém. Hráči Stadionu Lvíčatům vypíchli puk a ujížděli v přečíslení. Gólman Robin Zvědělík udělal něco, co nikdo nepředpokládal. Raketovým způsobem vystartoval proti střelci. Litoměřický útočník efektivní kličkou objel vyjetého brankáře a čekala na něj prázdná svatyně. Kotouč poskakoval, ideálně ho netrefil, a tak proletěl několik milimetrů kolem tyčky. V rohu se puku opět ujali hosté a poslali ho před branku. Do brankoviště se naštěstí stihli vrátit Bejček, Leitner a Vico. Trio ve žlutomodrém dresu svými těly zablokovalo dolní část branky. Litoměřice vystřelily čtyřikrát, vždy ale narazily na domácí trojici, která branku „zabetonovala“. Celou situaci uhasil až Zvědělík, který se co nejrychleji vrátil do branky a puk chytil. Byla to obrovská šance hostů, ale zůstala nevyužita. Kdyby to skončilo gólem, možná by zápas vypadal jinak. Na „kdyby“ se ale nehraje, a tak se mohlo Ústí radovat z výhry 5:3.

K tomuto momentu se vyjádřili členové smečky Lvíčat následovně. „Hned v první chvíli jsem věděl, že je zle. Viděl jsem, že ten hráč má k puku blíž než Robin. Já jsem mu to poté říkal, že měl zůstat v bráně. Chtěl bych vyzdvihnout práci celé formace, která byla na ledě. Robin to neudělal nejlépe, ale tři obránci naskákali do brankoviště a „zavřeli to“, poznamenal Jan Čaloun. „Trošku jsem se bál, protože to nemuselo dopadnout dobře. Potom jsem mu řekl, že je blázen, když se tam tak vrhl. Nebýt ostatních hráčů, tak bychom inkasovali, protože se Robin musel vracet do branky,“ přiznal Drha. „Trošku jsem zaváhal, pak jsem vyjel za pukem. Ten hráč byl rychlejší a nasadil mi kličku. Poté jsem se snažil kotouč trapně vypíchnout hokejkou. Byla to moje chyba, sypal si popel na hlavu hlavní aktér Zvědělík. Toto se mladému brankáři příliš nepovedlo. Jeho chvíle přišla za stavu 3:3, když litoměřický hráč na něj ujížděl nikým neatakovaný. Ústecký gólman si připsal parádní zákrok vyrážečkou a nasměroval Lvíčata k dobrému konci – výhře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže