Ústí nad Labem - Kapitán Jaroslav Roubík oblékl opět po čtyřzápasové nevynucené pauze dres Ústeckých Lvů. Návrat vyšel severočeskému matadorovi na jedničku, před zraky 1 160 diváků se mu v utkání s Berounem podařilo jednou prosadit a obstarat asistenci na první trefu Robina Kováře.
I přes vítězství 5:0 se ale pětatřicetiletému útočníkovi nezamlouval výkon mužstva ve třetím dějství, kdy Slovan nedokázal nalézt recept na nerozchytaného brankáře Medvědů Hynka Kůdelu.

Dohrávka 35. kola I. hokejové ligy ČR aneb klání šelem vyznělo lépe pro hokejisty Ústí nad Labem, podle slov Jaroslava Roubíka se na svěřencích Petra Nováka podepsala nervozita na hokejkách. „Nebyl to extrémně těžký zápas. Hráči Berouna přijeli podle mého názoru velmi nervózní. Tím, že jsme vstřelili dva rychlé góly, znervóznili ještě více. Poté jsme přidali i třetí branku a hru kontrolovali. Když už jsme vedli o pět gólů, zápas ztratil tempo. Výkon ve třetí třetině nebyl nijak oslnivý, diváci na nás i několikrát pískali. Bohužel jsme se od této chvíle přizpůsobili tempu soupeře a mysleli si, že to půjde hrát samo a že Berounu nasázíme deset branek. Nikdy nejde nic samo, to jsme viděli. Byli jsme spíše trapní, nedokázali jsme přidat další tři góly a dohrát utkání v klidu. Za to, že jsme nehráli tak, jak jsme měli, se fanouškům za celé mužstvo omlouvám. Za tři body jsme rádi, ale čeká nás nyní další těžká šňůra utkání,“ vrátil se k souboji Lvů a Medvědů nejproduktivnější hráč druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže. Roubík se do sestavy vrátil po čtyřzápasové absenci, střelecký apetit mu ale ani po zranění rozhodně nechyběl.

„Moc dobře jsem se necítil, nehrál jsem dobře. Jsem strašně rád za to, že se mi podařilo vstřelit branku, i když se do toho teprve dostávám. Téměř tři týdny jsem nehrál a jsem prkenný. Trefil jsem se krátce po tom, co jsem si kotouč narazil s Lukášem Poživilem. Střelu jsem schoval za chrániče couvajícího obránce a brankář Vojtěch Sedláček vůbec nic neviděl. Poté zbývalo jen vystřelit nahoru, což se mi povedlo a byl z toho gól,“ líčila brankovou situaci severočeská jednačtyřicítka, jenž v pondělním střetnutí zaznamenala také asistenci na první zásah Robina Kováře.

„Bojoval jsem o puk, který se ode mě odrazil na čepel Davida Ludvíka. David Ludvík se vytáhl z rohu a vystřelil. Poté se střela odrazila k Robinu Kovářovi, který touš pouze dorazil. Byla to šťastná nahrávka,“ komentoval vznik své šestadvacáté asistence v této sezóně sparťanský odchovanec.

K oporám Ústí nad Labem patří kromě kapitána Jaroslava Roubíka v současnosti také jednadvacetiletý brankář Michael Petrásek. Jako jediný hájce ústecké svatyně si dokázal letos na své konto připsat čisté konto, a to hned třikrát. „Je dobře, že Michael Petrásek dostal šanci. Hodně si věří, snaží se, bojuje, maká na sobě a zdá se, že chytá lehce. Podává parádní výkony, vliv na to má i fakt, že se daří mužstvu. Přeji mu stejně jako gólmani Zdeněk Orct a Vladislav Koutský, aby mu forma vydržela,“ vyzdvihl bruslař z ofenzivy kvality nejmladšího z trojice maskovaných mužů Slovanu.

Žlutomodří se v tabulce přiblížili druhé Olomouci, na Hanáky ztrácejí tři body. „Nespekuloval bych nad tím, jak to může dopadnout. Chceme vyhrávat zápasy postupně a jít do play-off z nejlepší možné pozice. Olomouc i Mladá Boleslav jsou hodně dobrými celky. Našimi ambicemi je vyhrávat a hrát pro fanoušky, aby na nás nemuseli pískat,“ znělo z úst ústeckého kapitána, který spolu se svým týmem odcestuje ve středu do téměř tři sta kilometrů vzdáleného Šumperka. Se Salithem má letos mužstvo Jaromíra Šindela negativní bilanci.

„Neřekl bych, že na Šumperk neumíme, ale strašně jsme si to v předchozích vzájemných zápasech s nimi zkomplikovali. V prvním střetnutí jsme vedli 3:1, měli jsme v klidu rozehrané utkání, ale naší nedůsledností jsme zápas prohráli v posledních deseti minutách. Šumperk si na nás poté věřil i ve Zlatopramen Areně. Měli jsme opět dobře rozehraný zápas, ale opět jsme ho špatně od poloviny dohráli. Je to jen v nás, abychom se na to lépe připravili, dohráli to koncentrovaně a k ničemu je nepouštěli. Bude důležité dobře se připravit, plnit taktické pokyny trenéra a hrát celých šedesát minut. Musíme všichni bojovat, protože oni bojují, létají, nedají nám nic zadarmo, navíc tam mají dobré publikum,“ předpovídá před středečním duelem se šumperskými Draky centr první útočné formace.

Ústečtí Lvi hrají od 3. 1. 2013 každý druhý den, 9. 1. 2013 se Šumperkem tato série končí. Příliš dlouhá doba na regeneraci ale hráčům z krajské metropole Ústeckého kraje nezbyde, hned v sobotu 12. 1. 2013 se vydají na led Benátek nad Jizerou a v pondělí 14. 1. 2013 hostí v rámci severočeského derby ve Zlatopramen Areně rozjetou Kadaň. „Určitě je lepší hrát zápasy, ale když se to takto nakumuluje, je to únavné. Moc se netrénuje, chce to vyhrávat, hodně odpočívat a na utkání se soustředit. V Benátkách nad Jizerou nás čeká také těžké utkání, Středočeši hrají o play-off, budou hodně bruslit a bojovat. Musíme hrát koncentrovaně a dobře bránit. Ani s Kadaní neočekávám jednoduchý zápas, Kadaň letos válí a chytla fazónu. Po dlouho době se v tabulce nachází na vyšších příčkách, předchozí roky se trápila. Bude nás chtít porazit, ale my budeme muset stejně jako proti Benátkám nad Jizerou hrát koncentrovaně, hodně bruslit, nahrávat si dobře na krátko a plnit taktické pokyny trenérů,“ předesílá před dalšími bitvami Roubík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže