Ústí nad Labem - 820 nejvěrnějších diváků, kteří si nenechali ujít střetnutí s Pískem. To je nejnižší návštěva na mistrovský zápas A-týmu v tomto tisíciletí. Kdo nedorazil, mohl litovat, že si nechal ujít desetigólovou nadílku Jihočechům. Další bitva je na programu již v sobotu 29. prosince 2012 od 17:30 hod., tak neváhejte a přijďte Ústecké Lvy proti Havlíčkovu Brodu podpořit i Vy.

Od sezóny 2000/2001, kdy Slovan téměř nepřetržitě (vyjma extraligového ročníku 2007/2008) hraje druhou českou nejvyšší hokejovou soutěž, nezaznamenala Zlatopramen Arena tak nízkou návštěvu jako na páteční předehrávce 34. kola
I. hokejové ligy ČR sezóny 2012/2013 (820). Dokonce ani v play-out extraligy, kdy nejméně příznivců vidělo střetnutí s Vítkovicemi (1 027).

Pod tisíc diváků, konkrétně 950, přišlo naposledy do Ústí nad Labem 14. září 2002, kdy zdejší hokejisté hostili v rámci 1. kola ročníku 2002/2003 Písek. Ano, jaká to shoda náhod, že to byli opět Jihočeši. Tehdy Lvi zvítězili v poměru 3:1 celkem s přehledem, hosté se probudili příliš pozdě, když jedinou branku vstřelili až padesát sedm sekund před závěrečnou sirénou.

Pouze spekulovat můžeme nad tím, kolik fanoušků si našlo cestu na stadion 23. 10. 2002 (12. kolo) na zápas s Berounskými Medvědy (3:2), 6. 11. 2002 (15. kolo) na zápas s Třebíčí (1:4) či 13. 11. 2002 (17. kolo) na zápas s Opavou (2:1). U těchto utkání není v oficiálních zápisech o utkání, kterými disponuje server hokej.cz, k dispozici údaj o divácích. Podle průměru z ostatních domácích zápasů je ale příliš nepravděpodobné, že by na stadioně byla přítomna méně než tisícovka diváků. Co je ale jisté, v každém případě se v den ohlašovaného konce světa, tj. 21. prosince 2012, jednalo o nejnižší návštěvu za posledních deset let.

„Myslím si, že návštěva 820 diváků byla zapříčeněna tím, že mužstvo Písku není až tak atraktivním soupeřem. Věrní fanoušci, kteří na hokej dorazili, viděli desetkrát kotouč v síti soupeře. To se nevidí každý den. Dále to bylo rovněž našimi ne moc povedenými výsledky v posledních domácích zápasech. Určitě se také projevilo to, že se zápas hrál před Vánocemi a venku bylo v pátek velmi špatné počasí. Nyní je jen na nás a na našich výsledcích, abychom si opět diváky přitáhli na svou stranu a oni nás hnali za dalšími výhrami,“ řekl trenér Ústeckých Lvů Tomáš Mareš.

„Na hokej do Ústí nad Labem chodím pravidelně, pokud je čas. I když se mužstvu nedaří, na zimním stadioně jsem přítomen. S aktuálními výsledky a umístěním v tabulce jsem spokojen, i když si myslím, že hráči mají na víc. Klesající návštěvnost na domácích zápasech si vysvětluji tím, že lidé jsou již unavení z dlouholetého čekání na extraligu. Na Písek přišlo 820 diváků podle mého názoru z toho důvodu, že nepřijel atraktivní soupeř. Já osobně v hledišti nechyběl. Na sobotní zápas s Havlíčkovým Brodem určitě dorazím. Jako přání do nového roku bych Slovanu popřál, aby se vrátil na první místo v tabulce,“ nechal se slyšet krásnobřezenský fanoušek ústeckého hokeje Lukáš Višňák.

„Na zápasy A-týmu zajdu vždy, když nemám školní povinnosti nebo nejsem mimo Ústí nad Labem. Každý celek, i když hraje špičkově, může někdy selhat. Člověk by měl fandit i v těchto případech, aby tým věděl, že mu má kdo fandit a že se na svoje fanoušky může spolehnout. Jestli jsem nebo nejsem spokojena s dosavadním průběhem sezóny, se říct nedá. Jsme na třetím místě, což si myslím, že není vůbec špatné. Jsme velkými bojovníky, a když se občas nezadaří, nic se neděje. Počet diváků na stadionu klesá podle mě z toho důvodu, že soupeři nejsou tolik lákaví. Dle mého názoru dorazilo na utkání s Pískem 820 diváků, protože Písečtí jsou v tabulce na dolních pozicích. Navíc bylo před Vánocemi, byl hlášen konec světa a lidé měli jiné starosti. Na Havlíčkův Brod bohužel nedorazím, protože víkend strávím mimo Ústí nad Labem, jinak bych šla,“ smutnila věrná fanynka Lvů Olga Klimendová z Dobětic.

„Snažím se chodit na každý zápas, rád kluky podpořím, i když se nedaří. Popravdě jsem čekal umístění v tabulce horší, myslím, že zatím si Lvi vedou obstojně. To, že na Písek přišlo pouze 820 diváků je podle mého názoru zapříčiněné tím, že nepřijel atraktivní soupeř a z důvodu neúspěchu při bojích o extraligu v minulých letech. Hodně lidí v Ústí nad Labem je náročných a po dvou porážkách se jim na hokej nechce. Osobně jsem se na utkání s Pískem z důvodu pracovní vytíženosti nedostal. V sobotu na zápas s Havlíčkovým Brodem určitě dorazím, těším se. V novém roce by Slovan měl zlepšit obranu a vyvarovat se zbytečných vyloučení. Oslabení poté stojí hodně sil,“ dodal obyvatel Brné nad Labem Daniel Moudrý.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže