Ústí nad Labem - 366 dní roku 2012 uteklo jako voda, a tak je na řadě zhodnocení a vypíchnutí nejdůležitějších událostí už téměř uplynulého kalendářního roku. Co přinese letopočet 2013? Probojují se Lvi do vysněné baráže o extraligu a podaří se jim do nejvyšší soutěže po pěti sezónách strávených v I. hokejové lize ČR vrátit? Od 1. 1. 2013 je Lvům znovu k dispozici Cody Hess, jenž strávil měsíc v Mostě, kde ústecký útočník hostoval.

Leden 2012

Do týmu přišli: 1. 1. Marek Čurilla (návrat z hostování v HKm Zvolen), 4. 1. Vladislav Koutský (střídavý start z HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), 5. 1. Sacha Treille (hostování z HC Sparta Praha), 31. 1. Robin Hanzl (návrat z hostování v HC Verva Litvínov), 31. 1. Milan Vobořil, Jan Kloz* (oba návrat z hostování v HC Stadion Litoměřice)

* - Pro Jana Kloze skončila sezóna již 10. prosince 2011, ústecký odchovanec musel podstoupit operaci kolene. Více čtěte zde.

Tým opustili: 6. 1. Marek Laš (HC Verva Litvínov), 13. 1. Jiří Suchý (Salith Šumperk), 30. 1. David Pojkar (HK 36 Skalica), 30. 1. Marek Čurilla (návrat do HKm Zvolen), 31. 1. Dominik Boháč, Ondřej Holomek (oba HC Stadion Litoměřice)

UDÁLOST MĚSÍCE:

Únor 2012

Do týmu přišli: 23. 2. Jan Alinč (návrat z HC Slavia Praha)

Tým opustili: -

UDÁLOSTI MĚSÍCE:

Březen 2012

Do týmu přišli: 12. 3. Václav Varaďa, Zbyněk Hampl (oba HC Oceláři Třinec), 23. 3. Sacha Treille (návrat ze Sparty Praha, které skončila sezóna), Jan Káňa (v sezóně už odehrál za Slovan 5 zápasů), Tomáš Voráček (oba HC Vítkovice Steel)

Tým opustili: 7. 3. Sacha Treille (plnění povinností ve Spartě Praha), 26. 3. Václav Varaďa (z rodinných důvodů konec sezóny)

UDÁLOSTI MĚSÍCE:
  • PĚT ZÁPASŮ BEZ SKLENIČKY: Zbyněk Sklenička inkasoval po faulu v posledním utkání základní části proti Třebíči z 22. 2. 2012 pětizápasový distanc. Ústecký obránce se vrátil do sestavy Lvů znovu na druhý semifinálový zápas proti Dukle Jihlava (14. 3. 2012).
  • REVOLUČNÍ NOVINKA PRO FINÁLE PRVNÍ HOKEJOVÉ LIGY S VIDEOROZHODČÍM: V průběhu všech finálových duelů byl využíván systém videorozhodčího i brankových rozhodčích. Dohodly se na tom oba kluby, hokejový svaz a komise rozhodčích. Na kostce nad ledem nebyly v průběhu finálových utkání promítány „sporné“ brankové situace (promítána mohla být pouze „uznaná“ branka po rozhodnutí rozhodčích) a „sporné“ situace, které rozhodčí posoudily či neposoudily jako faulové.
  • APK PŘIŠLA O EXTRALIGU: VV ČSLH na svém jednání rozhodl, že novou smlouvu s APK LH o řízení extraligy neuzavře. Od 1. června 2012 řídí nejvyšší domácí soutěž sám svaz.
  • HANZL DOSTAL TREST: Ústeckému útočníkovi Robinu Hanzlovi vyměřila disciplinární komise za údajný faul na Aleše Pavlase (z 27. minuty druhého finálového střetnutí proti Chomutovu) stopku na čtyři následující zápasy. "Napadení u mantinelu, naskočení na hráče. Velmi nebezpečný faul," uvedl Jan Trunda, předseda disciplinární komise hokejového svazu, která verdikt vynesla. Vedení Slovanu bude psát odvolání, Robertu Kyselovi nepřijde trest adekvátní. "Vždyť ten střet ani nebyl potrestaný, přitom na ledě byli dva hlavní rozhodčí. I delegát říkal, že to bylo v pořádku. Ano, Pavlas dostal do hlavy, ale přikrčil se. Nešlo o žádný úmyslný ani záměrný zákrok zezadu," argumentoval Kysela.

Duben 2012

Do týmu přišli: 2. 4. Jakub Krejčík, Tomáš Hertl (oba z HC Slavia Praha), 7. 4. Juraj Majdan, Petr Kousalík (oba z HC Verva Litvínov), Ondřej Havlíček, Dan Růžička (oba z HC Plzeň 1929).

Tým opustili: 13. 4. Jan Klobouček (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, následně konec kariéry).

UDÁLOSTI MĚSÍCE:
  • JUNIOŘI - POSTUP DO EXTRALIGY: Junioři zvítězili a slaví postup.
  • ŠIRŠÍ BARÁŽ: Výkonný výbor ČSLH na svém mimořádném zasedání ve čtvrtek 5. dubna 2012 schválil, že v ročníku 2012/2013 by se měla hrát širší baráž mezi nejvyšší soutěží a první ligou. Konkrétní podoba a počet účastníků byly v té době předmětem diskuze. Prezident ČSLH Tomáš Král o tom informoval APK LH v odpovědi na dopis jejího prezidenta Ladislava Blažka. Zdroj: www.hokej.cz.
  • PULPÁN STOP NA DVĚ UTKÁNÍ: Lukáš Pulpán obdržel od disciplinární komise stopku na dva zápasy (5., 6. utkání finále play-off) po zákroku na Jana Alinče. Zranění ústeckého útočníka bylo jedním z rozhodujících faktorů finále play-off 2011/2012.
  • NEPROMĚNĚNÍ DVOU MEČBOLŮ ZNAMENALO KONEC SEZÓNY: Slovan dvakrát v rozhodujícím zápase vedl, ale góly vypracované Kovářem Lvy pohřbily.
  • KŘIVDA: Milan Skrbek neskrýval rozhořčení: Je možné, že podáme protest na rozhodčí.
  • TRIO ÚSTEČÁKŮ MISTRY EXTRALIGY: S Pardubicemi ve čtvrtek 19. dubna 2012 získali mistrovský titul v české extralize ústečtí hráči Martin Šagát, Jan Klobouček a Dušan Salfický. Z vítězství v české nejvyšší hokejové soutěži se může také radovat někdejší trenér Ústí nad Labem Pavel Hynek, který dovedl Pardubice v šestém zápase České pojišťovny play-off Tipsport extraligy k výhře nad Kometou Brno 5:1.
  • ZMĚNY VE VEDENÍ: Jan Klobouček generálním manažerem Lvů.
  • CHOMUTOV V EXTRALIZE: V sezóně 2012/2013 se v rámci I. hokejové ligy ČR ústečtí hokejisté střetávají opět s Mladou Boleslaví, vstupenku pro tento rok Tipsport extraligy si zajistili Piráti Chomutov. Extraligu Chomutov hraje po 38 letech, Mladá Boleslav se vrátila do druhé nejvyšší hokejové soutěže po čtyřech extraligových sezónách.

Květen 2012

Do týmu přišli: 9. 5. trenér Jiří Mička (tehdy HC VCES Hradec Králové), Vladimír Brož (návrat z hostování v SK Horácká Slavia Třebíč), Ondřej Holomek, Ondřej Smetana (oba návrat z hostování v HC Stadion Litoměřice), Marek Laš (návrat z HC Verva Litvínov, resp. SK Horácká Slavia Třebíč), Petr Přeučil (návrat z hostování v HC Most), Marek Čurilla (návrat z hostování v HKm Zvolen), 20. 5. Marek Trončinský (příprava na novou sezónu se Lvy).

Tým opustili: 7. 5. Jan Alinč (hostování v HC Slavia Praha), 9. 5. Martin Šagát (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Pavel Francouz, Jiří Zeman, trenér Petr Rosol (všichni HC Verva Litvínov), Robin Hanzl (hostování v HC Verva Litvínov do 31. 1. 2013), David Pazourek (konec kariéry), Petr Hořava (konec smlouvy), Miloslav Gureň (italský klub Pontebba), 18. 5. Rok Pajič (MsHK Žilina, následně italský klub Pontebba).

UDÁLOSTI MĚSÍCE:

Červen 2012

Do týmu přišli: -

Tým opustili: 13. 6. Miroslav Třetina (hostování v HC Rebel Havlíčkův Brod).

UDÁLOST MĚSÍCE:

Červenec 2012

Do týmu přišli: v průběhu měsíce Jáchym Suchánek (HC Slavia Praha), Jakub Matai (v sezóně 2011/2012 HC Lev Poprad a Tatranskí Vlci), Cody Hess (Helena Bighorns, USA)

Tým opustili: -

UDÁLOST MĚSÍCE:
  • POPRVÉ NA LEDĚ: Lvi vyjeli na led v pondělí 30. 7. 2012. Mezi již známými tvářemi se ukázaly i nové posily - jak z Čech, tak ze zahraničí. Většinu republiky baví pořad Partička. Fanoušky Ústí nad Labem syn jednoho "Partičkáře", Jáchym Suchánek, ale moc dlouho nebavil. Na ledě se objevuje dodnes rovněž nadějný mladík Jakub Matai, který hrál za juniorský tým HC Lev Poprad.

Srpen 2012

Do týmu přišli: 7. 8. Filip Pavlík (Lev Praha) 17. 8. David Tůma (HC Sparta Praha), 31. 8. Petr Hořava (pokračování spolupráce)

Tým opustili: 21. 8. Jáchym Suchánek (Bracebridge Phantoms, CAN), Dominik Kramár (HK SKP Poprad, SVK), Jan Matějka (RT Torax Poruba), 22. 8. Filip Pavlík (Lev Praha)

UDÁLOST MĚSÍCE:

Září 2012

Do týmu přišli: -

Tým opustili: 12. 9. Marek Čurilla (hostování v HC Most)

UDÁLOST MĚSÍCE:

Říjen 2012

Do týmu přišli: 3. 10. Ondřej Havlíček, 31. 10. Dan Růžička (oba výpomoc z HC Škoda Plzeň), Roman Pšurný (výpomoc z HC Verva Litvínov)

Tým opustili: -

UDÁLOST MĚSÍCE:

Listopad 2012

Do týmu přišli: 7. 11. Robin Hanzl, Jiří Zeman (oba výpomoc z HC Verva Litvínov), 20. 11. Václav Meidl (hostování z HC Rebel Havlíčkův Brod)

Tým opustili: v průběhu měsíce Cody Hess (výpomoc v Bílině), 19. 11. Tomáš Rod (měsíční hostování v IHC Písek)

UDÁLOST MĚSÍCE:

Prosinec 2012

Do týmu přišli: 1. 12. Cody Hess (hostování v HC Most do 31. 12. 2012), 10. 12. Adam Lapšanský (hostování z HC Stadion Litoměřice do 31. 1. 2013), 20. 12. Tomáš Rod (návrat z hostování v IHC Písek)

Tým opustili: 5. 12. Milan Vobořil (měsíční hostování v Královští lvi Hradec Králové), 10. 12. Jan Kloz (hostování v HC Stadion Litoměřice do 31. 1. 2013), 14. 12. Marek Laš (hostování v SK Horácká Slavia Třebíč do 31. 1. 2013)

UDÁLOST MĚSÍCE:
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže