Dorostenecký hokej má vánoční přestávku, ale i přes to se ve Zlatopramen Areně odehrálo derby Ústí proti Chomutovu. Došlo tedy ke střetu zástupce extraligy a první ligy. Lvíčata si nevedla špatně, dlouhou dobu to byl vyrovnaný zápas. Nakonec se ale radovali Piráti z výhry v přátelském utkání 5:3.

Od začátku byli draví hráči obou týmů. První ohrožení pro domácí Zvědělíkovu branku přišlo dvě minuty po začátku zápasu, kdy se chomutovský útočník dostal do úniku, ale neskóroval. Po dlouhém obléhání domácí branky byl Zvědělík pokořen. V čase 8:15 Jindra vstřelil první branku a dostal hosty do vedení 1:0. Žlutomodří dlouho nečekali a rychle odpověděli. Probíhala desátá minuta, když se puku ujal Ozom a vyrovnal na 1:1. O pár minut později se Lvíčata radovala z další branky, kterou vstřelil Amirov a poslal Ústí do vedení 2:1. Chomutovští se po celou dobu snažili dorovnat, to se jim nepodařilo. Domácím se ke konci první třetiny naskytlo několik gólových střel, které nevyužili. Po první třetině vedlo Ústí 2:1.

Domácí měli k dispozici ještě minutu a půl přesilové hry. Poskytnutou výhodu nevyužili. K vidění byl pěkný hokej. Hrálo se v obou obranných pásmech, gólmani měli plno práce. Jediná branka, která v této třetině padla, byla do sítě Lvíčat. V čase 34:28 se k puku propracoval Toman a vyrovnal na 2:2. Za tohoto stavu skončila druhá perioda.

Do poslední třetiny vlétli hosté. Po vyhraném buly Taraškou se střelou od modré prosadil Hartan. Lvíčata prohrávala, ale nesložila zbraně. Stále se snažila vyrovnat. Jenže místo toho skórovali znovu hosté. Rindoš prostřelil Zvědělíka v brance Ústí a poslal Piráty do vedení 4:2. Naději pro žlutomodré vykřesal Drha. Zápas do dramatického konce nedospěl, protože Toman vstřelil svou druhou branku v zápase a stanovil výsledek na 3:5 z pohledu domácího týmu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže