Ústí nad Labem - Odchovanec opavského hokeje Daniel Boháč má před sebou další bitvu, ve které by měl mít zvýšenou motivaci. Společně s ostatními hráči Slovanu totiž ve středu zamíří do středočeské ŠKO-ENERGO ARÉNY, kde změří síly s Mladou Boleslaví. V celku Bruslařského klubu dvaatřicetiletý útočník v letech 2007 - 2011 působil, a jak sám samotný pokladník přiznal, v případě vítězství, čeká zbytek týmu svačina.

V posledním mistrovském duelu podlehli Ústečtí Lvi ve Zlatopramen Areně Olomouci 1:4. „Utkání jsme nezvládli. Zápas jsme začali dobře, ale nedokázali jsme vstřelit branku. Trápili jsme se v koncovce a góly inkasovali po hrubých chybách. O zisku tří bodů rozhodly tři rychlé góly soupeře ve druhé třetině. Olomouc také na rozdíl od nás využila přesilové hry,“ vrátil se k sobotnímu klání Daniel Boháč.

„Nějaké šance jsme si vypracovali, ale poslední dobou se na vstřelení gólu hodně nadřeme. Kdybychom věděli, kde je příčina, odstranili bychom ji a dáváme branky. Pracujeme na tom na tréninku, jenže přijde zápas a trápíme se. Dopouštíme se následně hloupých chyb, po kterých inkasujeme,“ krčil rameny rodák z Opavy.

„Před zápasem o druhé místo jsme věnovali čas i videu, na kterém jsme rozebírali mimo jiné soupeřovy přesilovky. Na ledě jsme ale stejně udělali to, co jsme neměli,“ pokračoval někdejší hokejista Středočechů.

„Musíme se dát dohromady, lépe bránit a začít dávat góly. V prvním vzájemném zápase nás Mladá Boleslav předčila, ale ve druhém utkání se už musela třepat o výsledek. Jestli budeme hrát stejně jako doma třetí třetinu proti Mladé Boleslavi, mohli bychom pomýšlet na body. V Bruslařském klubu je nyní jiný mančaft, než když jsem tam působil. Nevím tedy, co bych jako recept na Mladou Boleslav poradil. Pokud vyhrajeme, nějakou svačinu na vítězství určitě vypíšu,“ předesílá před bitvou s lídrem tabulky pokladník Ústeckých Lvů, kterému v kanadském bodování týmu náleží čtvrtá pozice.

„Se svými osobními statistikami spokojen nejsem, chtělo by to více gólů. V loňském ročníku jsem vstřelil 20 branek (v základní části 2011/2012: 51 zápas - 23+16;
play-off 2011/2012: 16 zápasů - 6+2; pozn. red.), letos to zatím nepadá tak, jak bych si představoval,“ uzavřela sebekriticky severočeská třináctka, která v letošní sezóně nastřádala za dvaatřicet utkání osmnáct kanadských bodů (6+12).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže