Ú s t í n/L. - Měl to být velký boj, nakonec to byla záležitost jediného týmu. Lvíčata přehrála Děčín 11:0. Velký podíl na tomto výsledku měl i gólman Robin Zvědělík, který zlikvidoval všech šedesát (!) ran soupeře a stal se hvězdou zápasu. Usměvavý mladík nám po střetnutí poskytl rozhovor.

Čekal vás zápas o první místo, zvolili jste speciální přípravu?
Příprava byla stejná jako na každý zápas. Jen jsme si před zápasem mezi sebou řekli nějaké věci, ale to je vše. Určitě v nás byla větší nervozita, to bylo možná znát v první třetině.

Po první třetině 4:0, to už jste tušili, že by to mohlo dopadnout dobře, ne?
Určitě jsme měli větší výhodu, ale nesměli jsme polevit. To by nás mohlo mrzet. My se snažíme celý zápas, za jakéhokoliv stavu, hrát na plno. Dneska se nám to podařilo, a tak jsme vyhráli velkým rozdílem.

Jak se ti chytají zápasy, když máš málo práce?
Řekl bych, že dnešní zápas byl jeden z těch, při kterých mám víc práce. Měl jsem kolem šedesáti zásahů, což je dobré. Nemám rád zápasy, kdy mrznu v bráně. Nejsem rozchytaný, a pak může soupeř třeba vstřelit nějakou šťastnou branku či něco podobného.

Připadalo mi, že některé střely jsi chytal jen proto, abys měl lepší statistiky (smích)…
Na statistiky si letos vůbec nestěžuji, jsou velmi dobré. Jako gólman musím hrát i pro fanoušky a pár střel se k tomu přímo nabízelo (smích).

Na zápas dorazilo několik lidí z Děčína, kteří fandili. Mrzí tě, že nefandí i domácí?
Od Děčína se toto dalo čekat. Rodiče to takhle dělají vždy. Možná to trochu mrzí, s diváckou podporou by se hrálo úplně jinak.

Vychytal jsi čisté konto. Říkal jsi hráčům, aby ti pomáhali, nebo jsi to nechal osudu?
Podporu od spoluhráčů beru jako samozřejmost, i když mi situaci někdy zkomplikují (smích).

Pohybují se tam, kde nemají?
Myslím obránce. Oni někdy odehrají puk buď moc rychle, nebo jsou zbrklí a nevšimnou se, že tam je volný protihráč. Jinak si na ně stěžovat nemůžu.

Po dnešku jsi spokojen?
Po dnešku jsem spokojený, měl jsem tam dobré zásahy. Hlavně ta nula potěší (úsměv). Jsem rád, že jsme vyhráli. Byl to pro nás důležitý zápas, protože výhra nám pomohla k tomu, že jsme utekli druhému Děčínu o 5 bodů v tabulce.

Máš pátou nulu, kolik tě tato "legrace" stojí?
Hlavně velkou dřinu. U nás se letos nezavedla klubová pokladnička. Za hattrick a u mě za nuly se platí v naturáliích, jak už zmínil v minulém rozhovoru Filip Rubeš (smích).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže