Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi přehráli Kadaň a upevnili si druhé místo v prvoligové tabulce. Na vítězství v severočeském derby nad Kadaní se podílel i útočník Tomáš Rod. „Kadaň k nám přijela s dobrým týmem, proto je výhra cenná,“ říká forvard.
Tomáš Rod nastoupil v první útočné formaci s Robinem Kovářem a Jaroslavem Roubíkem. Ústecký Slovan po nečekaném zaváhání v Šumperku vyhrál následující dva zápasy a v tabulce stíhá vedoucí Mladou Boleslav. Ta nadále drží na žlutomodré čtyřbodový náskok.

Kadaň jste celkem v pohodě přehráli 5:2. Se zápasem budete nejspíš proto spokojení…
Jednoznačně. Jsme s utkáním spokojení. Kadaň k nám přijela s dobrým týmem, měla několik hráčů z Chomutova a byla určitě silnější než předešlý zápas u nich. Vyhráli jsme po celkem dobrém výkonu.

Kadaň přivezla sebou celou chomutovskou útočnou pětku, v týmu měla i další hráče se zkušenostmi z týmu Pirátů. Bylo to znát?
Na ledě není čas myslet, jestli proti vám hraje někdo z extraligy nebo ne. A už vůbec nemůžete mít před nimi respekt. Ale znát to je, tihle hráči jsou lepší na puku, jsou kvalitnější, než když hrajeme proti jiným týmům.

Brzy jste vedli 2:0, Kadaň ale dokázala vyrovnat a ještě vás potrápit. Polevili jste?
Nemyslím si, že bychom polevili, ale máme problémy s nedisciplinovaností. Měli jsme tentokrát jedinou přesilovku, to je málo. Naopak hosté měli hodně početních výhod. A letos bohužel dostáváme hodně gólů při oslabení.

Příští domácí utkání s Třebíčí hrajete v Děčíně. Co pro vás taková změna znamená?
V Děčíně je jiný stadion, led budou mít snad kvalitní. Ale je to blízko a komplikace to pro nás nebude. Věřím, že si na děčínský stadion najde cestu hodně fanoušků a získáme další body do tabulky.

Nedávno jste překvapivě podlehli v Šumperku. Draci dokázali třemi rychlými góly zápas otočit. Co se stalo?
Prohrát se může, ale jde o to jakým způsobem. A v Šumperku jsme to nezvládli. Při hře 4 na 4 jsme dostali dva slepené góly, za dvě minuty dali ještě vítězný. To se nám nepovedlo, ale máme další zápas, na to abychom hráli znovu dobře.

Naopak o víkendu jste vrátili na vítěznou vlnu v Benátkách. Měli jste ale problémy se sestavou, byl to problém?
Hráli jsme na tři lajny, měli jsme pět zraněných útočníků. Někdy to je ale lepší, tým se více semkne, hraje kompaktně a zisk tří bodů byl pro nás v dané situaci velmi cenný.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže