Ústí nad Labem - Třicetiletý brankář, který je hráčem Litvínova, avšak momentálně působí v Mostě. V tamním prvoligovém celku odchytal letos čtyři přátelská utkání, z toho jednou změřil síly i proti Ústeckým Lvům. V přípravném duelu s Litoměřicemi v letošní sezóně byl zvolen za Most nejlepším hráčem zápasu. Řeč je o Martinu Volkem, rodákovi z Ústí nad Labem. V brankovišti se odchovanec Slovanu střídá s Lukášem Melicharem, který pravděpodobně dostane v úterní odvětě přednost, neboť na něj vychází řada.
Letošní přípravu na suchu zahájil Martin Volke v extraligovém Litvínově, těsně před balením kufrů na soustředění se ale k talentovanému gólmanovi donesla nepříjemná věc. Na jeho místo přišel Pavel Francouz. „Před odjezdem na zahraniční soustředění jsem se od vedení klubu dozvěděl, že se mnou nepočítá. Nebyla to pro mě dobrá zpráva, ale s tím člověk nic nenadělá. Pavel Francouz je kvalitní a hodně šikovný brankář, mladý perspektivní kluk. Následně se začalo řešit, kam se mnou. Díval jsem se, kde by mohlo být ještě nějaké místo,“ komentoval úvod přípravy Volke, jenž na působení v žlutočerném dresu vzpomíná v dobrém.

„Když jsem přišel do Litvínova v závěru sezóny 2010/2011, dařilo se nám. Uplynulý rok se nám už tolik nevyvedl. Ten, kdo se na nás chodil dívat, věděl, kde nás tlačí bota a udělal si vlastní obrázek. V každém případě mám na Litvínov pouze dobré vzpomínky,“ mínil někdejší ústecký strážce svatyně, který vysvětlil, proč si vybral právě tým Mostu.

„Nechtěl jsem nikam daleko, chci být už poblíž domova. Nikdy jsem nebyl tip, který by hodně daleko cestoval. Nejprve jsem zvažoval Litoměřice, ale tam už byla otázka brankářů vyřešená. Totéž v Ústí nad Labem, a tak jsem nakonec skončil v Mostě,“ objasnil Volke.

Cíle hokejového klubu v Mostě jsou dané, nespadnout do druhé hokejové ligy ČR. „Zázemí se dává do kupy, věřím, že to bude dobré. Nad novinkou, kterou tvoří širší baráž, nepomýšlíme. Naším cílem pro letošní sezónu je udržet soutěž, ale co bude navíc, bude pouze dobře. A co se týká obnovy hraní mezi vánočními svátky a Silvestrem, týmy nebudou mít pauzu, kdy se více trénuje. Záleží také na tom, zda se nám v tomto období bude dařit,“ pokračoval maskovaný muž, který si v historii zachytal extraligu v dresu Ústí nad Labem a Litvínova.

V nedávné době se v médiích spekulovalo, že by Most mohl být farmou Litvínova. „Dovedu si představit, že by to mohlo fungovat. Litvínov už nechce tolik spolupracovat s Litoměřicemi, Most by se mohl herně zvednout. Zvlášť, když hrál v loňské sezóně v baráži o první ligu o udržení. Pro Most je dobře, že do kádru přijdou mladí hráči, kteří nemají v "A" týmu Litvínova místo. Když budeme plnit pokyny trenéra Baďoučka, tak se o záchranu nebojím. Právě trénujeme dvoufázově, chodíme také do posilovny. Tréninky jsou hodně podobné jako všude,“ naznačil aktuální program mosteckého celku.

V průběhu sezóny zažije Volke nevšední souboje s otcem Jaroslavem, který u týmu Ústeckých Lvů pracuje jako kustod. „Nějaké hecování či pošťuchování určitě proběhne, ale nic velkého,“ zakončil rozhovor s úsměvem na tváři Martin Volke.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže