Ú s t í n/L. - Ještě jednou nahlédneme v čase zpět. Opět se tedy nacházíme Letním kině na ústeckém Miladafestu dne 18. května. A spolu s Danem Boháčem míříme vstříc Ondřeji Holomkovi. "Dej rozhovor, já ho taky dával," zazubí se Dan na Ondru a nechává nám volné pole působnosti.

Ani mladý Ondřej Holomek letní přípravě neunikne. "Máme za sebou týden a půl. Z toho půl týdne tvořili různé testy. Dost jsme běhali, už i Střížák byl, slušné byly taky posilovny nebo kolo. Když to tak půjde dál, bude to dost slušná příprava," konstatoval tvrdý nájezd Ondra.

Stejně tak jako Dan, i Ondra si najde na letní přípravě tu největší "prudu" a také své favority mezi aktivitami. "I když si myslím, že běhám dobře, tak právě běhání nesnáším. Naopak mě baví, když hrajeme fotbal, florbal nebo basket. Ale mně osobně letní příprava nějak extra nevadí," shrnul jednadvacetiletý obránce.

Ondra patří k velmi mladým hráčům. A už také slyšel o nové filozofii klubu, která úzce souvisí se snížením rozpočtu. Tedy bude ponechána stabilní kostra hráčů a zapojí se tak do hry více mladých hráčů a hlavně juniorů. "Tak asi první rok to tak bude, o tomhle řešení se mluví už dlouho. Uvidíme, jak to bude. Každopádně je dobré zapojovat je už do letní přípravy. Protože s juniorskou přípravou by nemělo cenu jít pak na led s ´áčkem´. Protože ty váhy a zátěže jsou úplně jiné. Jsem rád, že tam budou mladí kluci. Prostě si myslím, že ten mladý tým je dobrý nápad," nahlíží na současnou situaci klubu nadějný obránce.

Když už máme mlhavou představu o tom, jak bude kádr vypadat, bylo by dobré začít této idee dávat konkrétnější rysy. "Dokážu Vám vyjmenovat hráče, se kterými to absolvuju. Tak tedy Robin Kovář, Vláďa Koutský, Ori, Michal Petrásek, David Ludvík, Martin Baránek, Jakub Pořický, Honza Kloz, Tomáš Vávra, Vojta Hošek, Jakub Grin, Ondra Smetana, Čermi (Miloslav Čermák), Roubas (Jarda Roubík), Míra Třetina, Lukáš Poživil, Petr Přeučil, Sklenda (Zbyněk Sklenička), Milan Vobořil, Dan Boháč, Tomáš Rod a já. To je všechno, doufám, že jsem na nikoho nezapomněl," dokonale nás zaskočil "Holas".

Hudba je tu s námi...

A teď už zpět k hudebnímu festivalu. "Na Miladafest mě přilákali No Name a UDG," uvádí záměr své cesty 185 centimetrů vysoký mladík. Ondra už nám nedal tak jasný tahák, kde ho bude možné potkat. "Neplánuju festivaly dopředu, protože nevím, jak to bude s časem. Co přijde, to přijde. Každopádně se snažím přes léto využit ty volné víkendy," krčí rameny vsetínský odchovanec.

Moc nám nenapoví ani styl preferované hudby. "Kapely, za kterými bych se vydal, jsou třeba No Name, ty bych klidně viděl víckrát. Nebo Kabát, kdyby hrál na nějakém festivalu. Ale styl vyhraněný nemám. Prostě to co se mi líbí, poslouchám," nenechá se zaškatulkovat Ondra.

Ondra s Danem se na DJ kabiny shodují, aniž by o tom vůbec tušili. "Většinou hraje rádio a to šteluje Sklenda, protože u toho sedí," potvrzuje Danova slova jeho spoluhráč. "Při rozbruslení bych upřednostnil třeba AC/DC, něco rockovějšího, pořádné rockové nářezy. Stačila by mi i jedna písnička od Kabátů," posílá svůj vzkaz do rozhlasové kabiny mladý Ústecký Lev.

Jaroslav Uhlíř, Dan a Ondra

Ondra nastalé dilema, zda zvolit hokejovou reprezentaci nebo koncert UDG vyřešil okamžitě a střelhbitě. "Určitě budu sledovat hokej a asi tedy vynechám UDG," má jasno hokejová duše.

Ondra Holomek je jedním z velmi talentovaných a nadějných beků. V loňské sezóně hostoval v Litoměřicích a míří výš. "Byl bych rád za každou extraligovou nabídku," skromně přiznává Ondra. A na otázku, kterou ze soutěží KHL, NHL a ELH by volil, zná odpověď během vteřiny. "To je jasné, NHL. Ale to opravdu musí jít postupně," směje se ambiciózní ale přesto skromný hráč.

Má to v hlavě srovnané. A k plnění svých snů má otevřené dveře…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže