zde.">
Ústí nad Labem – Semifinálová série odstartovala a Ústí nad Labem má za sebou dva domácí zápasy, z nichž právě ten úvodní darovali Lvi hostujícímu celku. Celá série se tedy za vyrovnaného stavu 1:1 přesouvá do Jihlavy, kde tým Dukly bude chtít využít domácího prostředí a naopak Slovan se bude snažit odjíždět z Vysočiny za příznivého stavu pro Lvy. Semifinálové zápasy na Vysočině začínají v sobotu a neděli, 17. a 18. března 2012, od 17,30 hodin. Pro fanoušky, kteří na Vysočinu nepojedou, bude připraven přímý komentovaný přenos utkání, který zajišťuje jihlavská parta nadšenců HZStv1 zde.

Porovnání týmů v play-off

sobota a neděle,
17. a 18. března,
od 17,30 hodin
4-1-0-4
bilance zápasů
5-0-0-1
3-1-0-0
zápasy doma
3-0-0-1
1-0-0-4
zápasy venku
2-0-0-0
20:19
skóre
27:10
2
utkání bez vstřelené branky
0
1
utkání se shut-outem
1
3:0 (Hradec Králové)
nejvyšší výhra
8:2 (Třebíč)
0:3 (Hradec Králové)
nejvyšší prohra
2:4 (Jihlava)
Martin Filip; 7 b. (4+3)
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík; 7 b. (5+2)
Adam Zeman a Martin Filip; 4
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík; 5
Tomáš Kolafa; 5
nejvíce asistencí
Jiří Zeman a Jan Alinč; 5
Kriss Grundmanis; 18
nejtrestanější hráč
Jan Klobouček; 31
Adam Zeman; +4
nejlepší hráč v +/-
Jiří Zeman; +8
Filip Novotný - 93,78 %
Dominik Halmoši - 91,89 %
úspěšnost brankáře Zdeněk Orct - 94,37 %
Vladislav Koutský - 94,17 %
Filip Novotný - 2,07
Dominik Halmoši - 2,13
průměr inkas. branek Zdeněk Orct - 1,71
Vladislav Koutský - 1,64
280 (20) střely na branku (góly) 240 (27)
2,2 průměr vstřelených branek 4,5
9 góly v přesilovkách 4
15,79 % využití přesilovek 12,05 %
0 góly v oslabení 1
122 trestné minuty 97

Něco málo úvodem

Celky z Ústí nad Labem a z Jihlavy mají za sebou absolutně odlišné průběhy čtvrtfinále se svými soupeři. Zatímco Ústí nad Labem porazilo svého soka z Třebíče v nejkratším možném čase, Jihlava naopak se svým soupeřem bojovala téměř do poslední minuty. Ústečtí Lvi si s Třebíčí poradili během čtyř zápasů a do očekávaného semifinále je pak čekalo dlouhých deset dní tréninků. Na druhé straně Jihlava odjížděla do Hradce Králové za příznivého stavu 2:0, ale Hradečtí sérii vyrovnali. A tak tomu šlo až do stavu 3:3, kdy vždy platilo pravidlo výhry domácího celku. A jelikož se Dukla Jihlava po základní části umístila na čtvrtém místě před Hradcem, konal se poslední sedmý zápas na Vysočině, kde se také nakonec postup do semifinále oslavoval. Jihlavští měli na odpočinek pouhé tři dny. A v tom byl možná ten zásadní rozdíl mezi oběma mužstvy. Celek z Vysočiny přijel do Ústí nad Labem nahecovaný, vítězstvím z těžce vydřené čtvrtfinálové série, v zápasovém tempu, a domácí Lvi svým vlažným vstupem do hry dávali najevo, že očekávají unavené mužstvo, které se díky chybějícím fyzickým silám porazí samo. Ale to byl omyl.

Jihlava se ve Zlatopramen Areně ujala vedení a po první třetině odcházela do kabin za stavu 2:1. Ve druhé třetině ještě Jihlavští přidali dvě branky, Lvi snížili skóre na 2:4, ale v poslední dvacetiminutovce se již nic nestalo, a Slovan tak úvodní semifinálový zápas prohrál. Středeční zápas měl na programu zcela jiný průběh. Tentokrát se do vedení jako první dostali domácí a až do třetí třetiny Jihlavu ke gólům nepustili. Ještě v 53. minutě vedl Slovan 4:0, což se ale hned o minutu později změnilo. Střelou Maleny a v 56. minutě také Grundmanise se ještě Dukla snažila o senzaci. Tu však Ústečtí Lvi nepřipustili a na své konto si připsali výhru 4:2. Stav semifinálové série je po dvou zápasech 1:1 a centrum dění se stáčí na Vysočinu.

Tým Jihlavy v základní části a vyřazovacích bojích

HC Dukla Jihlava

  • Rok založení: 1956
  • Klubové barvy: červená a žlutá
  • Generální manažer: Bedřich Ščerban
  • Trenér: Petr Vlk
  • Asistent: Patrik Augusta

Jako každý tým i Jihlava odehrála v základní části 52 zápasů, tj. šestadvacet zápasů doma a šestadvacet zápasů venku. Jelikož se semifinálové série stěhuje na Vysočinu, bude nás zajímat, jak si Jihlava doma vedla. V základní části hned na začátku sezóny si Dukla vytvořila velmi slušný rekord, když na domácím ledě dokázala vyhrát desetkrát za sebou. Ale jelikož nic hezkého netrvá věčně, i na Jihlavské se dostalo. Ze zbývajících 16 zápasů dokázali vyhrát už jen osmkrát. Ze šestadvaceti domácích zápasů tedy ztratili pouze osm utkání, z nichž o třech se rozhodovalo v nastaveném čase, ovšem pro Jihlavu neúspěšně. Nutno tedy říci, že pokud v Jihlavě nebylo po šedesáti minutách rozhodnuto, v nastaveném čase vždy vyhráli hosté. Ústecké fanoušky ale jistě potěší fakt, že z pěti jihlavských proher urvali Ústečtí obě dvě utkání, které tam v rámci základní části odehráli.

Ve čtvrtfinálových bojích ale bylo vše jiné. Jihlava ukázala, že domácí prostředí je pro ní velmi důležité, a ve všech čtyřech domácích zápasech nad Hradcem Králové vyhrála. Tatam se proměnilo i pravidlo o prohrách v nastaveném čase. Dukla Jihlava poprvé na svém domácím ledě vyhrála v prodlouženém čase.

Opory jihlavského týmu v play-off

Hlavní oporou a hrozbou soupeřů je čtyřicetiletý útočník Martin Filip, který v letošní sezóně válčí v krajském přeboru ve Vrchlabí a ještě drtí jihlavské soupeře v play-off. Za osm zápasů vstřelil čtyři branky a na tři nahrával. A dokonce i v úterním zápase se proti Koutskému prosadil. S pěti kanadskými body patří do trojice nejlepších útočníků Adam Zeman, taktéž skórující v úterním zápase, a Daniel Hodek, připisující si v semifinálové sérii jednu asistenci.

Mezi nejúspěšnější obránce v play-off patří s pěti kanadskými body Tomáš Kolafa, který ve svém týmu nasbíral nejvíce asistencí. Se čtyřmi body ho v tabulce kanadského bodování následuje Rostislav Malena s kapitánem Tomášem Ficencem. Právě čtyřiatřicetiletý Malena si v Ústí nad Labem připsal dva body za jeden gól a jednu asistenci.

Prozatímní jedničkou v brance je pro semifinálovou sérii dvacetiletý Filip Novotný, který v Ústí nad Labem pustil za svá záda šest gólů. Ze čtvrtfinálové série s Hradcem Králové si na své konto připsal jedno čisté konto, ale na druhou stranu má již nasbírány čtyři trestné minuty za nečestné chování ve hře.

Ústecká a jihlavská očekávání

Jak je známo, Lvi jedou na Vysočinu za vyrovnaného stavu 1:1. Jelikož ale v letošní sezóně na ledě Jihlavy neprohráli, na obě vítězství pomýšlejí i tentokrát. „V Jihlavě chceme vyhrát oba zápasy, ale nejdříve se musíme připravit na semifinálové utkání s pořadovým číslem tři. Nic jiného než výhra nás nezajímá,“ hlásil odhodlaně Rok Pajič.

Na druhou stranu má Jihlava výhodu domácího prostředí, ve kterém ve čtvrtfinálové sérii ani jednou neprohrála, a do zápasu jde s jasnou taktikou. „Musíme být aktivní, mít dobrý pohyb, dobře dobruslovat situace dozadu a především dobře bránit. Góly bychom měli těžit z přesilových her a brejků. Výhoda domácího prostředí se nám osvědčila ve čtvrtfinálové sérii proti Hradci Králové. Výhoda to byla velká a doufám, že na to znovu navážeme a následující utkání zvládneme,“ nechal se slyšet Čachotský.

Jak tedy dopadne další díl semifinálového seriálu se dozvíme v sobotu a neděli večer.

Nejbližší semifinálové zápasy

Sobota 17. března od 17,30 hodin Jihlava – Ústí nad Labem
Neděle 18. března od 17,30 hodin Jihlava – Ústí nad Labem
Středa 21. března od 17,30 hodin Ústí nad Labem – Jihlava
Případně pátek 23. března od 17,30 hodin Jihlava – Ústí nad Labem
Případně neděle 25. března od 17,30 hodin Ústí nad Labem – Jihlava

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže