Ú s t í n/L. - Ústecký odchovanec Robin Hanzl se vrátil z extraligové štace v nedalekém Litvínově. Za Benzinu odehrál 44 zápasů, nyní ho čeká další úkol. Pomoci ústeckému Slovanu proplout prvoligovými vodami a pokusit se o postup mezi elitu.

V září jste odcházel z Ústí do Litvínova, jaké jste měl tehdy pocity?
Byl jsem rád, že mi Ústí umožnilo, abych mohl hrát extraligu. Byl jsem zvědavý, jak se mi bude dařit a jak uspěji.

Odehrál jste celkem 44 zápasů s bilancí 11 branek + 11 asistencí, což je dobré, že?
Vždy to může být lepší, ale já jsem celkem spokojený. Hrál jsem tam všechno – oslabení, přesilovky i při vyrovnaném počtu hráčů. Kdybych si tam nepřipsal body, tak by to bylo špatné.

Zkuste porovnat extraligu a 1. ligu…
Je to skok. V extralize jsou techničtější hráči, lepší systém hry. Hráči hrají zodpovědněji. Rozdíl to je.

Jsou rozdíly v zázemí pro hráče mezi Ústím a Litvínovem?
Moc ne, protože oba týmy mají zázemí na špičkové úrovni.

Litvínov je pro uzavření extraligy, co si o tom myslíte vy?
Myslím si, že by to byla škoda uzavřít. Nejvyšší soutěž by přišla o úroveň. Já jsem proti uzavření.

Vrátil jste se do Ústí a hned jste dal branku, to je parádní návrat…
Musel jsem si trošku zvyknout na tempo, které je v 1. lize. Hraje se také trošku jiný systém. Jsem rád, že se mi povedlo bodovat.

¨

Vstřelil jste 200. gól Slovanu v sezóně, kolik vás tato branka stála?
Něco tam naúčtovaného mám (smích).

V útočné formaci hrajete s Lukášem Handlovským, se kterým jste si hodně rozuměl…
Vzhledem k tomu, že jsem byl v Litvínově, tak se musíme zase sehrát. Myslím, že to bude v pohodě a budeme si rozumět. Musíme načasovat formu tak, aby přišla na Play – off.

Co vám angažmá v Litvínově dalo?
Doufám, že mi něco dalo a že to tady v Ústí předvedu.

V sobotu vás čeká zápas s Hradcem Králové, který „vyklepl“ Chomutov, to nebude lehký zápas, že?
Bude to těžké, Hradec hraje dobře. Musíme hrát ze zabezpečené obrany a uvidíme, jak to dopadne. Věřím ve výhru.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže