Ú s t í n/L. - Sympatický mladík Michal Chmel mění své angažmá. Rozhodl se, že zkusí štěstí ve Švýcarsku. Našemu webu poskytl exkluzivní rozhovor, ve kterém se rozpovídal o tom, co v Ústí zažil a co si od nového týmu slibuje.

Co tě vedlo k odchodu z Ústí?
K odchodu mě vedla určitě šance dostat se o stupínek dál, než jsem byl doposud. O sezóně 2011/12 jsem věděl, že nebude lehká. Časté prohry a hodně inkasovaných gólů důvod určitě nebyl a docela jsem rád, že jsem si tím prošel, protože jsem si potvrdil, že umím také chytat za špatný tým. Můj cíl byl dostat se do reprezentace U16 a to se mi z Ústí nepovedlo, tak doufám, že tato změna pomůže. Dále jsem neměl možnost trénovat se starší kategorií. Ve Švýcarsku chodím s juniory a se starším dorostem a jsem úplně spokojený.

Jak na tvůj návrh reagovala rodina?
Rodina mě maximálně podpořila a jsem jim za všechno hrozně vděčný. Vždy pro mě chtěli to nejlepší a já doufám, že jim to vrátím tím, že ze mě bude jednou profesionální hokejista. Bez rodiny bych nedokázal nic.

Který spoluhráč ti bude chybět nejvíce?
Z Ústí mi nejvíce bude chybět trenér Tomáš Mareš. V něm jsem měl velkou oporu, hodně mi pomohl pan vedoucí Patyk. Z hráčů je tam spoustu super kluků, ale určitě v dobrém budu vzpomínat na Ondřeje Koptu a Tomáše Andrese a ze starších na Daniela Řídela s Honzou Chovancem. Velmi dobře jsem vycházel s trenérem gólmanů Ptáčkem.

Jaké vzpomínky máš na Ústí?
Řekl bych, že dobré, strávil jsem tam 4,5 roku a to jsme byli 2x na republice. Jednu sezónu jsme dokonce neprohráli jediný zápas v roce. Dva roky jsem strávil v mladším dorostu, kde jsem odchytal dost minut, jen mě na konci mrzelo to, co doprovázelo můj odchod, ale jako každý hokejista, který se chce tímto sportem živit, musím každou šanci chytit a nepustit. Reakce dosti lidí, kteří to samé udělali, a najednou jsem udělal podle nich podpásovku, mě mrzela, ale zase se ukázalo, kdo mi to opravdu přeje.

Do jakého klubu přestupuješ?
Přestupuju do klubu HC Ambri Piotta.

Co si od nového angažmá slibuješ?
Určitě lepší tréninkové možnosti. Dostal jsem šanci chytat starší kategorie a zlepšovat se. Všechno je tu, jak slibovali. Mám možnost za den strávit na ledě až 5 hodin, to v Ústí nikdy nebylo možné, je tu také přístup ke každému příslušenství. Posilovna, herna, odpočívárna. Přístup do kabin libovolný, o tom se mi mohlo v Ústí jenom zdát.

Máš představu, co se bude dít po sezóně? Zůstaneš, nebo se vrátíš?
Chtěl bych ve Švýcarsku zůstat, co nejdéle. Uvidíme, jak to půjde. Budu makat a snažit se, co nejvíce se v zahraničí prosadit. Ať všem lidem, kteří mi nevěřili, dokáži, že na to mám.

Budeš hrát ve Švýcarsku, jak to bude se školou?
Budu ve Švýcarsku do konce sezóny a měl bych se pokusit naučit se jazyk, abych zde na začátku nové sezóny mohl nastoupit na střední školu. V Česku jsem studium přerušil, individuální plán byl příliš komplikovaný.

Jak budeš komunikovat? Kolik jazyků umíš?
Mám základy angličtiny a němčiny. Bohužel jsem v Kantonu, kde se hovoří italsky, takže se učím nový jazyk.

Kdo je tvým vzorem?
Jsem člověk, kterému se každý měsíc líbí někdo jiný. Od malička se mi líbí Roman Čechmánek.

Co jsi dostal k Vánocům?
Jelikož jsem měl vyfasovanou masku od Ústí, musel jsem jí vrátit, tak jsem dostal novou masku a také novou hokejku. Takže Vánoce byly povedené.

Přání

Tímto přeji za sebe a určitě i za celou redakci mnoho štěstí, úspěchů a hlavně zdraví, které hokejista prostě potřebuje.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže