Starším dorostencům se v loňské sezóně vůbec nedařilo a celý nepovedený ročník skončil sestupem z extraligy do národní ligy. Pád s sebou přinesl zejména ztrátu atraktivních soupeřů pro budoucí naděje ústeckého hokeje. V této věkové kategorii ztratil ústecký hokej kontakt s tuzemskou elitou.

Ročník 20011/2012 začal dorostencům poměrně pozdě. Úvodní zápas odehráli až 23. září, kdy cestovali do Sokolova, kde hraje "B" tým Karlových Varů. Hokejisté domácího týmu působili dojmem, že se myslí zapomněli u proslavených pramenů. Lvíčata svého soka sestřelili velkolepým způsobem, vyhrála 9:2. Jakoby tento zápas předznamenal vývoj těch nadcházejících. Premiérové domácí vystoupení skončilo happyendem. Žlutomodří přivítali tým Benátek nad Jizerou. Souboj vyhrálo Ústí suverénně 5:0. Třetí a také poslední zápas v září odehrála Lvíčata na ledě Klatov. Ústečtí nezaváhali a vyhráli 4:3. Kdyby tímto stylem dorostenci pokračovali, nabral by návrat do nejvyšší soutěže reálné obrysy.

Brankáři

V brankovišti starších dorostenců kraluje David Novák. Nadějný mladík odvádí výkony, které se zamlouvají spoluhráčům i trenérům. Mnohdy vytasí parádní zákroky, nad kterými divák jen žasne. Pokud na sobě bude pracovat i nadále, předpovídám mu velkou budoucnost.

Obránci

Trenéři mají k dispozici defenzivní hráče, kteří nejen velmi dobře brání, ale také velmi dobře podporují své kolegy v útoku. Nejvíce branek, konkrétně dvě, vstřelil Martin Zdvořáček. Na „záda“ mu dýchá s jednou brankou Dominik Málek. Oba dva zmiňovaní hráči mají i nejlepší bilanci v tabulce pravdy. Pyšní se s šesti kladnými body.

Útočníci

Ofenzivním složkám mančaftu šéfuje Petr Strnad , jenž vstřelil tři branky a další 4 pro své spoluhráče připravil. Pomyslným zástupcem je Jan Musil, připsal si o kanadský bod méně než Strnad, tedy 6. Trio nejproduktivnějších mladíků uzavírá Jan Jindřích, který si stejně jako Musil připsal 6 kanadských bodů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže