Ú s t í n/L. - Ve Zlatopramen Areně opět řádil. Hrozbou však tentokrát nebyl pro soupeře Ústeckých Lvů, leč pro ně samé. Robin Hanzl, ústecký odchovanec a jedna z největších opor žlutomodrých poslední doby, stanul proti svému domovskému klubu. A navíc skóroval. „Bylo to poněkud zvláštní,“ podělil se o své dojmy po utkání s Litvínovem (2:4) sám Hanzl.

Když v závěru druhé třetiny překonal brankáře, na ústeckém stadionu se hlasitých ovací nedočkal. Že by si spletl branku? Kdepak, nadějný útočník hostuje v Litvínově do konce přestupního období. „Bylo to poněkud zvláštní nastoupit proti kamarádům a ještě nedávno spoluhráčům,“ tvrdil Hanzl.

Obzvlášť, když podal velmi kvalitní výkon okořeněný gólovou trefou. „Byl to můj první gól v přípravě. Ale je jedno, kdo branky dává, hlavní je vítězství týmu. Naše lajna je mladá, hrajeme spolu chvíli a ještě potřebujeme potrénovat. Někdy se stane, že o sobě nevíme, ale je začátek sezóny,“ říká.

Litvínov po skalpu Chomutova zdolal i dalšího favorita první ligy. „S výsledkem jsme spokojeni, s hrou však už méně. Pořád je co zlepšovat. Ale máme ještě dostatek přípravných zápasů na to, abychom vypilovali potřebnou formu,“ uvažuje Hanzl.

Na vítězství se podílel i brankář Martin Volke, s dvěma asistencemi nejproduktivnějí hráč utkání. „Martina a jeho rozehrávání známe. Myslím, že v práci s holí je jeden z nejlepších brankářů v Česku a pomáhá tím i nám.“

Formu z poslední doby si dvaadvacetiletý forvard přenesl i do Litvínova. Díky několika startům v dresu Vervy v minulé sezóně. „Tak určitě. Je pro mě výhodou, že jsem nešel do neznámého prostředí a současně mančaft znal i mě. Vzájemně víme, co od sebe čekat. Vždycky je výhodou, když nové spoluhráče už víceméně znáte,“ vysvětluje.

„Mančaft v Litvínově je navíc podobný tomu loňskému. Je to stejné jako v Ústí. Několik hráčů odejde, někdo přijde, ale ta hlavní osa zůstává stejná. Ani v přípravě obou týmů příliš rozdílů nevidím. Klade se důraz především na kondici. Na ledě je pak potřeba natrénovat různé herní situace, nácviky. Nemyslím si ani, že by v extralize bylo více taktiky. Hra je ale rychlejší, hrají v ní nejlepší hráči. Podrží puk, ale moc rozdílů není,“ hledá diference mezi soutěžemi.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže