Ústí nad Labem - Premiéru ve žlutomodrém dresu zažil v přípravném klání Jindřich Kotrla. S číslem "5" na zádech v utkání nebodoval, ale za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí. Sám v rozhovoru ocenil kvality soupeře z Wolfsburgu a pochvaloval si super partu a výborné zázemí v šatně Slovanu.

Podle slov Kotrly byl souboj s účastníkem německé nejvyšší soutěže kvalitní prověrkou. „Diváci měli možnost shlédnout hodně dobrý zápas, bruslilo se, bitva měla extraligové parametry. Zapracovat musíme na defenzivě, útoky se vyznamenaly. Proti Wolfsburgu se hraje dobře, je to kvalitní soupeř a hra je o bruslení, hraje se i víc do těla,“ liboval si hokejista, který nastoupil ve druhé formaci s Markem Čurillou a Rokem Pajičem.

Jak jsme již dříve avizovali, zkušený forvard je prozatím v Ústí nad Labem pouze na zkoušku, pravděpodobně patří stále Kladnu. „Jsem bez smlouvy, neměl jsem, kde trénovat ani hrát. Domluvil jsem se s panem Šindelem, že můžu s klubem od pondělí trénovat. Jak dlouho zde pobudu, netuším. Žádnou smlouvu zatím nechci, jsem rád, že zde můžu trénovat a hrát a že mi to Ústečtí Lvi umožní. Nepočítám zatím s ničím jiným, jsem maximálně spokojený,“ pochvaloval si šestatřicetiletý rodák z Mostu.

V loňském ročníku oblékl bývalý český reprezentant dres Kladna ve 42 zápasech, za které si stihl připsat osm bodů (6+2). Samozřejmě sledoval i počínání Ústeckých Lvů v baráži o českou nejvyšší hokejovou soutěž. „Baráž jsem sledoval, Tipsport extraliga jim utekla o chloupek. Ambice jsou tu velké a je velká snaha dostat se zpět do extraligy. V kabině panuje úžasná atmosféra, má zde zázemí super tým a super kluci. Všechny ještě poznávám, ale není tu nikdo, kdo by byl nijak zvláštní, všichni jsou dobří, a to jak v kabině, tak na ledě. I podmínky jsou skvělé, nemůžu si stěžovat vůbec na nic,“ nešetřila slovy chvály ikona litvínovského hokeje.

Suchou přípravu prováděl již poněkolikáté individuálně. Pod trenéry Rosolem a Skrbkem stanul poprvé na ledě až v pondělí 15. 8. 2011. „Jsem zvyklý trénovat sám, nedělá mi to problém, mám to i rád. Fyzicky se cítím dobře, jde jen o to zvyknout si na různé pohyby, abych si nenatáhl nějaký sval nebo třísla, obzvlášť první týden je vždy kritický,“ poznamenal někdejší hráč HC Mountfield České Budějovice.

Úvahy vrátit se na místo, kde trénoval jako malý, byly. „Přemýšlel jsem nad tím, ale rozešel jsem se s Robertem Reichlem ve zlém a od té doby jsem tam měl zavřené dveře. Teď je těžké někam chodit, v hokeji je herní krize a já musím někde něco ukázat, jestli někam chci jít,“ doplnil severočeský odchovanec.

Díky Jaromíru Jágrovi se na Kladně začalo blýskat na lepší časy. Kotrla to celku, který vlastní jeho hráčská práva, přeje. „Nikdo nevěděl, jestli tam hokej bude nebo nebude a já přeji každému klubu v extralize, aby se takto zabezpečil a hokej u nás byl na vyšší úrovni. Bez kvalitních sponzorů to nepůjde. Každý výběr, který nějakého sežene, zvedne úroveň extraligy,“ uzavřel skromný sympaťák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže