Ú s t í n/L. - Téměř čtyři měsíce. Přesně sto čtrnáct dní. Víc jak dva tisíce sedm set hodin. Tak dlouho museli fanoušci čekat, než opět uvidí svůj tým v zápase proti jiným celkům. Stejně dlouhou dobu museli čekat i hráči, aby se tváří v tvář postavili svým soupeřům a ukázali jim, kdo je v souboji lepším mančaftem. Zanechme ale počítání dnů. Úvodní přátelské utkání je za dveřmi a prvním soupeřem Slovanu se stanou Benátky nad Jizerou. První buly nové sezóny bude vhozeno v úterý 9. srpna v 18 hodin ve Zlatopramen aréně.


HC BENÁTKY NAD JIZEROU



Stejně jako vloni, i letos středočeskou střídačku diriguje bývalý hráč pražské Sparty Milan Černý, který svůj pobyt u Jizery prodloužil o další rok. Stálou gólmanskou dvojici opět tvoří Stejskal s Nedvídkem, pro které to bude již čtvrtá benátecká prvoligová sezóna. Duo brankářů doplňuje Robin Blažíček, který hlídal svatyni Hradci Králové a vypomáhal druholigovému Nymburku.

V obraně týmu u Jizery působí vloni podepsaný sedmatřicetiletý Aleš Vála a slovenský rodák Ján Bendík, který již v Benátkách hostoval z Vrchlabí. Z libereckých juniorů se do přípravy připojil Jiří Říha a Ján Niko a také dvacetiletý Ondřej Vitásek, který působil v opavském Slezanu. Naopak nenastoupili obránci Hataš s Müllerem.

Velkou ztrátou pro středočeský tým je jistě loňský tahoun mužstva Tomáš Urban, který se bude snažit prosadit v základní sestavě libereckých Tygrů. Jeho pozici by měl nahradit pětatřicetiletý útočník Lukáš Král, který byl v loňské sezoně nejproduktivnějším hráčem a tahounem Chrudimi. Příjemnou zprávou je i prodloužení smlouvy Josefa Skořepy a Tomáše Klimta, kterého mohli fanoušci spatřit v dresu Ústeckých Lvů. Novou tváří týmu je i urostlý útočník Karel Vlach, který v uplynulé sezóně působil v druhé nejvyšší norské soutěži v týmu Bergen IK. Do základní sestavy se budou snažit probojovat i liberečtí junioři, kteří Benátkám již ke konci sezóny pomáhali. Jde o útočníky Víta Jonáka, Daniela Skalického a Filipa Jánošíka. O místo v kádru se bude prát i jednadvacetiletý slovinský útočník Miha Verlič a David Kellner, který přichází z Písku. Smlouva nebyla prodloužena útočníkovi Michalu Nevyhoštěnému.

Zatímco Ústeckým Lvům zápasová příprava teprve začíná, benátecký tým už svůj úvodní přípravný mač odehrál. A to s Hradcem Králové. Trenér Černý dal volno zkušenějším hráčům a v zápase s Hradcem se tak mohli ukázat především ti mladí. Benátky zdolaly svého soupeře těsným výsledkem 2:1, kde branky dal Weiss a Skalický.

Sestava z posledního zápasu:
Benátky nad Jizerou: Nedvídek (31. Stejskal) - Kajínek, Říha, Ulrych, Bendík, Vála, Hobza, Vitásek - Liška, Jech, Verlič, Jonák, Kouřil, Skalický, Malinský, Weiss, Kellner, Vach.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže