Ústí n/L. – Nových kontraktů se dočkají dva útočníci Ústeckých Lvů. Jaroslav Roubík podle nového kontraktu bude kmenovým hráčem Ústí až do roku 2013 s opčním právem na sezónu 2013/14. Slovenský forvard Lukáš Handlovský bude ve Slovanu minimálně další sezónu, případně až do konce ročníku 2013/14.

Roubík: „Bude tu opět skvělý tým!“

Dlouholetá opora prvoligového Hradce Jaroslav Roubík zamířila na sever Čech před koncem přestupního termínu v lednu letošního roku. Po skončení baráže započala jednání o dalším setrvání Roubíka ve městě na Labi. Výsledkem jednání je dohoda o nové smlouvě, která začne platit 1. května 2011. Jarda Roubík bude hráčem Slovanu minimálně do roku 2013, opční právo může jeho působení prodloužit o sezónu následující, tzn. 2013/14.

Co rozhodlo, že dlouholetá osobnost prvoligového Hradce Králové bude pokračovat v Ústí nad Labem, popsal Roubík jednoduše: „V Ústí jsem hned zapadl do party a odehráli jsme skvělé zápasy. Chci vyhrávat i v dalších sezónách a hlavně uspět v baráži. Bude tu opět skvělý tým a já chci být jeho platnou součástí."

Spokojenost s udržením Roubíka panuje u vedení Slovanu. „Jarda je dlouhodobě nejlepší hráč první ligy. Jsme rádi, že jeden z našich klíčových útočníků bude pokračovat v našem dresu jako kmenový hráč. Jde o typ hráče, který bude platný v play off i případné baráži,“ řekl tiskový mluvčí Lvů Přemysl Zeman.

O schopnostech Roubíka nepochybovali v Ústí ani minutu. „Jde o vysoce inteligentního hráče. Dokáže vymyslet akce, přichystat šance. Špatně se odstavuje od puku. Jeho hráčský potenciál převyšuje první ligu,“ popisuje přednosti odchovance pražské Sparty Jaromír Šindel, sportovní manažer Lvů.

V dresu Slovanu stihl Roubík odehrát 5 utkání (bilance 1 branka + 1 aisstence). V play off nastoupil do 14 zápasů (bilance 5 branek a 6 asistencí). V baráži pokračoval v nastoleném trendu, za 7 utkání stihl 4 branky a 1 asistenci.

Handlovský nadále Lvem

Nová smlouvá se vztahuje k dalšímu hráči, který doplnil kádr Ústí v průběhu sezóny 2010/11. Slovenský útočník Lukáš Handlovský podepsal na severu Čech roční kontrakt, ovšem opční právo platí až do sezóny 2013/14.

Lukáš Handlovský přišel do Ústí z Mladé Boleslavi a ihned se zařadil do útoku vedle Robina Hanzla a Jana Kloze. Vytvořila se tak úderná řada, která představovala při každém střídání nebezpečí pro obranu soupeře.

„Jde o hráče, který je platný nejen v útoku, ale i při defenzívě. Svou hrou pomáhá obraně, Hanzl s Klozem mají prostor pro útočení,“ dodal Šindel.

Handlovský ve žlutomodrém dresu stihl v základní části odehrát 25 utkání (bilance 9 branek a 7 asistencí). V play off byl nejproduktivnějším hráčem Lvů, ve 14 startech pobral 8 gólů a 5 nahrávek.

V baráži proti svému bývalému klubu nastřádal v 7 utkáních 2 přesné trefy a 3 asistence.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže