Ú s t í n/L. - Stále stejný obrázek. Ústečtí Lvi hrají, Mladá Boleslav dává góly. Výsledek? 1:3 na zápasy z ústeckého pohledu. Situace Lvů je už nyní kritická. Pokud chtějí nadále pomýšlet na postup do extraligy, nesmí už klopýtnout. „Je to k vzteku,“ říká Jan Klobouček. Kapitán, který ve čtvrtém barážovém pokračování poslal domácí do vedení, ale ani jeho trefa nakonec nestačila.
Je to pozoruhodné. Ústí nehraje proti Boleslavi vůbec špatně, přesto prohrává v baráži 1:3 na zápasy...

Je to k vzteku. Jsme lepší, ve třech zápasech jsme měli více ze hry. Ale bohužel to nedokážeme střelecky vyjádřit. A pak dostáváme takové góly... Dokopou to nohama, od někoho se to odrazí. Je to ubíjející. Ovšem ještě není nic ztraceno. Boleslav je hratelná, máme na ní, to všichni vidí. Do Boleslavi musíme jet s tím, že tam prostě vyhrajeme.

Tentokrát to znovu z ústeckého pohledu vypadalo nadějně, když jste poslal Slovan do vedení...

Zbývala nám ještě chvilka času z přesilovky 5 na 3. Řekli jsme si, že v ní musíme aspoň ještě dvakrát vystřelit. Vyhráli jsme buly a hned první rána se ujala. Chtěl jsem obstřelit hráče protihráče stojícího přede mnou, abych ho netrefil a naštěstí to tam spadlo.

Současně se stává tradicí, že boleslavské branky stvrzuje videorozhodčí. Stejně jako tentokrát při Divíškově vyrovnání na 1:1...

Divíšek jel v nájezdu, bylo to velmi rychlé. Mysleli jsme si, že trefil spíše břevno nebo tyčku. Bohužel z toho byl gól. To jsem tedy koukal...

V sérii prohráváte 1:3, jak situaci zvrátit?

Nyní si odpočineme a jedeme zkrátka dál. Ještě není nic ztraceno. Musíme vyhrát tři zápasy, pouze na ně máme méně pokusů. Už nemůžeme nic vymýšlet, do Boleslavi jedem s cílem, že tam urveme jedno vítězství. Nad ničím jiným přemýšlet nemůžeme.

Baráží Ústí s Boleslaví už bylo v minulosti odehráno hodně, současná je ovšem patrně nejvyrovnanější, že?

Určitě. Z herního hlediska to je velmi vyrovnané. Proti Boleslavi jsem odehrál tři baráže, tahle je nejtěsnější.

A stejně tak se pro vás stává tradičním kamenem úrazu boleslavský brankář Schwarz, že?

Bohužel mají vynikajícího gólmana. Strašně moc jim pomáhá.

Ale přiznejme si, že boleslavské branky provází pořádná kupa štěstí...

Jen o štěstí to nebude. Zkrátka jezdí do branky, jdou nadoraz do brankoviště a trefí je to. Jdou tomu štěstíčku naproti. Nahodí puk, jen tak to hodí před branku, pak to tam nějak dokopají. Takové bývá play-off.

Mladá Boleslav nyní bude mít výhodu prvního mečbolu a ještě k tomu na domácím ledě...

Je jedno, jestli se nyní hraje v Boleslavi nebo ne. Oni stejně žádné fanoušky nemají. Kdyby naše pustili na zimák, tak tam máme domácí prostředí. Tohle bych neřešil. Jestli hrajeme doma nebo venku, o tom to není.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže