Ú s t í n/L. - Zklamání z nedělní barážové prohry pochopitelně neskrýval ani obránce Slovanu Lukáš Poživil. Ani jeho trefa znamenající ústecké vedení 3:2 nakonec nestačila. Mladá Boleslav otočila vývoj utkání po dvou „fotbalových“ momentech Daniela Boháče a v sérii se ujala vedení 2:1 na zápasy. „Dali tři góly nohou, to se nevidí,“ tvrdil Poživil krátce po utkání.

Ani elektrizující atmosféra téměř vyprodané Zlatopramen Areny nakonec ústeckou porážku nezměnila. Zatímco úvodní dva duely na ledě Mladé Boleslavi příliš kvalitní diváckou kulisu nenabídly, ústeckou halu ovládlo hokejové nadšení. Které ovšem musí spolknout hořkou pilulku. Ústečtí Lvi přes povedený výkon a herní převahu ztratili nadějně rozehraný zápas nad vyhlášeným rivalem snad nejkurióznějším možným způsobem.

Boleslavské vyrovnání v samém závěru, vítězný gól sedm sekund před koncem prodloužení. Je to vůbec možné?

Vstřelili tři branky nohou, to se nevidí. To se stane maximálně jednou za sezónu. Bohužel vyhrál šťastnější tým. Dostat v poslední minutě gól a sedm sekund před koncem prodloužení další... To je neuvěřitelné. Ale i takový může být hokej. Vedou 2:1 na zápasy, znovu budeme hrát doma a musíme vyhrát. V pondělí na ně vlítneme a musíme předvést ještě lepší výkon než v neděli. Přestože si myslím, že jsme byli lepší.

Nemůže vás nakonec nedělní mladoboleslavský obrat srazit pro zbytek série?

V konečném důsledku je jedno jestli prohrajete 10:0 nebo dostanete gól těsně před koncem prodloužení. Zkrátka prohráváme 2:1 na zápasy, musíme to hodit za hlavu. V hlavě si akorát můžeme nechat fakt, že jsme byli lepší a příště musíme ještě více přitvrdit a chodit důrazněji do branky.

Nicméně hokejisté Mladé Boleslavi se evidentně nevzdávají. V prvním utkání baráže selhali, tentokrát celý zápas dotahovali a nakonec z toho vyšli vítězně...

Víme, že v Boleslavi hrají zkušení hráči. Musíme hlavně připomenout, že v baráži ani neměli být. Ale na svazu rozhodli, tak jak rozhodli, takže do baráže spadli. V prvním zápase jsme měli psychickou výhodu, byli jsme lepší a ještě to gólově vyjádřili. Ve druhém utkání byli o kousíček lepší oni, tentokrát jsme měli znovu navrch my, ale Boleslav byla holt šťastnější. Nevzdávají se, ale oni se přece ani vzdávat nemohou. Pokud extraligu chtějí udržet, jakože asi ano, tak hrát musí.

Přestože byla Mladá Boleslav před sérií favorizována, je třeba si přiznat, že herně navrch má spíše Ústí...

Kdo nedělní zápas viděl, nehledě na to, že to bylo v televizi, musí uznat, že jsme byli lepší. V prvním zápase baráže taktéž. Boleslav určitě ví, že nemá vyhráno. Myslím, že to bude ještě dlouhá série.

Tradičně baráž provází faktor Schwarz. Mladoboleslavský gólman je patrně největší překážkou, bez něj by Bruslaři měli velké problémy...

Už před baráží jsme věděli, že Marek je vynikajicí gólman. Což je další věc, proč jsme chtěli jít na Kladno. Myslím si totiž, že Kladno tak vynikajícího gólmana nemá. Ale jak jsme viděli v prvním zápase, Schwarz přece nemůže chytit všechno. Jednu střelu vyrazí, druhou opět. Když budeme hrát dobře na brankovišti, musíme se prosadit. Tak jako Boleslav. Francouz má taktéž perfektní fazónu, ale jestliže dvakrát vyrazí puk a potřetí tam přijede jejich hráč a trefí ho kotouč do nohy nebo do kolena... S tím se pak nedá nic dělat. To je holt smůla.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže