Ú s t í n/L. - Přihrávka na první gól přišla jako na zlatém podnosu. David Vrbata, mladší z hokejových bratrů, skočil na led z trestné lavice a o chvíli později zavěsil puk pod horní tyčku Francouzovy brány. Běžela teprve čtvrtá minuta a na kostce nad ledem už se podruhé měnilo skóre. “Tam byla špatná nahrávka od jejich obránce. Čekal jsem, že se se mnou ten gólman bude přesouvat a pak se mi to podařilo takhle zakončit,“ popisuje Vrbata svůj gól, který znamenal důležité vyrovnání na 1:1.

Dotáhnout jednogólovou ztrátu se hostům podařilo hned čtyřikrát. Na první tři góly Boleslav dokázala odpovědět nejdéle po třech minutách. „To bylo velmi důležité,“ říká David Vrbata a pokračuje: „Byl to hrozně těžký zápas. Skoro celou dobu jsme dotahovali. A pak vlastně takovým gólem sedm sekund před koncem prodloužení jsme si připsali další bod. Takže my jsme určitě spokojení. Je to hodně vybojované vítězství dnes.“

„Tyto zápasy stojí hodně sil. Každá baráž je hrozně psychicky i fyzicky náročná. Ale my jsme vyhráli a když se vyhraje, tak je ta regenerace mnohem lepší,“ tvrdí odchovanec boleslavského klubu, který odehrál za Středočechy už dvě předchozí baráže.

Sedmadvacetiletý forvard si nemyslí, že by nedělní výhra výrazně přiblížila jeho tým k vítězství v celé sérii. „Každý zápas bude stejně nervózní, protože Ústí hraje dobře. Byla tady výborná atmosféra. Přijelo i hodně lidí od nás. Ústí určitě nedá svou kůži lacino.“

O rozhodujících gólech, které doputovaly do branky po odrazu od Boháčových bruslí, měl Vrbata jasno hned od začátku. „Myslím, že tam nebylo o čem přemýšlet. Toto nejsou úmyslná kopnutí. Jedná se čistě o odraz. Dan Boháč jednoznačně říkal, že ten puk nekopl.“

A jaký zápas čeká Vrbata v pondělí? „Očekávám podobný zápas. Ústí nedá nic zadarmo. Budou bojovat stejně jako bojovali. Hrají dobře, takže to bude opět fyzicky náročný zápas. A asi opět hodně nervózní,“ dodává na závěr.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže