Ú s t í n a d L a b e m – V rámci projektu Cíl 3 - Ahoj sousede - proběhl v neděli 3. dubna 2011 v ústecké Zlatopramen Aréně mezinárodní turnaj žáků 7. a 8. tříd (ročníky 1997 - 1998). Pod záštitou Evropského fondu pro regionální rozvoj se turnaje zúčastnila čtyři hokejová družstva - HC Slovan Ústečtí Lvi, HC Děčín, HC Litoměřice a ESC Dresden. Hrálo se systémem každý s každým na 3 x 15 minut.

Jako první se ústečtí hokejisté utkali s týmem HC Litoměřice, se kterým po první třetině remizovali 0:0. Ve druhé třetině nastříleli šest branek a o vítězi bylo rozhodnuto. V dalším zápase nastoupili proti ESC Dresden, kdy opět po první třetině jen remizovali a utkání ve svůj prospěch rozhodli ve druhé a třetí třetině. V podvečer nastoupili proti HC Děčín. Hrálo se o první místo a celých 45 minut se družstva přetahovala o vedení. Zápas nakonec skončil zaslouženou remízou. Ústeckým svěřencům pod vedením trenérů Jana Daniše, Jana Čalouna a Miroslava Macha se díky dobrým výkonům podařilo získat zlatou medaili.

Výsledky Ústeckých Lvů:

Ústečtí Lvi – HC Litoměřice 8:3 (0:0, 6:2, 2:1)
Branky a asistence: Bejček (Rubeš), Rubeš (Netopílík, Kubín), Amirov (Patyk), Rubeš (Tůma, Zdvořáček), Tůma (Rubeš, Balcar), Amirov (Patyk, Zvědělík), Patyk (Mašková), Kubín (Rubeš, Zdvořáček)
zápas odchytali Zvědělík (30 min.) a Rychtář (15 min.)

Ústečtí Lvi – ESC Dresden 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)
Branky a asistence: Patyk (Zdvořáček, Tůma), Hašek (Tůma, Amirov), Amirov (Rubeš, Tůma), Patyk (Zdvořáček), Kubín (Zdvořáček), Patyk (Tůma), Rubeš (Balcar)
zápas odchytali Landt (23 min.) a Zvědělík (22 min.)

Ústečtí Lvi – HC Děčín 3:3 (0:0, 1:1, 2:2)
Branky a asistence: Zdvořáček (Patyk, Rubeš), Balcar (Patyk, Tůma), Patyk (Tůma)
celý zápas odchytal Zvědělík (45 min.)

Ostatní zápasy:
Děčín - Litoměřice 2:2
Děčín - Dresden 5:1
Dresden - Litoměřice 1:7

Konečné pořadí:

	1. HC Slovan Ústečtí Lvi 5 bodů 
	2. HC Děčín              4 body 
	3. HC Litoměřice         3 body
	4. ESC Dresden           0 bodů

Sestava Ústeckých Lvů:

Brankáři: Robin Zvědělík, Jan Rychtář, Dominik Landt.
Obránci: Jakub Loukota, Patrik Balcar, Jakub Moucha, Martin Komár, Jakub Janíček, Patrik Vytejček, Marek Netopilík, Tomáš Holý.
Útočníci: Petr Patyk, Famil Amirov, Martin Tůma, Filip Rubeš, Petr Zdvořáček, Jakub Hašek, Martina Mašková, Tomáš Bejček, Vojtěch Kubín, Martin Pícha.
Trenéři: Jan Daniš, Jan Čaloun, Miroslav Mach.
Vedoucí družstva: Petr Patyk.

Bezprostředně po skončení závěrečného zápasu proběhlo na ledové ploše vyhlašování a ocenění jednotlivých týmů dle umístění, a také individuálních ocenění. Diplomy, medaile a ocenění nejlepších individualit předávali mladým nadějím manažer mládeže HC Slovan Ústečtí Lvi Vladimír Evan, olympijský vítěz z Nagana a mistr světa 1999 Jan Čaloun a mistr světa z roku 2000 Martin Štěpánek.

Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen ústecký Petr Patyk a nejužitečnějším hráčem turnaje byl vyhlášen ústecký brankář Robin Zvědělík. Nejlepším útočníkem byl vyhlášen Tim Petters z ESC Dresden, nejlepším obráncem David Kolenatý z HC Litoměřice a nejlepším brankářem Šimon Havlík z HC Děčín.

Tabulku se všemi výsledky si můžete stáhnout zde

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže