Ú s t í n/L. - V ústeckém týmu je několik hráčů, kteří mají na svém kontě alespoň jeden titul z dřívějších sezón. Stejně tak si několik hráčů v sobotu užívalo mistrovské oslavy poprvé. Mezi nimi i Jaroslav Roubík a Rok Pajič. „Není to tak úplně pravda, získal jsem titul se Spartou, ale tam jsem toho moc nenahrál. Hrál jsem ve čtvrté lajně sotva dvě střídání, takže to tak neberu. Pocity jsou úžasné,“ prozradil bezprostředně po zápase Roubík. „Tohle je první věc, kterou jsem, doufám, snad i trochu zařídil. Jsem rád. Vyhráli jsme, pocity jsou parádní, ani se to nedá popsat,“ dodal ještě. Podobně se vyjádřil i Pajič: „Poprvé jsem něco vyhrál, takže jsem šťastný, je to krásný pocit.“

S vítězstvím nad Chomutovem v nejkratším možném čase nepočítal asi nikdo. „To určitě nikdo nečekal a my jsme za to strašně rádi. Do každého utkání jsme šli s tím, že to je 0:0 a snažili jsme se vždy vyhrát, dařilo se nám střílet góly. Oni asi tolik ne, což podle mě rozhodlo,“ soudí Jaroslav Roubík.

Exhradecký forvard se v sobotním zápase v 26. minutě jako první zapsal mezi střelce. „Největším zlomovým momentem bylo určitě to, že jsme ubránili přesilovku pět na tři v první třetině a také náš druhý gól, kdy oni srovnali na 1:1 a my hned poté dali na 2:1. To rozhodlo. Oni byli v euforii, že dali gól. My ale vzápětí přidali druhý, což je srazilo do kolen a určitě to rozhodlo zápas,“ je si jistý forvard s jednačtyřicítkou na dresu.

I Rok Pajič viděl nejdůležitější moment v ubráněném dvojnásobném oslabení. „Myslím, že rozhodla disciplína. I když na začátku jsme měli celkem dost vyloučených. Zvládli jsme dlouhé oslabení pět na tři. Klobouk dolů před těmi, co byli na ledě. Myslím, že to dnes rozhodlo celý zápas a sérii asi taky.

Pajič si nemyslí, že by finálová série byla jasnou záležitostí: "Vůbec to nebylo lehké. Až na ten dnešní zápas byly všechny předešlé o jeden gól. Bylo to strašně náročné. V některém zápase možná rozhodlo štěstí, které bylo na naší straně. Ale to k tomu patří. Jsme rádi, že jsme tu sérii ukončili takhle rychle,“ oddechl si a pokračoval: „Myslím si, že největší rozdíl byl v bráně. I když jejich gólmani také chytali dobře, tak Francik byl úžasný," vysekl slovinský útočník poklonu brankáři Lvů.

Než se Lvi začnou připravovat na zápasy proti Mladé Boleslavi, dostali od trenéra Rosola dva dny volna. „I když jsme tu sérii zvládli rychle, tak to stejně bylo hodně náročné. Teď budeme mít nějaký čas na to, abychom se dali alespoň trochu do kupy, a pak se začneme připravovat na baráž," těší Pajiče. „Budu odpočívat. Zkusím trochu ležet, odpočívat a těšit se na další zápasy," usmívá se Roubík.

Ani jeden z hráčů ještě barážovou sérii na vlastní kůži nezažil. „Těším se, ale sám jsem na to zvědavý," prozrazuje pětadvacetiletý Pajič. Jeho o osm let starší spoluhráč je na tom stejně. „Já si ten hokej teď užívám, baví mě to, doufám, že jsem prospěšný týmu. Moc se na to těším. I když Boleslav je velký favorit. Hrála to třikrát, třikrát to udržela, má mnohem silnější mužstvo. Ale my se budeme snažit hrát jako proti tomu Chomutovu. Zápas začíná za stavu 0:0, budeme se snažit góly dávat, moc jich nedostávat a hrát také pro ústecké fanoušky.“

Právě na podporu fanoušků se Lvi mohou spolehnout. Na sobotní zápas jich dorazilo zhruba šest stovek. „Fanoušci jsou parádní. Zaslouží si obdiv i poděkování. A doufám, že tou naší hrou jsme jim za to i trošku poděkovali,“ pronesl Roubík. „Klobouk dolů před nimi. Přijeli sem ve velkém počtu. Dá se říct, že od začátku sezóny stáli na naší straně a to nám strašně pomohlo. Patří jim velký dík," souhlasil Pajič.

Ani jeden z hráčů si nepřipouští, že je baráž pro Ústí prozatím zakletá. „Teď se na tu baráž vůbec nemyslí, to přijde až později. My se o to popereme. Nemůžeme nic ztratit, oni to musí udržet, větší tlak bude na ně. Oni jsou favorit. Ale my určitě chceme vyhrát,“ tvrdí odhodlaně Roubík. I Pajič si myslí, že výhoda Lvů může být právě v lepší psychice. „To může být naše výhoda,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže