Ú s t í n/L. - Ve druhé části se podíváme na sezóny 2008/09 a 2009/10. Po slavném postupu do extraligy fanouškům scházel asi jen jeden prvoligový soupeř, a to právě rival z Chomutova. Už o rok později se ale opět dočkali, bohužel ne kvůli postupu bílomodrých, ale pádu Slovanu zpět do první ligy.

Oba se týmy se poprvé potkaly už v letním Tipsport Hockey Cupu. První měření sil po pádu z extraligy nedopadlo pro Ústecké vůbec dobře. Pod vedením Miloslava Hořavy podlehli Chomutovu na vlastním ledě 0:4.

Základní část 2008/09

5. kolo: Ústí – Chomutov 2:6 report

Ani na první ligový souboj nemuseli fanoušci čekat příliš dlouho. Regionální derby bylo na programu už v 5. kole. Zápas se odehrál opět na ústeckém ledě, ani tentokrát se však hosté na výhru příliš nenadřeli. Domácí předešlé zápasy vyhráli, proti Chomutovu po pěti minutách musel Salfický dvakrát lovit puk ze své brány. Když ve 46. minutě zvyšoval Jíra už na hrozivých 6:0, stál v ústecké bráně poprvé Fiala. Lvi sice v závěru dvěma góly snížili, na zklamání domácích fanoušků už to nic nezměnilo.

20. kolo: Chomutov - Ústí 2:3 report

I ve druhém vzájemném souboji bylo o vítězi rozhodnuto hned v úvodu. Tentokrát se ale radovali Lvi. V rozmezí čtvrté a šesté minuty se postupně trefili Dragoun, Čaloun a Bolf. Chomutovským se sice následně povedlo snížit na rozdíl jediné branky, v ústeckém dresu debutující Orct už však za svá záda další puk nepustil a mohl se se svými spoluhráči těšit z cenné výhry.

Více soubojů mezi Ústím a Chomutovem už se v sezóně 2008/2009 neodehrálo. V základní části následovala nadstavba sudá-lichá a mezi prvním Ústí a Chomutovem nakonec skončila brněnská Kometa. Lvi sice došli až do finále, modrobílí ale ztroskotali právě na soupeři z Brna.

Základní část 2009/10

Následující sezóna už byla na vzájemné souboje o poznání bohatší. Po zápasech v letním poháru (1:1 a 5:3) se týmy utkaly poprvé v 11. kole.

11. kolo: Chomutov – Ústí 6:3 report

Oba týmy vstupovaly do zápasu z pozice dosud neporažených týmů. Bylo jasné, že jednomu ze soupeřů tato série skončí. Od začátku k tomu měli blíže Lvi, kteří v první části inkasovali hned dvakrát. Roman Pšurný sice na začátku druhé části snížil, ještě do poloviny zápasu ale Chomutovští navýšili svůj náskok na tři góly a vedení už si pohlídali.

26. kolo: Ústí - Chomutov 4:3p report

Stejně jako v předchozím zápase, ani tentokrát nevyšel Lvům vstup do zápasu. I tentokrát museli dohánět dvougólové manko z první třetiny. Narozdíl od zápasu v Chomutově se jim to povedlo. Po bezgólové prostřední části se dokázali prosadit v úvodu té třetí. Nejprve se trefil Pojkar, z následné akce pak Dragoun. Časomíra přitom ukrojila jen 38 vteřin. V 50. minutě vrátil vedení hostům Duda, šest minut před koncem ale opět srovnal Michal Pšurný. Utkání dospělo do prodloužení a už to vypadalo, že dojde i na nájezdy. Pak ale napřáhl Němeček a šest vteřin před koncem prostřelil Hanuljaka.

38. kolo: Ústí – Chomutov 6:5 report

Třetí vzájemný souboj přinesl hotovou přestřelku, ve které viděli diváci ve Zlatopramen Areně hned 11 gólů. Na první gól exústeckého Grofa odpověděli Lvi ještě do první sirény hned třikrát. Hostům se sice podařilo srovnat, ale díky Hanzlovi s Pojkarem šli Lvi i podruhé do šatny s dvougólovým náskokem. V poslední minutě zdramatizoval zápas při přesilovce Mikšovic. Další gól už ale za svá záda Salfický nepustil a podruhé v sezóně se mohli radovat hráči Slovanu.

46. kolo: Chomutov – Ústí 3:4sn report

Poslední souboj v základní části se odehrál na ledě Chomutova. Domácí nechali odpočívat svou první formaci, ale i tak byli nebezpečnějším týmem. Po šedesáti minutách svítil na tabuli vyrovnaný stav, který Lvi vybojovali až v závěrečné minutě při hře bez brankáře. Trefil se Alinč. Utkání poprvé dospělo až do samostatných nájezdů. Zde se stal trochu překvapivým hrdinou obránce Němeček. Ten jako jediný ze Lvů proměnil svůj nájezd a díky vyrovnanému stavu dostal ještě jednu šanci. Ani tentokrát nezklamal a zařídil pro Slovan bonusový bod.

Play-off 2010

Po třech letech přineslo prvoligové finále opět souboj mezi Ústím a Chomutovem.

F1: Ústí - Chomutov 2:1 report

F2: Ústí - Chomutov 5:2 report

F3: Chomutov - Ústí 4:3p report

F4: Chomutov - Ústí 5:2 report

F5: Ústí - Chomutov 4:2 report

F6: Chomutov - Ústí 6:2 report

I tentokrát se celá série protáhla na maximální možný počet zápasů. Oba týmy si držely domácí neporazitelnost a rozhodnout tak musel sedmý zápas.

F7: Ústí - Chomutov 1:2 report

Rozhodující zápas sledovala po dlouhé době vyprodaná Zlatopramen Arena. Lvi se už v 8. minutě dostali do vedení, hosté ve 14. minutě srovnali zásluhou Krafta. V dalším průběhu hry vládli brankáři. A když už byl gólman překonán, jako se to třeba podařilo Janků, zastavila puk tyčka. V 53. minutě však většinu fanoušků na stadioně zmrazil chomutovský Kovář. Jeho střela zpoza obránce Trončinského prošla mezi betony Salfického a hosté se rázem dostali na koně. Lvi vrhli všechny síly do útoku, srovnat už se jim ale nepodařilo. A tak se ze zisku mistrovského titulu a postupu do baráže radovali Chomutovští.

Bílomodří ukázali, jak je důležité míti "svého" Kováře. Plzeňský forvard je letos členem lví smečky a fanoušci žlutomodrých barev by se určitě nezlobili, kdyby i letos vstřelil vítězný gól. Ale na to, jak celé letošní finále dopadne, si ještě budeme muset chvíli počkat...

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže